CHP Yunan'ı memnun etmek için elinden geleni yapıyor! Skandal 'Ayasofya' teklif

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında CHP’li Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis üyesi Osman Ayradilli, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Fatih Sultan Mehmet Vakfı’na tapusu çıkartılan Ayasofya açılıyorsa bizim İznik Ayasofya’mız küçücük bir yer, İznik’in turizmini canlandırmak için tekrar müze olsun” dedi.

GİRİŞ 24.07.2020 06:33 GÜNCELLEME 24.07.2020 16:55
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

CHP'li Osman Ayradilli, İznik Ayasofya Camii'nin müze olmasını talep etti.

 

 

İznik konsülünün değerli olduğunu belirten Ayradilli, İznik Ayasofya Camii'nin müzeye dönüştürülmesi gerektiğini savundu. 

 

 

Ayradilli mecliste şunları söyledi:

"İznik konsülün toplandığı çok değerli bir mekân olan Ayasofya'nın da ibadetten çok daha fazla bir şekilde İznik'in turizmine kalkındırmak amacıyla artık başka camilerde ibadet olup oraya sadece müze olarak kullanılmasında bir de yarar vardır diyoruz. Çünkü o yıllarda bu Ayasofya İstanbul'da meşhur Ayasofya, Hacı Sofi Ayasofya, açılamadığı için baskılardan dolayı ki rahmetli Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Fatih Sultan Mehmet Vakfı'na tapusu çıkartılan Ayasofya açılıyorsa bizim İznik Ayasofya'mız küçücük bir yer İznik'in turizmini canlandırmak için tekrar müze olsun."

YORUMLAR 176
  • ziyacan 3 yıl önce Şikayet Et
    siz chpkklılar biraz mert olup hangi dine ve millete mensup olduğunuzu açıklayın size kilisede müzede açarız,haydi adına kurbanolasıca...
    Cevapla
  • elyesa 3 yıl önce Şikayet Et
    oralar senin değil ki istediğine kolayca açabilesin
    Cevapla
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP den başka ne beklenir ki?
    Cevapla
  • Muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    adam kendi milletine hizmet ediyor demek ki.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    chp genel merkezde bir kilise acın papayı kim var kim yok hergun 24 saat orda ayın yapın olum ya biz kimin ne oldugu biliyoruz..tüm türkiyenin %75 biliyor %25 kendi dünyasında gariban ülkeyi kendileri kurdu sanıyor abd senaryosu gibi uyduruk uyduruk masallar...kral cıplak %25 bombalar kazanılımlar gidiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak