Külliye'den 'Erdoğan CHP'li isimle görüştü' iddiasına ilişkin açıklama

"Külliye'de Erdoğan ile görüşen CHP'li" iddiasıyla ilgili İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama geldi. Altun açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde CHP'li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği iddiası tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür" dedi. İddialarla ilgili AK Parti'den de açıklama geldi.

Külliye'den 'Erdoğan CHP'li isimle görüştü' iddiasına ilişkin açıklama
Külliye'den 'Erdoğan CHP'li isimle görüştü' iddiasına ilişkin açıklama
GİRİŞ 21.11.2019 13:18 GÜNCELLEME 21.11.2019 13:18
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Son günlerde basında yer alan "Külliye'de Erdoğan ile görüşen CHP'li" iddiasıyla ilgili açıklama yapıldı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İddiaların tümü gerçek dışıdır" dedi.

Altun'un açıklamaları şöyle;

"Son günlerde bir köşe yazısında mesnetsiz bir şekilde ortaya atılan ve ne yazık ki medyamızda da yoğun tartışmalara neden olan 'Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde CHP'li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği' iddiası tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür.

"BÖYLE BİR DİYALOG GERÇEKLEŞMEMİŞTİR"

Sayın Cumhurbaşkanımızın ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ne de başka bir yerde böyle bir görüşmesi olmamış, söz konusu köşe yazısında geçen böyle bir diyalog gerçekleşmemiştir.

"CUMHURBAŞKANIMIZ HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİNİN İÇİŞLERİNE MÜDAHALE ETMEZ"

Yaklaşık 43 yıllık siyasi hayatında Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir siyasi partinin dizayn edilmesine yönelik adım atması ya da iç işlerine müdahale etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Bunu da en iyi hakem olan milletimiz çok iyi bilmektedir.

AÇIKLAMADA TERÖR MÜCADELE VURGUSU

Terörle mücadelede böylesine kritik günler yaşanırken, diplomasi ve dış politikada elde edilen başarıların sürmesi için tüm dikkatimizi ülkemizin geleceği üzerinde toplamışken, kamuoyunu siyasi magazin haberleriyle meşgul etmenin, kendi siyasi ikbalini korumaya çalışan çevrelere fayda sağlamayacağını da belirtmek isteriz.

"YALAN VE İFTİRA SİYASETİNDEN VAZGEÇİLMELİ"

Söz konusu haberleri gerçek kabul edip, bunun üzerine daha fazla gerçek dışı ifadelerle siyaset iklimini zehirlemeye çalışan kimi siyasetçilerin yaptıkları açıklamaları da kaygıyla izliyor, kendi siyasi hesap ve çıkarlarını korumak namına yaptıkları bu iftira ve yalan siyasetinden vazgeçmelerini umuyoruz."

AK PARTİLİ NUMAN KURTULMUŞ: CUMHURBAŞKANIMIZIN ASLA BİR İLGİSİ YOKTUR

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yaptığı açıklamada "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasıyla ilgili konuştu.

AK Partili Kurtulmuş'un konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

"CHP ya da başka bir siyasi partinin nasıl gelişeceği bizi etkilemez ki? Milletle olan ittifaklarımızı genişleterek yolumuza devam ediyoruz. Bizim, CHP'nin ya da başka partinin iç işleyişinin ne olacağına ne karar veririz, ne de bizim için bir güç olur. Siyasi hayatımızda hiç düşünmedik.

Cumhurbaşkanının asla bir ilgisi yoktur. CHP'nin sayın genel başkanı ya da yetkilileri, CHP içindeki çekişmelere Cumhurbaşkanımızı alet etmesinler.

Son derece yakışıksız, seviyesiz ve anlamsız bir iddiaydı. Niye yapıldı? Cumhurbaşkanımızın ismi üzerinden CHP içerisinde bir takım tartışmalarda taraf olmak gibi pozisyonlar olabilir. Bilmediğimiz bir konu olduğu için, CHP niye böyle davranır, Kılıçdaroğlu niye böyle söyler, Rahmi Turan niye böyle yazar bunları bilmediğimiz için bilmediğimiz konu üzerinde yorum yapıyoruz. Bildiğimiz şey şudur. Cumhurbaşkanımızın bu iddialarla ilgili hiçbir ilgisi yoktur. Cumhurbaşkanımızın bir başka partinin içişleriyle uğraşması mümkün değildir."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 36
  • ee ne olmuş? 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin Cumhurbaşkanı gerek duyduğunda her siyasi ile görüşebilir. Ne var bunda? Neden bu kadar olay haline getirildiğini anlamadım?
    Cevapla
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gerçek değilse sözcü gazetesi yazarı ispatlaması gerekmezmi.? Yalan haberse en ağır ceza verilmeli .
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet chp nin genel başkanını birileri belirliyor ama batı başkentlerinden Washingtondan belirleniyor
    Cevapla
  • Bence 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Kemal bey AKP ajanı CHP yi bitirdi adam yalanlar ve dine hakaret partisi yaptı
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı istediği kişiyle Görüşebilir?.. bunda ne var? :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...