CHP'den beklenen S-400 açıklaması geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, S-400'lerin teslimatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Öztrak, uzmanların ve askerlerin ihtiyaç bulunduğu söylemeleri halinde S-400'e karşı çıkmayacaklarını söyledi.

GİRİŞ 12.07.2019 23:04 GÜNCELLEME 12.07.2019 23:05
Bu Habere 602 Yorum Yapılmış

Bugün ilk parçaları Türkiye'ye teslim edilmeye başlanan hava savunma sistemi S-400'lerle ilgili CHP'den beklenen açıklama geldi.

 

 

"S-400 MÜ ÖNEMLİ, F-35 Mİ? HÜKÜMET BİZİ AYDINLATMIYOR"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kendisinin iktisatçı olduğunu, her şeye alternatif maliyetiyle baktığını belirterek, "F-35 mi, S-400 mü?" sorusunu değerlendirdiğini, bu konuda aydınlatılmadıklarını söyledi.

 

 

"SIKINTI ÇIKABİLİR"

Ülkenin askerlerinin ve savunma uzmanlarının, ihtiyaç bulunduğunu söylemesi halinde S-400'lere karşı çıkmayacaklarını ifade eden Öztrak, "Ama bunun yanında başka bir şey daha söylüyoruz. Öyle anlaşılıyor ki bunları alırsak F35'leri almamızda sıkıntı çıkabilir, bunu dikkate aldınız mı? Ben iktisatçıyım, her şeye alternatif maliyetiyle bakarım. S-400'ü aldık ama F35'leri alamadık, bu, hava savunmamızda S-400'leri almamıza oranla baktığımızda daha büyük bir açığa neden olacak mıdır, olmayacak mıdır? Bununla ilgili bilgi istiyoruz. Bu konuda biz bir türlü aydınlatılamıyoruz." dedi.

"ABD BİZE YAPTIRIM UYGULARSA NE YAPARIZ?"

S-400'lerin alınması halinde ABD parlamentosunun aldığı kararlar uyarınca uygulanacağı söylenen yaptırımlara karşı gereken tedbirlerin alınıp alınmadığını da sorduklarını ancak buna da yanıt alamadıklarını aktaran Öztrak, dış politikadaki dengelerin nasıl kurulduğunu merak ettiklerini dile getirdi.

YORUMLAR 602
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Senden ekonomist değil ancak mirasyedi olur. Bunlar ya hesap bilmiyor sanki eve lüks bir eşya alıyoruz. Olmayan elzem olan bir güvenlik silahı alıyoruz. Ben vatandaş olarak her bilgiye sahibim bunların hiçbirşeyden haberi yok.
    Cevapla
  • aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    valla kafayı yicem s400 mu daha önemli f35 mi diye soran bir parti sözcüsü var allahım aklıma mukayyit ol !!! askeri uzmanlar lazım derse bizde tamam deriz diyo
    Cevapla
  • Heyyy ikti.SATÇI 4 yıl önce Şikayet Et
    İktisatçıyım diyorsun, çok komik. Siyasetçi değilsin, hiç konuşma. S400 varken neden F35 alalım. 1000 adet F35 bir S400 ün yarısı bile etmez. Aralarındaki farkı gör, özellikleri ve koruma gücü hakkında biraz araştırma yap !
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    karşı çıksan nolur
    Cevapla
  • YUSUF GÜVEN 4 yıl önce Şikayet Et
    Aamerika ne der amerika ya karşı ne yaparız boş laf salataları chp nin ne zaman milli duruşu olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi