Yalçın Topçu: Ermenistan Azerbaycan'ın şanlı askerlerine hesap veriyor

Azerbaycan, Ermenistan'ın insanlık dışı saldırılarına karşılık veriyor. Karabağ bölgesinde çatışmalar yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Haber7'ye yaptığı açıklamada, "30 yıldır işgale devam eden Ermenistan, Azerbaycan'ın şanlı askerlerine hesap ediyor" dedi.

Yalçın Topçu: Ermenistan Azerbaycan'ın şanlı askerlerine hesap veriyor
Yalçın Topçu: Ermenistan Azerbaycan'ın şanlı askerlerine hesap veriyor
GİRİŞ 30.09.2020 14:34 GÜNCELLEME 30.09.2020 14:41
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ermenistan'ın saldırıları sonrasında Karabağ'da başlayan çatışmalara ilişkin Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu. Topçu'nun açıklamaları şöyle:

 

 

"Ermenistan’ın Karabağ genelinde ve 26 Şubat 1992'de Hocalı’da işgal sırasında sivil halka karşı işlediği insanlık suçları dünya kamuoyunun kanını dondurmuştu.

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın o günlerde; “Hocalı'dan önce Azerbaycan bizim şaka yaptığımızı sanıyordu. Ermeniler, sivil halka el kaldırmaz sanıyorlardı. Hocalı’da Azerbaycan’ın bu güvenini kırdık” sözleri ve daha sonra edebiyat yarışmasında öğrencinin sorusuna verdiği cevapta “Karabağ’ı biz aldık Ağrı yı size bıraktık” sözleri Ermenistan’ın bölge ve dünya barışını hiçe saydıklarının delili idi.

 

 

ERMENİSTAN, AZERBAYCAN'IN ŞANLI ASKERLERİNE HESAP VERİYOR

BM-BMGK-AGİT kararlarına rağmen 30 yıldır Azerbaycan topraklarındaki işgaline ve mütecavizliğine devam eden Ermenistan, bugün Azerbaycan’ın şanlı askerlerine karşı hesap vermektedir.

Türkiye, diplomatik olarak sahada ve masada Azerbaycan ne şekilde isterse o şekilde devleti ve milleti ile Azerbaycan’ın yanındadır.

TBMM’de milli iradeyi temsil eden partilerimiz iktidar ve muhalefeti ile Azerbaycan’ın yanında olduğunu yazılı olarak dünyaya ilan etmiştir.

Cumhurbaşkanımızın, “Artık hesap vakti geldi' diyen Azerbaycan, ister istemez kendi göbeğini kendisi kesmek zorunda kalmıştır.” sözleri durum tespiti ile ilgili en net cevaptır.

BÜTÜN DÜNYA HAREKETE GEÇMELİ

Bütün dünya, hemen harekete geçerek, mütecaviz Ermenistan’a BM-BMGK ve AGİT kararlarının gereğini yerine getirmesi için gerekli baskıyı oluşturmalıdır. Çünkü bölgenin barış ve huzuru dünyanın barış ve huzuru ile doğrudan ilgilidir."

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
YORUMLAR 18
  • Tahir 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkler savaştıkça dünyada zulüm azalacak herkes haddini bilsin
    Cevapla
  • Tayyip 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm zalimler hesap verecekler her ülkenin bir başkenti olduğu gibi dünyanın da başkenti türkiye olacak Görülen oki Türkiye güçlenene kadar kardeş devlet azarbeycan topraklarını işgalden kurtaramadı tüm zalimler şimdiden sonra bir zalimlik yapmadan aklına türkler gelecek. sayın bakanım Ağzınıza sağlık çok güzel allah ömrünüze bereket versin allah hastalıklardan korusun Allah siz devlet büyüklerimizi her daim diri ve güçlü kılsın
    Cevapla
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    ermeninin iki seçeneği var ya teslim olacak ya da kaçacak ermenistanı teslim edecekler. ya onlar teslim edecek. ya da biz teslim alacağız. iki seçenek.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bitirin bu soysuzların işini, sağ yakalanmayın vurun gitsin..
    Cevapla
  • Teba i Sadık 3 yıl önce Şikayet Et
    Değerli bakanım Ermeni vatandaşlarımızda Ermenistan’ın ASALA-PKK zihniyetli hükümetini kınamalı çünkü bu aptal sürüsü Nemesis ciler Ermeni halkının çıkarlarını düşünmüyor.Bizde çalışan 100.000 bine yakın Ermeni var çok fakirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı