AK Parti tabanından Arınç tepkisi: Gereği yapılsın

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ın “KHK’lar bir faciadır, özür diliyorum” şeklindeki açıklaması sonrası Ak Partili Milletvekilleri “Tabandan çok tepki aldık. Bardağı taşırdı” diyerek Arınç’ın görevden alınmasını istedi.

AK Parti tabanından Arınç tepkisi: Gereği yapılsın
AK Parti tabanından Arınç tepkisi: Gereği yapılsın
GİRİŞ 08.11.2019 07:22 GÜNCELLEME 08.11.2019 08:04
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Meclis eski başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ın “KHK’lar bir faciadır, özür diliyorum” şeklindeki açıklaması AK Parti’de büyük tepkiye sebep oldu. Birçok milletvekili, parti yönetimine bu konudaki tepkisini dile getirdi. Arınç’ın FETÖ ile mücadele konusunda en önemli başlıklardan biri olan kamudan ihraçları eleştirmesine, Cumhurbaşkanı Erdoğan “Esefle karşıladım” cevabını vermişti. İletişim Başkanlığı da, Arınç’ın katıldığı YİK toplantısında “FETÖ’ye karşı yürütülen kararlı mücadeleden asla taviz verilmeyeceğinin güçlü bir biçimde vurgulandığı” açıklamasını yapmıştı.

ZOR DURUMDA KALDIK

AK Parti içinde de, Arınç’ın açıklamaları büyük tepki geçti. Bazı milletvekilleri hem Genel Merkez yönetimine, hem de Meclis grubu yöneticilerine bu rahatsızlarını iletti. Edinilen bilgilere göre parti yöneticileri ile görüşen milletvekilleri “Arınç’ın bu açıklamaları ilk değil, daha önceki bazı söylemleri de bizi zor durumda bırakmıştı. KHK’lılar konusundaki açıklaması ise artık bardağı taşırdı. Tabandan bize bu konuda tepki geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı artık bu işi çözsün. Hem AK Parti içinde olacaksın, hem de AK Parti’yi eleştireceksin. FETÖ  mücadelesini de sulandırıyor. Çok büyük rahatsızlık var. Bazı eski bürokratların FETÖ suçlaması sebebiyle şimdi yumurta sattığını, temizliğine gittiğini söylüyor. Kim bu adamlar çıksın açıklasın. Ayrıca bahsettiği bazı isimler ve örnek verdiği kişiler FETÖ’nün ta kendisi. Ama masum göstermeye çalışıyor” görüşünü dile getirdi.
Milletvekilleri, Arınç’ın ‘AK Parti çatısı altında iken konuşmasının etkisi ile hiç bir görevi olmadan konuşmasının etkisinin aynı olmadığı, YİK üyesi olarak konuşunca toplumun bunu farklı algıladığına’ da dikkat çektikleri belirtildi.

BÜLENT TURAN: İSTİFA ETMELİ

Bülent Arınç’ın açıklamalarına en sert tepkiyi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan verdi. Turan, şöyle konuştu: Kim olursa olsun, babamın oğlu da olsa yanlış yapıyorsa “dur” derim. Arınç’ın KHK ifadesi tam bir faciadır. Eğer bir hata varsa gerekli adımlar atılıyor. Ama bunu ekranlarda söylerseniz olmaz. ‘Şahsi kanaatim’ demek olmaz. Çünkü siz YİK üyesiniz. Söyleyeceğiniz bir şey varsa Cumhurbaşkanı’na söylersiniz. Ben inanmıyorum ama  Danıştay üyesi pompacı olmuşsa bunu gider söylersiniz. ‘KHK’lar fecaat’ derseniz, onun altına imza atan Erdoğan’a “feci” demiş olursunuz. Ben Arınç’ın yerinde olsam, Cumhurbaşkanımızın ‘Esefle karşıladım’ açıklamasından sonra, YİK toplantısına gitmem istifa ederdim.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 142
  • koray derik 4 yıl önce Şikayet Et
    bülent arınç-nedim şener ve bülent arınç-mehmet metiner tartışmalarında yeni bir gelişme var mı ?
    Cevapla
  • yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    biz bunun en başından beri rengini biliyoruz da siz nasıl olurda bunu tekrar getirip bir yerlere atarsınız anlamış değilim bana göre gereğini yapmakta çok geç bile kaldınız
    Cevapla
  • İsadem 4 yıl önce Şikayet Et
    Burdan Reisimize sesleniyorum, Bülent Arınç yüzünden Fetö sevicilerine laf anlatamaz olduk, Reisin çevresinde böyle insanların ne işi var. Biz bile çevremize fetöyü anlatamıyoruz, hep Bülent Arınç ı önümüze koyup bizle alay ediyorlar. Fetö ile mücadele eden Reisin Fetö sevici Arınçla ne işi olur diyorlar. Allah aşkına biriniz bana söylesin ne cevap vereyim. Neyi nasıl savunuyum.
    Cevapla
  • sivri zeka 4 yıl önce Şikayet Et
    illa fetöcüyüm diye söylemesi mi lazım bu kaçıncı
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Defolup gitsin Türkiyenin gündeminden artık. Konuşmalarından midem hep bulandı. Bu adam Fetönün bir naralı adamı.Fırsat buldukça Erdoğan'a zarar verici söylemler içinde bulunuyor. Buna güvenilmez...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak