Fas Başbakanı Osmani'den BM'de alkışlanacak hareket!

Filistin halkının haklarına saldırının Fas'ın kırmızı çizgisi olduğunu her fırsatta söyleyen Fas Başbakanı Saadeddin Osmani BM 75. Genel Kuruluna gönderdiği video mesajda da, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan Orta Doğu'da adil ve kalıcı barışın sağlanamayacağını belirtti.

Fas Başbakanı Osmani'den BM'de alkışlanacak hareket!
Fas Başbakanı Osmani'den BM'de alkışlanacak hareket!
GİRİŞ 27.09.2020 02:57 GÜNCELLEME 27.09.2020 03:05
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Osmani, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl internet üzerinden yapılan Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kuruluna video mesaj ile hitap etti.

"Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan Orta Doğu'da adil ve kalıcı barış sağlanamaz" diyen Osmani, Filistin sorununun çözüme kavuşmamasının ve Orta Doğu'da barış sürecinin yeniden başlatılmamasının Fas için derin endişe kaynağı olduğunu vurguladı.

Fas Başbakanı Saadeddin Osmani

Osmani, Filistin toprakları olan işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria'da işgalci İsrail'in aldığı tek taraflı tüm kararların Fas tarafından reddedildiğini belirterek tek taraflı kararların "bölgede gerginliği ve istikrarsızlığı derinleştireceğini" kaydetti.

Libya konusuna da değinen Osmani, Libya krizinin siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Erdoğan'ın sözleri BM'de salonu terk ettirdi

"FİLİSTİN KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Osmani, Filistin halkının haklarına saldırının Fas'ın kırmızı çizgisi olduğunu söyleyerek, ülkesinin İsrail ile BAE arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddettiğini ve Siyonist oluşumla yapılacak tüm normalleşme çalışmalarına karşı olduğunu belirtmişti.

Osmani, normalleşme anlaşması karşısında Fas'ın yönetimi ve halkıyla Filistin'in yanında durmaya devam ettiğini vurgulayarak, bölgeyi Yahudileştirme çabalarına, Filistinlilerin ve Kudüslülerin haklarının ihlal edilmesine, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün İslami kimliğinin yok edilmeye çalışılmasına karşı çıktıklarını söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • Tel 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın Osmani. Bütün müslüman liderlerden beklentimiz budur. Müslümanca duruş. Maşallah.
    Cevapla
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Fas ve Cezayir sadece araplardan oluşmuyor. Orada büyük miktarda berberi var.
    Cevapla
  • Nazım özmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek ayın devrik lideri kim karşı ise çıktı darbe yapıldı bir şekilde yönetimden düştü türkiye olarak sahip çıkılması ayrıca yeniden müslüman devletler birliği kurulması gerek
    Cevapla
  • a.colak 3 yıl önce Şikayet Et
    Orasi krallik
    Cevapla
  • baybars 3 yıl önce Şikayet Et
    iblisi cete gelecek 7 yili kaos savas yili yapti dünya savasi cikabilir artik müslümanlar birlik olmali tek devlet tek ordu
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hain olacağınıza, kahraman ve şehit olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı