İstanbul’da 150 bin refakatçi seçmen

Anne-babalarını muhtarlık seçimi için memlekete götüren çoğu AK Partili yaklaşık 150 bin İstanbullu 23 Haziran’da sandığa gidecek.

İstanbul’da 150 bin refakatçi seçmen
İstanbul’da 150 bin refakatçi seçmen
GİRİŞ 19.05.2019 07:37 GÜNCELLEME 19.05.2019 15:18
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

AK Parti, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yenileme kararı aldığı İstanbul seçimlerini kazanmak için kılı kırk yaran bir çalışma yürütüyor. 31 Mart’ta yapılan hatalardan yola çıkan AK Parti yönetimi, seçimi yönetecek ekipten, sandığa gitmeyen seçmene, küskün partililerden, parti politikalarına aykırı olan söylemlere kadar her konuda tedbirini aldı.
AK Parti, ilk aşamada çalışmalara İstanbul’daki seçim karargâhına deneyimli isimleri getirerek başladı. Ayrıca her seçim döneminde oluşturulan strateji ekibine de bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek.

 

 

VEFA BULUŞMALARI

31 Mart seçimlerinde herhangi bir sebeple sandığa gitmeyen seçmenin ikna edilmesi için AK Parti’nin kuruluşundan bu yana İstanbul’da görev yapmış teşkilat yöneticileri de devreye sokuluyor. Bu amaçla, İstanbul milletvekilleri ve parti yönetimi ‘Vefa buluşmaları’ adı altında eski partililerle bir araya gelmeye başladı. İstanbul’daki partilileri çok yakından tanıyan Erol Kaya, Aziz Babuşçu ve Mustafa Ataş gibi isimlerin katıldığı bu toplantılarda, teşkilatlarda emeği geçmiş ama şu anda aktif görevi bulunmayanları da sürece dâhil ederek, seçim çalışmalarına katılmalarını isteniyor.

 

 

‘SÖYLEM BİRLİĞİ’ UYARISI

31 Mart seçim kampanyası sırasında ‘söylem birliği’ konusunda da sıkıntı yaşayan AK Parti, bu defa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net uyarısı ile daha dikkatli bir yol izliyor. Özellikle YSK kararı ile ilgili tartışmalarda partiyi zor duruma düşürecek söylemlerden uzak durulmasını isteyen Erdoğan’ın “Farklı açıklamalar partimize zarar veriyor. Özellikle sosyal medyada bu farklı görüşleri başka yerlere çekenler var. Dikkatli olmalıyız. Uyarımıza rağmen, bu konuda farklı davranan olursa gereğini yaparız” dediği belirtildi.

ANNE-BABALARINI GÖTÜRDÜLER

AK Parti milletvekillerinin ve teşkilatlarının çalışmaları sırasında, sandığa gitmeyenler seçmenlerle ilgili ilginç bir tespit de yapıldı. AK Parti kurmayları, “Muhtar adaylarının yoğun baskısı nedeniyle zaten binlerce kişi seçmen kütüğünü İstanbul’dan taşımıştı. Bir de bizzat kendi seçmenimiz olduğunu bildiğimiz ama sandığa gitmediğini tespit ettiğimiz isimlerle yaptığımız temaslarda, bize anne veya babasını muhtarlık seçiminde oy kullanması için köye götürdüğünü söyleyenler oldu. Yani kendisi İstanbul’da seçmen görünüyor, ama anne-babası memleketinde kayıtlı. Yaşlı anne babası yalnız gitmesin diye onlara refakat ettiğini, bu nedenle İstanbul’da oy kullanamadığını söyleyen çok seçmen tespit ettik” dedi.

AK Parti kaynakları, İstanbul’da çocuklarının yanında yaşayan yaşlı anne-babalarını seçimler için memlekete götüren 100-150 bin civarında İstanbullu seçmen olduğunu tahmin ettiklerini, bu seçmenlerin 23 Haziran’da sandığa gitmelerini beklediklerini dile getirdi.

900 BİNİ, BİLİNÇLİ SANDIĞA GİTMEDİ

AK Parti kurmayları, İstanbul’da 1,7 milyonun üzerinde sandığa gitmeyen seçmen üzerinde yapılan analizlerde, bu seçmenlerin 900 bine yakınının ‘bilinçli olarak’ oy kullanmadığını gördüklerini söylüyor. AK Parti kaynakları, bu durumdaki kişilerin ‘Belediye başkanına veya milletvekilline kızgınlık, hizmetleri yeterli bulmama, parti politikalarına yönelik tepkiler ve ekonomi-hayat pahalılığı’ gibi nedenlerle sandığa gitmediklerini dile getirdi.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 72
  • Oylarımız 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir oy un bukadar degerli oldugu zaman dayız fakat gözden kaçan akpartiye oy verenlerin yani daha çok inançlı kesimin evlatları malüm yapı tarafından bilinçli ve planlı şekilde suçlu örgüt damgası yiyip Ailelerini zora ve meylini degiştirmek zorunda kalıyo bunlarında dikkate alın ması maduriyetlerin düzeltilmesi bu böyle devam ederse herkez damga yiyecek
    Cevapla
  • dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Çokr rahat alırız diye birçok seçmen basit mazeretlerle sandığa gitmedi. Ama ne oldu sandıktan cin çiktı. Sanırım İstanbul seçmenin aklı başına gelmiştir. Elmas hurdacıya teslim edilmez. CHP nin bu memlekette çakılı bir çivisi bile olmamıştır. Kendinizi sefalete sürüklemeyin. Hatasız kul olmaz. Basit meseleleri absorbe etmeliyiz. Karşı taraf teröristle beraber olmayı bile hazmediyor. İyi düşün.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulun ne kadar değerli olduğunu kaybedince anladı Ak Partili İstanbul seçmeni. Bu kadar değerli bir yerin yönetimini bu niteliksiz ve liyakatsiz imamoğluna bırakılmayacağını çok acı tecrübe etti. O kadar rahat alırız diye birçok kişi basit mazeretlerle sandığa gitmedi. Ama ne oldu sandıktan cin çiktı. Sanırım İstanbul seçmenin aklı başına gelmiştir. Elmas hurdacıya teslim edilmez.
    Cevapla
  • Samii 4 yıl önce Şikayet Et
    Ysk kumpası akpartiye kurdu cayırtıyı chp yapıyor. Oyların tamamını saydırsa binali kazanacaktı. Seçim tekrarı yaptırdı. Ülke düşmanları iyice saflarını sıklaştırdı. Ekrem kazanacak halk kahramanı olacak.
    Cevapla
  • hassan 4 yıl önce Şikayet Et
    tespit bu
    Cevapla
  • alper 4 yıl önce Şikayet Et
    kullandırtmıcaksınız onlara madem hak var hukuk var geçen seçim kim kullandıysa şimdi onlar kullanmalı
    Cevapla
  • Selman 4 yıl önce Şikayet Et
    Akil izan isimli ama akli bir karış havada yorumcu. Benim yorumumu anlamaktan acizsin herşeyden önce. Ben listelere kimsenin eklenmedigini, geçen seçimde oy hakki olmayanin bu seçimde de olmadigini, ayni liste ile seçime girildigini anlatmaya calistim
    Cevapla
  • Akıl izan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Alper ve Selman efendiler, Hakkı olup da oy kullanmamış adama sen bu sefer de oy kullanamazsın denilebilir mi? O zaman Akp'ye atan Akp'ye, Chp'ye atan Chp'ye, boş atan da boş atsın... Sizin hukuk kafanız biraz sulanmış.
    Cevapla
  • Selman 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçen seçimde oy hakki olmayan bu sefer de oy kullanamaz. Oy hakki olup da o kullanmayanlardir bunlar. Onlara nasil engel olacaksin. Bir milyona yakin insan var böyle. Gecersizler hariç
    Cevapla
  • Tosun 4 yıl önce Şikayet Et
    Olum sen okuduğunu anla, sonra yorum yaz. Bu o adamın hukuki hakkıdır.
    Cevapla
  • Konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyin hakkı hukuku sen iyi misin? Adamların listelerde ismi var kendileri oy kullanmamış! Biraz akıllı ol.
    Cevapla
  • klarnet 4 yıl önce Şikayet Et
    adamın istanbulda olması doğal olarak bu hakkı veriyor. klını kimlere emanet verdin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı