Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarına tepki gösterdi. "Bütün milletvekilleri dava açmalı" diyen Erdoğan, Başbuğ'u ise "Bu iş boru göstermeye benzemez" sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a sert tepki
GİRİŞ 05.02.2020 12:18 GÜNCELLEME 05.02.2020 15:14
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan şunları söyledi: 

 

"TBMM'de 25 Haziran 2009'da geçen düzenlemenin amacı darbelere zemin hazırlamasını önlemekti. 

Burada parlamentonun hukukunu korumak üzere süratle hepiniz dava açmalısınız. Meclis'in yasama yetkisini dışarıdan birilerinin kalkıp da atıp tutmak suretiyle yere çalmaya hakkı yoktur.

Bu boru göstermeye benzemez. Parlamento hukuku boruyla sindirilemez. Emekli bir askerin peşine düşüp Meclis'i, yasama dokunulmazlığını izama yeltenenler herhalde kendi geçmişlerinden utanıyorlardır. "

İLKER BAŞBUĞ NE DEMİŞTİ?

Başbuğ, 26 Haziran 2009'da Meclis'ten geçirilen torba yasadaki 'asker kişilerin özel yetkili mahkemelerde yargılanması'na ilişkin maddeyi hatırlatmış, "Teklifini getiren siyasiler araştırılsın. FETÖ'nün siyasi ayağı yok dersek gerçek inkar olur" demişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 156
  • YAKUP 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir Kürt olarak şunu söylemek istiyorum kürtlük türklük yapmıyalım biz hepimiz MÜSLÜMANIZ ve KARDEŞİZ. Arkadaşlar Başbuğ denen zoytarıyı ve Bunun gibilerini bi odaya koyacan bakın bakalım bir birilerine nasıl giriyorlar bu vatan hainleri 90lı yıllarda sadece askerlerin Annelerinin Eşlerinin Baş örtüsüyle uğraştılar. Cehennemin dibini boylasınlar VATAN HAİNLERİ.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibi toplumu bölenlerden bu ülke çok çekti. Sen de git Suudi Arabistan'a. Vahabiler gibi gerici, yobaz bir konuşman var. Bu ülke laiktir liak kalacak. Hacılar, hocalar, üfürükçüler derhal Arabistan'a gidebilir.
    Cevapla
  • 10. KÖY 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde şu anda üzerinde durulması gereken gerçek gündem Suriye şehitlerimiz, deprem, çığ felaketi ve uçak kazası iken, Biz neleri konuşuyoruz? Niye? Acaba biz ipte yürüyen cambaza bakarken gerçeklerimi ıskalıyoruz.?
    Cevapla
  • davud 4 yıl önce Şikayet Et
    ana boruyu iptal etmezsen hep küçük borucuklarla uğraşırız
    Cevapla
  • Vahit 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş eline roket atarı alıp ona boru muamelesi yapmaya benzemez hep aynı çaba içinde birilerini kurtarma çabası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi