Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüsle ilgili son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüste son durumla ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, 89 yaşındaki bir hastanın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca ayrıca bugün 51 yeni vaka tespit edildiğini ve vaka sayısının 98'e yükseldiğini duyurdu.

GİRİŞ 18.03.2020 00:01 GÜNCELLEME 18.03.2020 00:46
Bu Habere 237 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüste son durumla ilgili açıklama yaptı. Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

 

90 gün direndiğimizi ifade etmiştim. Olayın Çin'de ortaya çıktıktan sonra sorunun niteliğini ilk kavrayan ülkelerden biriyiz. Koronavirüsü bir pandemi senaryosunu öngörerek değerlendirdik. Nitekim çok geçmeden konu bu şekilde tanımlandı. İnsanlık bu tablonun içindeyken tüm dünyayla yoğun ilişkiler içinde olan Türkiye'nin kendini tümden yalıtması imkansızdı. 7 gün önce size ilk vakayı açıklamıştım.


Virüs solunum yolu üzerinden bulaşıyor. Temas, virüse aradığı fırsatı sunuyor. Kalabalık ortamlar en riskli yerler. Çocuklar ve gençler virüsü kolayca kapabiliyor fakat hastalık tablosu nadiren görülüyor. Ölüme neredeyse rastlanmıyor. Yetişkin yaş gruplarında sonuç yaşın ilerlemesine göre değişebiliyor. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın çok altındadır.

 

TÜRKİYE'DE İLK ÖLÜM

Geç saatlerde bulunmam özel bir durum nedeniyledir. Bu cümleyi bu toplumun Sağlık Bakanı olmak yanında bir hekim olarak da kurmak istiyorum: Koronavirüsle mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Toplumu temsilen onu en yakın kişilerdenim. Kendisi 89 yaşındaydı. Virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldı. 

VAKA SAYISI 98'E YÜKSELDİ

Bugün yapılan testlerde pozitif sonuç 51 kişidir. Toplam hasta sayımız 98 olmuştur. Pozitif kısmın büyük sonucu iyileşmeyle sonuçlanıyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 237
  • TURGUT ÖZTAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bikoca yürek Bikoca sevgi bikoca sağlıkda önlem bikoca sağlıkda başarı bikoca uygusuzluk bi koca merhamet bikoca pes demeden çalışmaya devam işte bu kocaman yürekli sayın muhterem sağlık bakanımız Dr.Fahrettin Kocaman bey Allah senden ekipinden razı olsun inşallah
    Cevapla
  • TURGUT ÖZTAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bikoca yürek Bikoca sevgi bikoca sağlıkda önlem bi koca sağlıkda başarı bi koca uygusuzluk bi koca merhamet bi koca pes demeden çalışmaya devam işte bu kocaman yürekli sayın muhterem sağlık bakanımız Dr.Fahrettin Kocaman bey Allah senden ekipinden razı olsun inşallah
    Cevapla
  • eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimizin ve milletimizin yardımcısı olsun.İnşallah bu belayı da başımızdan atarız. Sayın Bakanımız ve tüm Sağlık çalışanlarımıza Rabbim güç kuvvet versin hepsi de özverili bir şekilde çalışıyorlar. Biz de halk olarak üzerimize düşeni yapmak mecburiyetindeyiz. Biz büyük ve güçlü bir devletiz. Allah Var Gam Yok.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüs abd malıdır, çinde çıksada bu değişmez
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan Bu saatten sonra "hattı müfada yoktur.Sathı müdafa vardır." Sizden Ricam Yurdışından gelen Tüm kara hava deniz tren yolu girişlileri 14 gün siz karantiya alınacağını ilan edin. Kapıkuleden akın akın karayoluyla gelmesinler... Avrupadaki Türk vatandaşlarımıza mecbur kalmadıkça bu sene sılayı rahim yapmamaları konusunda bilgilendirme kamu spotları tv yayınlansın... Sevdiklerimizi koruyalım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!