HDP'li Sırrı Süreyya Önder tahliye edildi

Terör örgütü propagandası yapmaktan dolayı bir süredir cezaevinde olan HDP'li eski vekil sırrı Süreyya Önder AYM'nin verdiği karar sonrası tahliye edildi.

HDP'li Sırrı Süreyya Önder tahliye edildi
HDP'li Sırrı Süreyya Önder tahliye edildi
GİRİŞ 04.10.2019 14:42 GÜNCELLEME 04.10.2019 17:20
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Teröristbaşı Öcalan'a övgü dolu sözler ve terör propagandası yapmaktan dolayı HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile eski Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında 2013'te  terör propagandası ve tehdit dolu sözleri nedeniyle dava açılmıştı.

 

 

TERÖR PROPAGANDASINDAN İÇERİ GİRMİŞTİ

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Terör propagandası ve Devleti tehdit suçlarından 7 Eylül 2018'de Demirtaş'a 4 yıl 8 ay, Önder'e ise 3 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.

 

 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, iki siyasetçinin mahkumiyet kararını 4 Aralık 2018'de onadı. Anayasa Mahkemesi ise bunun bir hak ihlali olduğu ve düşünce özgürlüğü olduğuna hükmetti. 

YORUMLAR 72
  • tahminci 4 yıl önce Şikayet Et
    EYYY AYM ;bu resimde kaçırılan ,medya önünde olmayan biri olsa idi ve aynı düşünceleri paylaşsa idi ,aynı kararı verecek miydin acabaaaaa!Düşünce özgürlüğü haa.. Bu karara göre şu an ceza evlerinde bu suçtan dolayı yatan olmamalı.
    Cevapla
  • istanbul 4 yıl önce Şikayet Et
    İyinasılkanunbuşekliyleterörbitmezpkkmeclistekanunlarlangırlungurboşgürültügaribanolsaçıkamazsakızgibiuzuyorboksör
    Cevapla
  • Fahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem ki yanlış karar veriyorlar bölgesel ve yerel mahkemelerin tümü kaldırılsın kaynak israfı olmasın...Bundan sonra tüm yargılamaları AYM yapsın.
    Cevapla
  • yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    Dağdaki teröriste operasyon yapan devlet, paralel yapı gibi adaleti işgal etmiş vatan hainlerini de araştırmalıdır. bir terör yandaşını özgürlük diye bırakan mahkemeyi tanımıyorum. tanımakta istemiyorum. Ülkemin yıkılmasını isteyen kişilere özgürlük nedir anlamıyorum, anlamakta istemiyorum. Okumuşu bunu yapıyorsa okumamışı neler yapmaz.bunlar hainler.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu nasıl kanun arkadaş gezi parkının 1 numaralı provakatörü ve azılı terörist elini kolunu sallaya sallaya geziyor... Batsın Böyle ADALET...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha