İstanbul'da AK Parti ile CHP arasında fark hızla düşüyor! Oylarda son durum

AK Parti'nin İstanbul'da oyların tamamının yeniden sayılmasına yönelik talebi, YSK tarafından reddedildi. YSK'nın, İstanbul'da oyların tümünün yeniden sayılmasına yönelik AK Parti'nin talebini reddetmesinin ardından, CHP il binasında sevinç gösterileri yaşandı. Peki İstanbul'da kim belediye başkanı oldu? Binali Yıldırım mı önde Ekrem İmamoğlu mu önde? İşte yerel seçim ile ilgili tüm gelişmeler...

İstanbul'da AK Parti ile CHP arasında fark hızla düşüyor! Oylarda son durum
İstanbul'da AK Parti ile CHP arasında fark hızla düşüyor! Oylarda son durum
GİRİŞ 12.04.2019 11:13 GÜNCELLEME 12.04.2019 14:01
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

YSK İstanbul'da 31 ilçede AK Parti'nin yeniden sayım talebini reddetti. AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, YSK'nın İstanbul'da 51 sandığın tekrar sayılmasına karar verdiğini açıkladı. Özel, Büyükçekmece kararının da ertelendiği söyledi.

 

 

31 ilçede oyların yeniden sayılması talebi reddedildi ancak 21 ilçedeki 51 sandık için karar çıktı. Peki bu açıklamalara göre İstanbul'da belediye başkanı kim oldu? Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu kaç oy aldı?

İşte o 51 sandık:

 

 

Ataşehir 1306, Avcılar 1017-2372, Bağcılar 1025-2041-2174-3106-3368, Bahçelievler 2169, Beşiktaş 1034-1076-1184, Beykoz 1013, Esenler 2114, Esenyurt 1169-1181, Eyüp 1132, Fatih 1249-3139-1075, Gaziosmanpaşa 1279-3300, Kadıköy 1306-3052-3068, Kartal 1034, Küçükçekmece 1073-1522-3294-3491, Pendik 1095, Sarıyer 1082-1253, Sultangazi 1035-1009-1217-2389, Şişli 1002, Ümraniye 2025-2215-3023-3408-3439, Üsküdar 1287-2059, Zeytinburnu 1123-1172-1264-2016-2205-2090.

ARADAKİ FARK ŞUANDA KAÇ?

31 Mart seçimleri geride kalsa da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı henüz netlik kazanmadı. AK Parti'nin itirazı sonrasında birçok ilçede oylar yeniden sayıldı.

Paylaşılan son bilgilere göre oyların yüzde 97’si sayıldı. Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki fark, 13 bin 992'ye düştü.

CHP'DEN "KAZANDIK" PAYLAŞIMI

YSK'nın, İstanbul'da oyların tümünün yeniden sayılmasına yönelik AK Parti'nin talebini reddetmesinin ardından, CHP il binasında sevinç gösterileri yaşandı.

YSK'nın bu kararı, CHP'nin il binasında sevinçle karşılanırken, il teşikalının resmi Twitter hesabından 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu' yazılı bir kutlama fotoğrafı paylaşıldı.

CHP İBB

YSK'NIN KARARINA AK PARTİ'DEN İLK TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YSK'nın İstanbul kararını değerlendirdi.

Yavuz, 'Bir takım hileli yollar ile sahtekarlıklarla seçmen kaydırması yapılmış dedik ve bunu belgeler ile ortaya koyduk. Bu sayı az değil. Bu sayı belki 10 binlerle ifade edilir. Bunu dikkate almamak doğru değil. Bunun altında bir şeyler arıyoruz.' dedi.

Her şey bu kadar netken talebin YSK tarafındn kabul edilmemesini anlamış değiliz. Hukuki yolları sonuna kadar deneyeceğiz. Seçimin sonucuna tesir edecek çok net veri var ortada. Elbette seçmen listeleri kesinleşmiştir ama burada organize bir suç var.

Bir takım hileli yollar ile sahtekarlıklarla seçmen kaydırması yapılmış dedik ve bunu belgeler ile ortaya koyduk. Bu sayı az değil. Bu sayı belki 10 binlerle ifade edilir. Bunu dikkate almamak doğru değil. Bunun altında bir şeyler arıyoruz.

5 bin kişinin bu şekilde görevlendirilmiş olduğunu gördük. Diyoruz ki sandık başında bir şeyler oldu, yapılmaması gereken bir liste yapıldı, göreve verilmemesi gereken kişilere görev verildi. YSK nezdinde olağanüstü itiraz yoluna gitmiş olacağız.

51 sandığın sayılacak olması da ilginç. Şu sandıklar bunlara örnek olarak gösterilebilir demiştik. Bunlar sadece örneklendirmeydi. YSK bu örneklendirmeye bakmış ve bunlarda sayım yapalım demiş. Biz bütün sandıklarda bu örneklemeyi verseydik tüm sandıklarda mı sayım yapılacaktı. Onlar sadece örneklemeydi .Örneklemede yapılacak sayımlar hiçbir şey ifade etmez.

Oy Sayımı

İSTANBUL İÇİN AK PARTİ'DEN BİR HAMLE DAHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için AK Parti itirazlarını tamamladı. YSK'nın son verdiği karar: Bundan sonraki süreçte sadece olağanüstü durumda itiraz edileceği yönünde...

Bu sürecin ne anlama geldiğini Av. Mehmet Sarı'ya sorduk. Mehmet Sarı konuya ilişki çarpıcı tespitlerde bulundu.

YSK İstanbul süreciyle alakalı AK Parti'nin itirazına ret kararı verdi. AK Parti yetkilileri ise bu karara yönelik olağanüstü itiraz hakkını kullanacaklarını söyledi. Olağanüstü itiraz hakkı nedir? Şartları nelerdir?

Sarı bu sürecin "298 sayılı kanunun 130. maddesi uyarınca, YSK'nın vermiş olduğu ret kararına karşı olağanüstü itiraz yolu mevcut. YSK her ne kadar bir karar ihdas etmiş olsa da, bu karara karşılık başka somut delil ve belgelerin ortaya çıkması durumunda olağanüstü itiraz yoluyla tekrar YSK'ya kararını gözden geçirilmesi talep edilebilir." dedi.

Biz İstanbul'un her yerinde, Türkiye'nin tamamı için söyleyemiyorum, İstanbul'un her yerinde organizeli bir şeyler yapılmış. Onun için adına organizeli usulsüzlük dedik. Burada 10 binleri aşan rakamlardan bahsediyoruz. Bir başka husus da var. Sandık başındaki sandık başkanı sandık döküm cetveli düzenleniyor, sandık tutanağına geçiliyor. Ama gördük ki sandık sonuç sayım döküm cetvelinin bir kısmı boş, bir kısmı mühürsüz. Bunlar yüzlerce. Bu kadar belgenin, bu kadar hatalı girmesi mümkün mü? Biz YSK'ya gittik, 'Bunların tamamı sayılsın' dedik. YSK da gerek yoktur kararı verdi. YSK'nın kararları hepimizi bağlar. Ama bu kararları eleştirme hakkımız var. Bu 51 sandığın sayılması kararını anlamış değilim. Bizim taleplerimize dönük bir karar verilmiş değildir. 51 sandığı saymanın anlamı yoktur.

İSTANBUL'DA SEÇİMLER İPTAL Mİ OLACAK?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ''İstanbul için YSK'ya olağanüstü itirazda bulunarak seçimin yenilenmesini isteyeceğiz.'' dedi.

İkinci nokta İstanbul'da çok parçalı, kargaşa bir durum var. YSK ne yapması gerekir, bu kargaşayı kaldırması gerekirdi. Bu şaibe, bu şüphe ortadan kalkmadı. Sadece geçersiz oylardan 6 bin diyoruz. Maddi hatalardan dolayı olanlar var. Geldiğimiz nokta 14 bin fark. Yüzde 20'si sayılsa sandığın sonucu çok netti.

Elimizde yeniden kullanabileceğimiz bir imkan var. O imkan, olağanüstü itiraz hakkını öngörüyor. Biz de bu yolu kullanarak, 'Seçim sonucunu çok net etkileyecek olaylar var. Onun için bu itiraz yolunu kullanıyoruz ve İstanbul'da seçimin yenilenmesini istiyoruz' diyeceğiz. 

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki seçim yarışı henüz noktalanmadı.

AK Parti'nin itirazları sonucunda ikilinin arasındaki oy oranı 14 bine kadar geriledi.

İtiraz süreci devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan konuya ilişkin açıklamalar geldi.

Kararı Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceğini belirten Erdoğan, "İsterse 1 oy olsun. Orası bu kararı verdiği zaman, “Eyvallah başım gözüm üstüne” dersin. Ama nihai merci neresi, orası." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 14
  • Türkiye sevdalısı 4 yıl önce Şikayet Et
    Okuduğum yorumlar benimde icimdeni geçenler arkadaş lara teşekkür ederim çok güzel tesbitler İstanbul seçimleri iptal edilsin bunlara o metropol teslim edilemez.C.H.P. nin belediyecilik yaptığı yerleri ortada.İzmir e bir bakın İzmir devasa bir köy hükmünde üstü açık dereler açıkta çöp dağları kokan deniz ortada
    Cevapla
  • R.T.E. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bütün Ak partiye gönül veren istanbullular ayağa kalksın top yekun itiraz etsin hakkını arasın .
    Cevapla
  • Reis'e. 4 yıl önce Şikayet Et
    Acırsan, acınacak hale düşersin. Sen ne yaparsan yap onlar "diktatör" demeye devam ettiğine göre, bari YSK'nın da cezasını kes.
    Cevapla
  • Isparta 4 yıl önce Şikayet Et
    Dualarımız İstanbul için, bunlara güven olmaz.
    Cevapla
  • Muhammet Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaştan kaçan insanlar bu memleketin vatandaşı olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış