Bülent Arınç: Anlayışla karşılıyoruz, restore edilecek

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yeni bir sistem olduğunu ve aksaklıkların normal karşılanması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç, "Sistemin verimsiz alanları restore edilecek" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye yeniden genel başkan olmasının hazmedilemediğini kaydeden Arınç, "Bu anayasa oylaması ile oldu. Geçmişte örnekleri var" diye konuştu.

Bülent Arınç: Anlayışla karşılıyoruz, restore edilecek
Bülent Arınç: Anlayışla karşılıyoruz, restore edilecek
GİRİŞ 21.08.2019 16:22 GÜNCELLEME 21.08.2019 16:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Eski Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, yeni hükümet sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arınç, "Sistem değişmeyecek ama aksayan, verimsiz olan alanlar mutlaka restore edilecek" dedi. 

 

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tam uygulanması halinde başarılı olacağını ifade eden Arınç şöyle konuştu: 

"Her ilk uygulamada olduğu gibi bazı aksamalar, uyumsuzluklar, sıkıntı var denilebilir. Hepsini anlayışla karşılıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında AK Parti'de grup yönetimi aksayan yönlere dair çalışma yapıyor. Evet sistem değişmeyecek ama her şeyde olduğu gibi aksayan, verimsiz olan alanlar mutlaka restore edilecek, bizim inancımız bu."

 

 

"HAZMEDEMEDİLER"

Cumhurbaşkanının partili olmasını bazı kesimlerin hazmedemediğini söyleyen Arınç, şu ifadeleri kullandı: 

"Sayın Erdoğan’ın hem Cumhurbaşkanı olması hem de partisinin genel başkanı olmasını çoğu kişi hazmedemedi. Ama bu anayasa oylaması ile gerçekleşti. Geçmişte örnekleri var, böyle bir örneğin de bu seçimlerde nasıl bir etki yaptığını partimiz takip ediyor. Şu anda Türkiye’de rejim değişmedi; yine demokrasi var. Ama hükumet sistemleri içerisinde farklı bir sistemdeyiz. Güçlendirilmiş ve icranın başında olan bir Cumhurbaşkanı var. Bütün bunlar süreç içerisinde mutlaka kabul edilecek, öngörülecek şeyler."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • bozok 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyada uygulanmış en kötü sistem bile denebilir. restore ile olacak iş değil. bu sistem yanlış ve ülkemize hiç bir zerre katkısını görmedik.
    Cevapla
  • Cihangir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen nerde yaşıyorsun birader. Hep cebini düşünmeyi bırak. Ülken özgür güçlü olmazsa senin de cebin olmaz.
    Cevapla
  • Murat TANER 4 yıl önce Şikayet Et
    Efendim, yeni sistemin ne kadar gerekli olduğu, Sayın Cumhurbaşkanımız dan sonra gelecek yeni başkan döneminde net olarak anlaşılabilecektir. Nitekim, reisimiz bunu zaten şahsı için değil, kendisinden sonra gelecek devlet başkanının koalisyona muhtaç olmaması ve selameti için dolayısıyla bu millet için refere etmiştir. İşte bunu anlamamız lazım. Allah reisimizden razı olsun.
    Cevapla
  • bence sorun yok 4 yıl önce Şikayet Et
    sistem harika işliyor sadece denetimde sıkıntı var biraz
    Cevapla
  • tek bayrak 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanlığı sistemi bize çağ atlatacak öyle mükemmel bir sistemki aksayan veya zamana uydurulması gereken yerleri hemen düzeltilebiliyor.eski sistemde milletvekilleri bürokratların elinde oyuncaktı.şimdiki sistemde arada engelleyiciler yok.bakan bakan yardımcısı ve direk genelmüdürlüklerle işler hızlanıyor
    Cevapla
  • Konya ..42 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanlığı,partili gen. başkanlığı sistemini hazmedemeyenlere tavsiyem Türk kızılay sodasıdır..Her şey , TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ için..
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Beypazarı daha güzel :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi