CHP'li Arıtman hakkında suç duyurusu

AKP'li Milletvekili Fatma Şahin, başörtü takanalara yönelik açıklamalarda, 'Türbanı fahişeler takıyordu' diyen ve büyük tepki toplayan CHP Milletvekili Canan Arıtman hakkında suç duyrusunda bulundu.

CHP'li Arıtman hakkında suç duyurusu
CHP'li Arıtman hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 22.01.2008 12:54 GÜNCELLEME 09.12.2019 12:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AK Parti Kadın Kolları Başkanı, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman hakkında, başörtüsüyle ilgili açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Şahin'in, Cumhuriyet Savcılığına bugün yaptığı suç duyurusunda, Arıtman'ın sözlerinin, başını örten tüm kadınlar ile bir hakkın kullanımının başını açma şartına bağlanamayacağını ifade eden herkese karşı "hakaret" niteliği taşıdığı savunuldu. Suç duyurusu dilekçesinde, başını örtmeyi tercih eden tüm kadınlar ve kendi kıyafetleri hakkında karar verebileceklerine inanan herkes açısından, ağır biçimde ve hukuka aykırı olarak basın yoluyla hakarette bulunulduğu kaydedildi.

Dilekçede, "Kadınlar aleyhine sarf edilen bu sözler, başını örtmekte olan milyonlarca kadını rencide etmekte ve kişilik haklarını ağır şekilde zedelemektedir" denildi. Dilekçede, Arıtman'ın sözlerinin, anayasal güvence altında olan din ve vicdan hürriyetine yönelik açık bir "aşağılama ve hakaret" niteliğinde olduğu, başörtülü-başörtüsüz ayırımıyla kamunun huzurunu bozucu ve kamu düzenini tehdit edici nitelik taşıdığı belirtildi. Kişilik haklarını açıkça ihlal eden açıklamanın, TCK'nın 125, 126 ve 216. maddelerini ihlal ettiği öne sürüldü. Dilekçede, "din ve vicdan özgürlüğünü, onur, şeref ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte ifadeler kullanarak, başörtüsü kullanan ve başörtüsünün serbest olması gerektiğini ifade eden kişileri aşağılayan ve hakaret eden" Arıtman hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, TCK'nın "hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından kamu davası açılması istendi. Arıtman'ın sözlerinin, Meclis çalışması kapsamında olmadığı için milletvekili dokunulmazlığı kapsamında değerlendirilemeyeceği de ifade edildi.

(AA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABER

 

Arıtman:Türbanı fahişeler takıyordu
Erdoğan’ın çıkışı, MHP’nin teklifi ve Yargıtay ile Danıştay’dan gelen açıklamalarla, türban tartışmaları devam ederken, CHP'li Canan Arıtman ortalığı karıştıracak bir açıklama yaptı:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 9
  • yalnız kul 16 yıl önce Şikayet Et
    SUÇ DUYURUSU OLSA NE OLUR. Evet suç duyurusu olsa ne olacak danıştay ellerinde yargıtay başsavcısı kendilerinden cezamı alacak yoksa cHp mi kapanacak şimdi sarfettiği pis sözleri bir inançlı kişiler yada iktidar partisi söylese idi başsavcı zaten pusuda yatıyor hemen soruşturma partiyi kapatır yok şahıs söyleseidi vatan hainliği ile dava açılırdı ha tasvip edeyormusun kesinlikle kim söylerse söylesin inaçlısı inançsızı söylesin kesinlikle karşıyım benim sorunum derlerya adalet nerede düşküne varda zalime yoksa o adalet yere batsın
    Cevapla
  • Mustafa Kemal Çiçek 16 yıl önce Şikayet Et
    Tahrikci. Aleni bir şekilde bu kişi halkı kin ve düşmanlığa sevketmektedir. Bunun siyaset ile veya Cumhuriyetin değerleri ile açıklamak mümkün değildir. Hepimizin ailesinde, başı örtülü insanlar vardır. Bu bakış açısı bizi çıkılamaz yerlere götürmektedir. Yapılan suç duyurusu tepki olarak müsbet olmuştur ancak esas sorun halkın onları oraya seçip gönderen insanların hassasiyetlerini, toplumun sosyolojini bilmek ile alakalıdır. Arıtman ADLI ZAT bunların hepsinden varestedir.
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 16 yıl önce Şikayet Et
    ERKEK GÖZÜYLE BAKIŞ!. Arıtman kıyafetiyle gelen bir kadın ile tesettürü ile yoldan geçen bir kadın tek başına oradan geçse, ben Arıtman kıyafetiyle gelen kadın hakkında iyi şeyler düşünmem! Neden? Nedenini CHP lilere ve Arıtman\'a sorun! Onların \'çok mutlu olacağı şeyler\' düşünürüm de ondan:) Anladın sen onu!
    Cevapla
  • kurtuluş 16 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Arıtman!!. Üzülerek ifade etmeliyim ki çok büyük bir çirkinlik örneği göstermişsiniz. Tamam Müslümanlardan nefret ediyor olabilirsiniz, Müslüman görünce çıldırıyor olabilirsiniz, İslamı bilmiyor olabilirsiniz fakat saçmalamanızın anlamı ne? Bugünün Türkiyesinde size yakışanı yapıyorsunuz. Biz Türkler sizlere binlerece yıl kucak açtık; sizin bize yaptığınaza bakın. Aslında sizin kurtuluş şavaşı yıllarında doğuda müslüman halkı katleden bir kesmin insanları gibi konuştuğunuzdan haberiniz yok. Yoksa yoksa...
    Cevapla
  • semsi ozer 16 yıl önce Şikayet Et
    Biz erkekler kimin ne oldugunu iyi biliriz.. Sokaga bir sen ciksan birde basortulu acaba erkekler kime teklif eder?Terazinin topuzunu kacirdiniz ha!2 oy ugruna dustugunuz su rezillige bakin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları