İmamoğlu sahiplenmişti, ihalesinin 2018'de yapıldığı ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Haliç'in dip çamurunun çıkartılıp kurutulmasıyla ilgili açıklamasına tepki geldi. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, projenin İBB'nin önceki yönetimi zamanında 2018'de ihale edildiğini söyledi.

İmamoğlu sahiplenmişti, ihalesinin 2018'de yapıldığı ortaya çıktı
İmamoğlu sahiplenmişti, ihalesinin 2018'de yapıldığı ortaya çıktı
GİRİŞ 23.05.2020 13:44 GÜNCELLEME 23.05.2020 14:23
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Haliç'te biriken çamurun çıkartılmasıyla ilgili projeyi, kendi döneminde yapılmış gibi sunulmasına tepki gösterdi. Birpınar, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda Haliç'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanı olduğu dönemde yapılan çalışmaları özetledikten sonra 2004 yılından sonra yapılan çalışmaları anlattı.

 

 

Zamanla Alibeyköy ve Kağıthane derelerinden gelen çamurun dere ağızlarında biriktiğini, 2004 yılında Ulaştırma Bakanlığından temin edilen Çekirge Tarak Gemisi ile Haliç'te yeni bir tarama çalışmasına başlandığını, çalışmanın 2011 yılına kadar devam ettiğini belirten Birpınar, "2011'den sonra ise şat üzerindeki Endüstriyel Ekskavatör ile tarama çalışmalarına devam edilmiştir" dedi.

 

 

SUSUZLAŞTIRMA TESİS PROJESİ 2018'DE YAPILDI

İBB'nin 2017 yılında 1 adet Çamur tarama gemisi 1 adet amfibi tarama aracı, 2 adet çamur taşıma gemisi alarak, Haliç başta olmak üzere dere ve deniz temizleme araç envanterini güçlendirdiğini vurgulayan Birpınar, Haliç'ten çıkan dip çamuru susuzlaştırma tesisi için özetle şunları söyledi:

"Tesis için ilk adımlar 2018 yılında atıldı. 03 Aralık 2018 tarihinde ihale yapılmış, yüklenici İBB iştiraki İSTAÇ olmuştur. İSKİ 2018 faaliyet raporunda da yer alan projenin ihale ve sözleşmesi bitmiş, işe başlanılmıştır.

Şimdi sormak istiyoruz, Haliç'in temizlenmesinden can suyu verilmesine kadar onlarca iş yapılmış, 750 milyon doları aşan yatırımlar hayata geçirilmişken, nasıl olur da Haliç için hiçbir şey yapılmamış, binlerce ton çamur biriktirilmiş' denilebiliyor.

İhalesi, projesi, sözleşmesi 2018 yılında bitmiş, yüklenici belirlenerek işe başlanmış olan 'Haliç Dip Çamuru Tarama ve Susuzlaştırma Tesisi' projesi için; nasıl olur da kendi geliştirdiğiniz, ürettiğiniz bir projeymiş gibi lanse ediyorsunuz?

Çok değil, 6 ay önce uyarmıştık. 'Haliç tekrar kokulara boğulmasın' demiş, bunun için yapılan yatırımlara destek olun çağrısında bulunmuştuk. Çünkü; 'Çevreyi siyaset üstü görüyor, Çevreye yapılan yatırımları önleyici hekimlik' olarak değerlendiriyoruz.

Çağrımızı bir kez daha yineliyoruz; gelin, Kağıthane'deki ileri biyolojik atıksu arıtma tesisini tekrar değerlendirin. Hayırlı işlerin karşısında değil, yanında olmak yakışır"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 127
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adama ömrümce hayret edecem. Görmedim böyle arsızca yalana devam edeni.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İBB başkanı başakşehir şehir hastanesi yolunu yapamadı ulaştırma bakanlığına devretti iş yapacaksa bunları yapsın yapılan daha önce hizmete girmiş projelere tekrar açılış yapıyor yakında başakşehir şehir hastanesini de biz yaptık der açarsa şaşırmayın yeni yapılan sancaktape ve Yeşilköy deki hastaneleride biz yaptık diye açsın bari bizde yeriz yani gerçekten insanda biraz utanma olur yuzude kizarmiyor daha göreve geleli bir yıl olmus adamlar ne işler yapıyor be yeni hava limaninida İmamoğlu yaptı galiba onuda tekrar açsın
    Cevapla
  • Karadenizli 3 yıl önce Şikayet Et
    Karadenizli olarak utanıyorum bu sahıstan. Ya bunu kandırıyolar yada iğrenc şekilde bilerek yalan söylüyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    'It' kelimesini 'basit'e değiştiren birinin yalanlarına şaşırmamak gerek.
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Böylelerinin her işine dikkat etmek lazım.
    Cevapla
  • takavit 3 yıl önce Şikayet Et
    halicin camuru istanbulda kapali carsi ta osmanlidan beridir kuyumcular altin isler belki fatihden oncebile olabilir yani en az 500 senedir bu carsinin kanalizasyonu yani artik su kanali halice dokulur buda mesayi sonrasi elini yuzunu yikayan usdalardan kanala kacan altin tozu birkisiden 1mili gram olsa sen hesabet o camurun icindeki cevheri bu camurun cikarilinca ayrisdirilmasi gerekirki bence turkiyenin 1 yillik butcesini gecer camur icindeki cevher
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da şiddetli deprem
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'