Mevlüt Uysal açıkladı: Seçmeni soyadından böyle tespit ettiler!

Büyükçekmece'deki usulsüz seçmen taşıma ve diğer skandallarla ilgili önemli detayları açıklayan Ak Parti Büyükçekmece Adayı Mevlüt Uysal, 'soyadından AK Parti'ye oy verenler nasıl anlaşılır' şeklindeki soruya cevap verdi. Uysal, seçmeni bu şekilde tanıma yollarını maddeler halinde anlattı.

GİRİŞ 10.04.2019 23:33 GÜNCELLEME 10.04.2019 23:56
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Haber7-Özel

 

 

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, bugün yaptığı açıklamada, seçim öncesi usulsüz seçmen kayıtlarına ilişkin detayları anlatırken yaklaşık 1500 AK Parti üyesinin kaydının düşürüldüğünün tespit edildiğini aktarmıştı.

Uysal, usulsüzlüğü yapanların, bazı AK Partili seçmenleri soyisimlerinden hareketle tespit ederek kayıtlarının düşürüldüğünü belirtmişti.

 

 

CHP'LİLERDEN SOSYAL MEDYADA İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇALIŞMASI

Mevlüt Uysal'ın verdiği bu önemli bilgiyi itibarsızlaştırmak isteyen CHP'li bazı sosyal medya kullanıcıları ve bazı gazeteciler, "bir seçmenin, soyadından hangi partiye oy vereceği nasıl bilinebilir" şeklinde tweetler atmışlardı.

MEVLÜT UYSAL CEVAP VERDİ

Haber7.com'a konuşan Mevlüt Uysal, böyle bir şeyin nasıl mümkün olabileceğini oldukça çarpıcı ifadelerle ortaya koydu.

Uysal konuyla ilgili şöyle konuştu:

"İtiraz sürecinde baktık ki, 1500’e yakın AK Parti üyesi, bizzat üyeliği olan kişilerin seçmen kaydı yok. AK Parti teşkilatı bu üyelerine ulaşmaya çalıştı ve ulaşılabilen sayı 950 civarında oldu. 541 AK Parti üyesine ulaşılamadı ve onlar oy kullanamadı.

SOYİSİMDEN NASIL TESPİT EDİLEBİLİR? İŞTE MADDE MADDE CEVABI:

Baktığınız zaman, kaydı düşürülen diğer seçmenler kimler? Onlar da AK Parti’ye yakın, AK Parti’ye oy verebilme ihtimali olan kişilerden seçilmiş. Bunların bir kısmı soyisimlerinden tespit yapılarak kayıtları düşülmüş.

Soyisminden bir insanın hangi partili olduğu nasıl tespit edilebilir?

- Aile büyüğü (AK Parti'ye) üyedir, ailenin diğer fertleri de ona bakar, nereye oy vereceği bellidir.

- Mahallede AK Parti seçim irtibat bürosuyla ilgilenen, o konuda yardımcı olan ailedir. Bilinir ki AK Parti’ye verir.

- Mahalle teşkilatlarında bire bir koşturan, emek çeken insanlardır ki, AK Parti’ye oy verdiği belli olur. Büyükçekmece’yi İstanbul’un diğer merkez ilçeleri gibi düşünmemek gerekiyor. 5 ayrı beldeden oluşan bir ilçe Büyükçekmece. O beldelerin mahalle kültürü hala devam ediyor. Kim kimdir, herkes birbirini bilir.

Sırf soyisimlere bakılarak değil, soyisimden ailelere bakılarak, AK Parti’ye yakın isimler, AK Parti’ye oy verme ihtimali olan kimseler bulunuyor.

Sonra baktık ki, yaklaşık 1500 AK Parti üyesinin seçmen kaydı yok. AK Parti teşkilatı bu üyelerine ulaşmaya çalıştı ve ulaşılabilen sayı 950 civarında oldu. 541 AK Parti üyesine ulaşılamadı ve onlar oy kullanamadı"

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Pek bilimsel olmamış ama neyse iptal şart :)
    Cevapla
  • AHMET EMİN 5 yıl önce Şikayet Et
    face veyat tweet ine bakdımı hangi partili oldugu orataya cıkar. çok uzaga gitmesine gerek yok
    Cevapla
  • eda 5 yıl önce Şikayet Et
    başkan şunu demek istedi anlamak istemeyen odun kafalılar. bir çevrede hangi ailenin hangi partiye yakın olduğunu bilirsiniz . pkk yamı yakınsız yoksa vatan severmisiniz biz biliriz.
    Cevapla
  • eski cehapeli 5 yıl önce Şikayet Et
    yollara düşüp adalet adalet diye bağıran cehapeliler bu mu sizin adalet anlayışınız yazıklar olsun sizlere ama ne yapsanız boş bu ülkede 75 yıldır iktidar olamadınız aslada olamayacaksınız.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 5 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş siz daha uyanamadınızmı bunlar çakal bunlar hakki hırsız bunlarçift suratlı herşeyi yapar siz uyuyun demek çakallar UYUMAZMIŞ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor