Uganda ile Türkiye'yi kıyaslayan Gürsel Tekin'e tepkiler çığ gibi!

CHP'li Gürsel Tekin, henüz 3 bin test yapan Uganda ile koronavirüsle mücadelede dünyaya örnek ülke olan Türkiye'yi kıyasladı. Tekin'in sosyal medyadan yaptığı paylaşıma tepkiler çığ gibi büyürken, "Dümdüz Gürsel Tekin mantığı", "Batı ve ABD örnekleri çökünce soluğu Uganda'da aldı" gibi yorumlar yapıldı.

GİRİŞ 11.04.2020 17:14 GÜNCELLEME 11.04.2020 17:14
Bu Habere 351 Yorum Yapılmış

Türkiye, koronavirüsle etkin mücadelesinde model ülke olarak gösteriliyor. Erken alınan önlemler sayesinde uzun süre vaka görülmemişti. Ancak uluslararası kamuoyunun takdirle karşıladığı virüsle mücadele politikasını yurt içinde bazı kesimler sekteye uğratmaya çalışıyor. Bunun son örneği, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin oldu. 

 

Tekin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Türkiye ile Uganda'yı kıyasladı. Uganda'da ilk vakanın 13 Mart'ta tespit edildikten sonra uçuşların durdurulduğunu, yurtdışından gelenlerin karantinaya alındığını söyleyen Tekin, "Uganda'da 53 vaka var. Uganda Türkiye'den iyi yönetiliyor" dedi.

 

Dünyada koronavirüsle mücadelede örnek ülke olan Türkiye ile Uganda'yı kıyaslamaya kalkan Tekin'in sözleri büyük tepkiye neden oldu. İşte o tepkilerden bazıları: 

"BİR TÜRLÜ SİNDİREMEDİLER"

Sanatçı Uğur Işılak, "Bugün vizyonu Uganda ve Küba olanların, dün vizyonu orak-çekiç ve Moskova’ydı. Acı olan şu ki, eli kanlı Lenin, Mao, Che Guevera kök saldı da bu adamların gönlünde; Alparslanları, Abdülhamidleri, Seyit Onbaşıları bir türlü sindiremediler. Acı ama gerçek bu maalesef" ifadelerini kullandı. 

"GÜRSEL TEKİN BİLMİYOR OLABİLİR..."

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer de, Uganda'nın bulunduğu durum açısından Türkiye ile kıyaslanamayacağını vurguladı. Özer, şu ifadeleri kullandı: 

"Uganda'ya defalarca gittim. Gürsel Tekin bilmiyor olabilir: Birkaç şehir dışında elektrik, su ve yol yok. Pek çok insan vatandaş bile değil. Ülkenin büyük kısmında sokak yok ki, çıkma yasağı olsun."

"ARİSTO MANTIĞI MI DÜZ MANTIK MI?"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey de, Gürsel Tekin'e tepki gösterdi. Canbey, "Sana göre en kötü yönetilen 3 ülke İtalya, ABD, İspanya o zaman. Ne bu, Aristo mantığı mı düz mantık mı?" diye sordu. 

"DÜMDÜZ GÜRSEL TEKİN MANTIĞINA GÖRE..."

Tarihçi Barış Ertem ise, "Dümdüz Gürsel Tekin mantığına göre Uganda Yalnız Türkiye'den değil, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Almanya, ABD, Kanada, İsveç, Rusya, Hollanda, Belçika, Portekiz ve Japonya'dan da iyi yönetiliyor. Dünyanın Uganda'nın yerini pek bilmemesi ve henüz 3 bin test yapılması da etkilidir belki" ifadelerini kullandı. 

"SOLUĞU UGANDA'DA ALMIŞ!"

Yazılım Uzmanı Ceyhan Ulus, Gürsel Tekin'in Batı ve ABD örnekleri çökünce soluğu Uganda'da aldığını kaydetti. Ulus, "Örnek verdiği ülke daha 3 bin korona testi anca yapmış" ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE MODEL ÜLKE

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı Türkiye'nin güçlü sağlık sistemi, sosyal yardımlardaki başarısı ve zamanında alınan tedbirler, birçok ülkeye örnek teşkil etti.

Öte yandan Türkiye, kendi içinde yaraları sararken, virüs salgınından etkilenen İtalya, Çin, İspanya, İngiltere'nin de olduğu çok sayıda ülkenin yardımına koştu. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 351
  • ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle beğenmiyorlar neden türkiyede yaşıyorlar gidin bi yok olun yapamazlar çünkü bu ve bunun gibiler gezi zekalı oldukları için biz milletide kirletiyorlar
    Cevapla
  • erzurum 4 yıl önce Şikayet Et
    yemin ediyorum şu chp li lerin genleri bozuk isteselerde doğruyu konuşamazlar.
    Cevapla
  • Abdurrahman 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan gibi bunları denize dökmek lazım.
    Cevapla
  • Geçmiş unutulmazzz 4 yıl önce Şikayet Et
    Gürsel Bey siz onu bunu boşverin 2 çay 1 orelet çayın 1 i açık tek şeker .. yapında içelim.. çayın biri tek şeker yanlış olmasın
    Cevapla
  • Tunga 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP lilerin zeka seviyesini, muhakeme kabiliyetini, insaf ölçüsünü anlayabilmek için Tekin bir örnek..Allah bu köhne zihniyete hiçbir zaman fırsat vermesin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?