MGK toplantısı sona erdi! Açıklama geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı'nda toplanan MGK 3,5 saat sürdü. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı.

MGK toplantısı sona erdi! Açıklama geldi!
MGK toplantısı sona erdi! Açıklama geldi!
GİRİŞ 30.05.2019 19:43 GÜNCELLEME 30.05.2019 21:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, "Kuzey Irak'ta yuvalanan PKK terör örgütüne karşı başarıyla yürütülen 'Pençe Harekatı' kapsamlı şekilde ele alınmıştır. Türkiye'nin bütün terör örgütleriyle geçmişte olduğu gibi aynı azim ve kararlılıkla mücadelesine devam edeceği vurgulanmıştır." ifadesine yer verildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki MGK toplantısının ardından bildiri yayımlandı.

TERÖRLE MÜCADELE

Bildiride, Türkiye'nin güvenliğini yakından ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmeler bütün yönleriyle ele alınarak, milli birlik ve beraberlik ile bekayı tehdit eden PKK/PYD-YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı sürdürülen mücadele hakkında Kurul'a bilgi sunulduğu ve müzakere edildiği belirtildi.

PENÇE HAREKATI

Bu bağlamda, Kuzey Irak'ta yuvalanan PKK terör örgütüne karşı başarıyla yürütülen "Pençe Harekatı"nın kapsamlı şekilde ele alındığı ifade edilen bildiride, "Türkiye'nin bütün terör örgütleriyle geçmişte olduğu gibi aynı azim ve kararlılıkla mücadelesine devam edeceği vurgulanmıştır." ifadesi kullanıldı.

SURİYE VE İDLİB

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının da görev yaptığı İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yaşayan sivil halka yönelik Suriye rejimi tarafından gerçekleştirilen saldırıların İdlib Mutabakatı'na aykırı olduğu ve Astana ruhunu zedelediği belirtilen bildiride, yeni bir insani krize ve kitlesel göçe engel olmak maksadıyla ilgili ülkelerle temasların sürdürüldüğü kaydedildi.

DOĞU AKDENİZ

Kıbrıs Adası ve çevresinde son dönemde yaşanan gelişmelerin de ele alındığı vurgulanan bildiride, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerini koruma kararlılığı bir kez daha teyit edilerek, bölgeye yönelik provokatif davranışlardan ve sorumsuz açıklamalardan kaçınılması gerektiği, Türkiye’nin Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuka uygun faaliyetlerine devam edeceğinin ve oldubittilere izin vermeyeceğinin altı çizilmiştir." açıklamasına yer verildi.

Yeni Zelanda'da vuku bulan ırkçı terör saldırısında olduğu gibi Sri Lanka'da da masum insanları hedef alan radikal, ırkçı ve örgütlü terör saldırısının aynı şiddetle kınandığı kaydedilen bildiride, "Türkiye'nin, terörün dini, dili, ırkı, rengi olmadığı şeklindeki yaklaşımını ısrarla sürdüreceği, Sri Lanka halkının acılarını paylaştığı dile getirilmiştir." ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR 7
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Emekli olmaya heves etmeyin arkadaslar, ben 47 yașimda emekli oldumda ne oldu aldigim para 2600 tl .çalișin birikim yapin
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    KUR'AN MAİDE SURESİ 51nci Ayet : " Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları gönül dostları edinmeyin. Onlar birbirlerinin gönül dostlarıdır. Sizden kim onları gönül dostu edinirse o, onlardandır. Allah, zalimler toplumunu doğruya ve güzele kılavuzlamaz." !! BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır ...
    Cevapla
  • Sen 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin adin HIDIR elinden gelen BUDUR
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    TABANI : Ortadoğuda emperyalizme hizmet için Batı tarafından yaratılan IŞID'le mücadele / sözde "TERÖRİZMLE MÜCADELE" kılıfı. ORTASI : IŞID'ı manivela olarak kullanarak Ortadoğuda SUNNİ-Şİİ savaşı körükleyerek "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA" projesi . TAVANI : Tüm müslümanlara yönelik dünya çapında "terörist İslam" algısını yerleştirip, Ortadoğuda İsrail ile aynı ırkdan geldiklerini açıkladıkları Kürtleri kullanarak, "israil ile Barzanistan arasındaki bölgenin İŞİD'den temizlenmesi kılıfı ile birleştirilmesi, petrol sahalarının ele geçirilmesi ve VADEDİLMİŞ TOPRAKLARIN ELE GEÇİRİLMESİ amacına yönelik "HAÇLI SAVAŞIIIII
    Cevapla
  • Ha Ha 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin adin HIDIR elinden gelen BUDUR
    Cevapla
  • Memoks 4 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeler bir karar ile bulunduğu il sınırları içerisinde ticari taksilerin elektrikli olması şartı getirerek elektrikli araç furyasına başlayabilirler. Bu hem ülkenin fosil yakıt ithalatını etkiler hem de çevre kirliliğini azaltir.
    Cevapla
  • Gggg 4 yıl önce Şikayet Et
    Oldu gözlerim doldu. Șarj tak 15 saat bekle aku dolsun diye, O bekledigi zamanin parasini senmi vercen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası