Vekilliği düşürülen 3 isim ile ilgili 'hakimler FETÖ'cü' iddiası da yalan çıktı

CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Musa Farisoğulları ve Leyla Güven'in milletvekillikleri düşürülmüş, kesinleşmiş cezalara ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri TBMM'de okunarak bilgiye sunulmuştu. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, 'Milletvekillerimize bu hapis cezasını verenler şu an FETÖ'den içerideler. Müebbet hapis cezası aldılar.' iddiasında bulunmuştu. Beştaş'ın bu iddiasının yalan olduğu belgelendi.

Vekilliği düşürülen 3 isim ile ilgili 'hakimler FETÖ'cü' iddiası da yalan çıktı
Vekilliği düşürülen 3 isim ile ilgili 'hakimler FETÖ'cü' iddiası da yalan çıktı
GİRİŞ 11.06.2020 11:40 GÜNCELLEME 11.06.2020 11:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın, milletvekillikleri düşürülen Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve Enis Berberoğlu hakkında karar veren hakimlerle ilgili olarak sarf ettiği “Şu anda FETÖ’den içerideler, müebbet hapis cezası aldılar.” iddiası yalan çıktı.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Leyla Güven hakkındaki kararları veren 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, üyeleri ve duruşma savcısı ile Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, üyeleri ve duruşma savcısı hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile üyelik, mensubiyet, iltisak veya irtibat nedeniyle yürütülmekte olan bir inceleme veya soruşturma bulunmuyor.

MİLLETVEKİLLİKLERİ NEDEN DÜŞTÜ?

CHP’li Enis Berberoğlu, MİT tırlarına ilişkin görüntüleri Can Dündar’a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı. Berberoğlu’nun cezası, milletvekilliğinin sona ereceği güne kadar ertelenmişti.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen KCK Ana Davası kapsamında yargılanan HDP’li Leyla Güven’in 6 yıl 3 ay hapis cezası ve Musa Farisoğulları’nın 9 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından 24 Eylül 2019’da onanmıştı. Her iki isim de “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılanıyordu.

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 4
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş bunları kadın olarak gören var Mİ ? Ben gördükçe bu suratları midem kalkıyor.
    Cevapla
  • tanju 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu oğlu soyadlı kişilerin dedelerini bir araştıralım. Ermenimi, yahudimi ne haltsa çıksın ortaya. Hainlik yapanlara ülke yönetimini teslim etmiyelim.
    Cevapla
  • kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    bunların hayatları yalan üzere kurulmuş tur
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    İDAM CEZASI ne zaman...??????????????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki