Yeni sistemin karnesi çıkarıldı

Bir yılı geride bırakan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin aksayan yönleri belirlendi. Eksiklikler ve atılması gereken adımlar 36 konu, 8 ana başlık altında raporlandı. Sistemin henüz çok yeni olmasına rağmen büyük bir başarıya ulaştı.

Yeni sistemin karnesi çıkarıldı
Yeni sistemin karnesi çıkarıldı
GİRİŞ 29.09.2019 07:05 GÜNCELLEME 29.09.2019 07:05
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yürütülen çalışmalar kapsamında 27 çalıştay düzenlendi. Çalıştaylara farklı meslek gruplarını ve farklı kesimleri temsil eden sivil toplum örgütü temsilcileri davet edildi. 11 bin kişinin katılımı ile sistemin birinci yılına ilişkin anket çalışması da gerçekleşti. Oktay bir rapor haline getirdiği çalışmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu.

VESAYETLER SON BULDU

Raporda, bir yıllık süre içinde askeri, yargı başta olmak üzere bazı kurumların hükümetler üzerindeki vesayetlerin sona erdiği bilgisi yer aldı. Yine raporda Türkiye’nin geçmişte yaşadığı anayasal sıkıntılardan bahsederek bu krizlerin de sona erdiği ifade ediliyor. Yapılan çalışmada 16 bakanlığın fotoğrafı da çekildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte bakanlık sayısı 25’ten 16’ya düşürülmüştü. Birleştirilen bakanlıklar arası koordinasyonun işleyişinde yaşanan sıkıntıya bakıldığı çalışmada, her bir bakanlık için en alt kademedeki bürokrattan bakana kadar bir yıllık karne çıkarıldı. Bakanlıklarda bir sorunun çözümünün nerede tıkandığı örneklerle açıklamalarla tespit edildiği belirtildi. Yeni dönemde bürokrasinin daha hızlanması için önemli adımlar atılacak. Bunun için işi hakkıyla yapmayan, sorunun çözümüne taş koyan bazı bürokratlarla da yollar ayrılacak. İşinin ehli olan, liyakat sahibi bürokratlar göreve getirilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarıyla yapacağı toplantı sonrasında raporu kamuoyuyla paylaşacak. AK Parti kaynakları yapılan çalışmalar kapsamında bir anayasal değişikliğin olmayacağını belirtti.
 

Yeni Şafak

YORUMLAR 21
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Kısa bir süre geçmesine rağmen Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiyeyi istikrara kavuşturdu.Bu istikrarlı durum tabiki birilerini rahatsız edecektir.Buda bizim doğru yolda ilerlediğimizin göstergesidir.
    Cevapla
  • recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Kur'an sürekli düşünmezmisiniz diye herkesi düşünmeye çağırırken bu sistemde sadece ve herşeyi Sayın Cumhurbaşkanı düşünsün diyoruz.o dürtmeden mevcut kanunları bile uygulamıyoruz.örneğin araçta sigara yasağı yıllar önce çıkmasına rağmen Sayın Cumhurbaşkanı gündeme getirmese kimsenin uygulayacağı yoktu.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Cepte para yok
    Cevapla
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    Helalinden çalışıp kazanılır, israf etmeden helalinden harcanır ve şükredilirse kazanç bereketlenir, cepte para hiç bitmez..
    Cevapla
  • Muratb 4 yıl önce Şikayet Et
    Ama akıllı telefonunla mesaj yazmayı başarmışsın. Tebrikler
    Cevapla
  • günaydın 4 yıl önce Şikayet Et
    bunu az zaman sonra herkes anlıycak
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    geyet güzel oldu. bu sistemi kim savunmuyor acaba biliyor musunuz. fetöcü zihniyetliler chp-hdp-ip-sp kesinlikle kabul etmiyor. ileride bıçak çift taraflı çalışacak bunu iyi biliyorlar. bakiyorum hainler sayfada isim degistirerek ha bir garele yazıyorlar. yemezler aslanım bu numaralari.....
    Cevapla
  • Bravo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bravo doktor iyi tespit
    Cevapla
  • Svs 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin içinde olacağı, yeni endüstri, sanayi, tarım, orman ürünleri, denizcilik için yepyeni kuruluş adımları atılmalı, yiğit beklenmez içindeki yiğidi canlandırmak gerek, bunların başına işte o yiğit vatanperver mühendis ve yöneticiler geçirerek ülke başarıya geçer. Biz uzak Batı ve batı değiliz. Biz Türkiyeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!