İddialar sonrası Tuma Çelik'e 'dokunulacak'!

Tecavüzle adı gündeme gelen eski HDP'li Milletvekili Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması için 5 kişilik hazırlık komisyonu kuruldu.

İddialar sonrası Tuma Çelik'e 'dokunulacak'!
İddialar sonrası Tuma Çelik'e 'dokunulacak'!
GİRİŞ 23.07.2020 07:08 GÜNCELLEME 23.07.2020 07:48

Komisyon, fezlekede yer alan tüm delilleri, konuya ilişkin bütün evrakı inceleyecek. Raporunu 1 ay içinde hazırlayıp karma komisyona sunacak.

 

 

"BU KONUDA SUSUN"

Komisyon görüşmeleri öncesi ise AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. HDP'li vekil Hüda Kaya "Fatma Altınmakas, Hamdiye Şık ve Pınar Gültekin adında üç kadınımız daha cinayete, kadın katliamına kurban gittiler" dedi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın, HDP'li Kaya'ya, Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'i kastederek "Tecavüzü unutma" karşılığını vermesi üzerine, AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında karşılıklı laf atmalar yaşandı. HDP'li Kaya'nın sözlerini devam etmesi üzerine tartışma büyüdü. AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Kaya'ya, "Önce tecavüzcülere ne diyorsun onu söyle" diye tepki gösterirken, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise "Tecavüz mağduru kadını susturmaya çalıştınız mı çalışmadınız mı? Bunu anlat" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de  "Bence artık bu konuda ağzınızı açmayın" dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!