Senato, yeni büyükelçi ile Ankara'ya maşa göstermekten neden vazgeçti?

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Satterfield'ın görevi resmi olarak onaylandı. Yakın zamanda Türkiye'ye gelmesi beklenen yeni büyükelçiye baskı uygulamayı planlayan ABD Senatosu, bu planından son anda vazgeçerek farklı bir strateji izlemeyi tercih etti. Habertürk Gazetesi yazarı Serdar Turgut, eski büyükelçi John Bass döneminde yaşananları hatırlatarak yeni büyükelçiye uyarıda bulundu.

Senato, yeni büyükelçi ile Ankara'ya maşa göstermekten neden vazgeçti?
Senato, yeni büyükelçi ile Ankara'ya maşa göstermekten neden vazgeçti?
GİRİŞ 30.06.2019 15:07 GÜNCELLEME 30.06.2019 15:19
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde ABD Senatosu, Ankara Büyükelçisi olarak atanan David Satterfield'ın görevini onaylamıştı. 2017 yılında boşalan ABD Ankara Büyükelçiliği koltuğu böylece dolmuş oldu. 

 

 

Yaşanan bu gelişme, özellikle son dönemde S-400 tartışmasıyla gerilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın G-20 Zirvesi'ndeki görüşmesinden sonra farklı bir yöne evrilen Ankara-Washington ilişkileri için kritik bir öneme sahipken, farklı gelişmelerle ilgili de ipucu veriyor. 

Köşesinde bu konuyu irdeleyen Habertürk Gazetesi yazarı Serdar Turgut, yeni büyükelçiye, "Kendisini Türkiye'de sakin bir ortamın bekleyeceğini hiç ummasın" hatırlatması yaptı. 

 

 

Senato toplantısıyla ilgili aldığı bilgileri aktaran Turgut, Türkiye ile ilgili ağır sözlerle yeni büyükelçinin sıkıştırılmasının planlandığını, ancak bundan son anda vazgeçildiğini belirtti. 

Türkiye ile çok kritik bir süreçten geçildiğinin altını çizen senatörlerin, yeni büyükelçiye soracakları ağır sorularla Türkiye'ye sorunlu gönderme riskini göze alamadıklarını kaydeden Turgut, bir önceki büyükelçi John Bass döneminde yaşananları hatırlattı. 

Serdar Turgut, yazısının sonunda yeni büyükelçiye şu ifadelerle hatırlatma yaptı:

"Bu arada yeni görevi nedeniyle eğer David Satterfield mutluluk duyuyorsa ona bir şeyi hatırlatmak lazım.

Kendisinden önceki büyükelçi John Bass Afganistan’a atandığını öğrendiğinde "Bu iyi oldu orada biraz kafamı dinlerim" tavırları almıştı. Türkiye nedeniyle o Afganistan'ı tatil gibi görüyordu anlayacağınız.

Satterfield sadece bunu hatırlasın kendisini Türkiye’de bir sakin ortam bekleyeceğini hiç ummasın."

ABD MEDYASI İMAMOĞLU'NU PARLATIYOR

Öte yandan, Foundation for the Development of Democracies (FDD) tarafından düzenlenen "Erdoğan Sonrası Türkiye" başlıklı panele de dikkati çeken Turgut, Amerika'nın İstanbul seçimleri üzerinden Ekrem İmamoğlu'nu parlatma çabası içinde olduğunu belirtti.

YORUMLAR 32
  • düşünen. 4 yıl önce Şikayet Et
    Acaba filistin meselesi pazarlık konusu işin içinde olmasın!
    Cevapla
  • aişe 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd dediğinin tersini yapar, dikkat!!
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    ışık gördüler, plan değişti
    Cevapla
  • Abdullah ÖZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ambargo Uygulasalar , %54 ü küstürecekler...%54 ü küstürmekten vazgeçtiler..Zira bu %54 onlara lazım yakında...%54 Türkiye'yi Recep Tayyip Erdoğan yöneteceğine ,Trump yönetsin,George,Hans Yönetsin daha iyi demişlerdir...Kendi destekçilerini niçin küstürsünler...
    Cevapla
  • enes 4 yıl önce Şikayet Et
    ekoyu parlatması tabi ki normal eko projeydi çokta güzel tutturdular bakalım neler olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!