Dışişleri Sözcüsü Aksoy: Fas’ın Libya’daki tutumunu takdirle karşılamaktayız

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Fas'ın Buznika şehrinde düzenlenmekte olan Libya diyalog toplantısını yakından takip ediyoruz. Fas'ın Libya'daki krizin çözümü konusundaki yapıcı tutumunu takdirle karşılamaktayız" dedi.

Dışişleri Sözcüsü Aksoy: Fas’ın Libya’daki tutumunu takdirle karşılamaktayız
Dışişleri Sözcüsü Aksoy: Fas’ın Libya’daki tutumunu takdirle karşılamaktayız
GİRİŞ 08.09.2020 21:48 GÜNCELLEME 08.09.2020 21:48

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Fas'ın Buznika Şehrinde düzenlenmekte olan Libya Diyalog Toplantısı hakkındaki soruya yazılı cevap verdi. Aksoy, Türkiye'nin en başından beri, Libya'daki krizin çözümünün ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda Libyalılar arasında yürütülecek ve Libyalıların sahipleneceği bir siyasi süreçten geçtiğini savunduğunu belirtti.

Aksoy, "Bu çerçevede, Fas'ın Buznika şehrinde düzenlenmekte olan Libya diyalog toplantısını yakından takip ediyoruz. Fas, 2015 yılında imzalanan ve BM Güvenlik Konseyinin 2259 sayılı kararıyla onaylanan Libya Siyasi Anlaşması görüşmelerine evsahipliği yapmıştı. Türkiye bu görüşmeleri desteklemiş; Sayın Bakanımız da Anlaşmanın imza törenine bizzat iştirak etmişti. Fas'ın Libya'daki krizin çözümü konusundaki yapıcı tutumunu takdirle karşılamaktayız" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak