AKP'den MHP'nin teklifine jet cevap

Devlet Bahçeli'nin, türban yasağının çözümü için sunduğu öneriye AKP'den yanıt geldi. MHP'nin teklifini incelediklerini belirten AKP'li Burhan Kuzu çözüm için net konuştu:

AKP'den MHP'nin teklifine jet cevap
AKP'den MHP'nin teklifine jet cevap
GİRİŞ 17.01.2008 15:40 GÜNCELLEME 29.05.2020 17:47
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Ersin Çelik’in haberi…

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, başörtüsü sorununa yönelik sunduğu, Anayasa maddesindeki değişiklik formülüne AK Parti’den destek geldi. Bahçeli’nin sunduğu formül üzerine görüştüğümüz Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, yapılan teklifin olumlu karşılandığını ve inceleneceğini belirtti.  

YETER Kİ FORMÜL SUNULSUN

Başörtüsü yasağının kaldırılması için atılan adımlarda formülün kimden ya da nereden geldiğinin önemli olmadığını ifade eden Kuzu, “ Formülü kimin sunduğu önemli değil. Burada amaç bu sorunu çözmek… Yeter ki çözüm için formül sunulsun. ” diye konuştu.

Devlet Bahçeli’nin sunduğu, “Anayasa’nın 10. Maddesi’nin 4. Fıkrasında değişiklik yapma” teklifinin daha iyi formüle edilmesi üzerinde çalışacaklarını, yetkili mercilerce incelenip, irdelendikten sonra sorunu çözüp çözmeyeceğine karar verileceğini açıklayan Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, “Teklif sorunu çözecekse, neden kabul edilmesin?” diye konuştu..

“O formül ya da başka bir formül neyse, bu sorun bir şekilde çözülmek zorunda.” Diyen Kuzu, bu zamana kadar yaptığı tüm konuşmalarda bunu savunduğunu söyleyerek, başörtüsü sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün de tıpkı Burhan Kuzu gibi teklifi olumlu bulduğunu açıladı. MHP'nin başörtüsü konusundaki teklifinin 'olumlu bir adım' olduğunu söyleyen Ergün, teklifi partisinin yetkili organlarında değerlendireceklerini söyledi.


BAHÇELİ NE SUNMUŞTU

Başbakan Erdoğan’ın “Türban sorununun çözümü için yeni anayasa değişikliğine gitmeye gerek kalmadan tek cümleyle çözülür. Biz bu noktada varız. MHP 'ben de varım' diyor. Mesele yok zaten. CHP yoksa yok. Olanlarla beraber biz yola devam ederiz” sözleri üzerine harekete geçen MHP, bugün sunduğu teklifte Anayasa’nın 10. maddesinin 4. fıkrasında yapılacak değişiklikle sorunun çözüleceğini belirtmişti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mevcut Anayasa’nın 10. maddesinin 4. fıkrasında “devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır” ifadesine ek olarak bütün işlemlerinden sonra gelmek üzere “her türlü kamu hizmetlerinin sunulmasında ve bunlardan yararlanılmasında” cümlesine yer vererek çözmeyi önerdiklerini belirtmişti.

İşte MHP'nin teklifi:

'Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 10. maddesinin 4. fıkrasının değiştirilmesi hakkında kanun teklifi.

 

 

 

 Madde 1: Anayasa’nın 10. maddesinin 4. fıkrası’nın “devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetinin sunulmasında ve bu hizmetlerden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır.

 

 

 

 

Madde 2: Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer, halkoylamasına sunulduğu takdirde tümüyle oylanır.

Haber 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABERLER

 

MHP'den AKP'ye jet türban önerisi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, türban yasağının çözümü için anayasa değişikliğinin yapılmasına gerek olmadığını açıkladı ve çözümün formülünü de verdi. İşte o formül:

 

Bir cümleyle türbanı çözme formülü
Başbakan Erdoğan, İspanya dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda başörtüsü çözümü konusunda yine çok tartışılacak açıklamalarda bulunurken Baykal'a da yanıt verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 66
  • Can Tuğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Çok daha net cümleler kullanılmalı.... İlerde çağdaşların eşelemesi ihtimaline karşı yasanın cümleleri net ve kesin bir dille belirtilmeli...
    Cevapla
  • Bumilletin Birferdi 16 yıl önce Şikayet Et
    ÜLKÜCÜLER, ÜLKÜLERİNE GERİ DÖNÜYORLAR İNŞALLAH. AK Parti\'nin karşısına güçlü ve haklı bir konumda çıkabilecek tek parti MHP olacakltır. Bir şartla, \"Milletle beraber hareket etmelidir.\"
    Cevapla
  • Şeyh Edebalı 16 yıl önce Şikayet Et
    İşte buuuuuuuuu !!!!!!!!!!. İşte görmek istediğim tablo bu.Artık bu olay gerçekleşirse kasıla kasıla ülkücüyüm diyebileceğim.
    Cevapla
  • sami gül 16 yıl önce Şikayet Et
    özür abi özür1. Yanlış bakmışım ben buraya yazmamıştım. Özür dilerim. Makasınız yok bugün.saygılar.
    Cevapla
  • hacer yardım 16 yıl önce Şikayet Et
    . irana kızıyorlar ama iran zorla kapatıyor türkiyedeki iran karşıtlarıda zorla açıyor.al işte ne farkları var irandan.ne kimse zorla açılsın ne de zorla kapansın.ne diyor kafirun suresinde: senin dinin sana benim dinim bana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!