HDP'li vekil için TBMM'den karar çıktı

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, bağımsız Milletvekili Tuna Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verdi.

HDP'li vekil için TBMM'den karar çıktı
HDP'li vekil için TBMM'den karar çıktı
GİRİŞ 02.10.2020 12:12 GÜNCELLEME 14.04.2021 11:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "tehdit" suçlamasıyla fezleke düzenlenen Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.
 

 

 

NE OLMUŞTU?

Tuma Çelik, seçim çalışmaları bahanesi ile evine çağırdığı genç kadını bayılttıktan sonra zorla tecavüz ettiği iddia edilmişti. Genç kadını tehdit eden Çelik, "Bana bir şey olmaz, ben milletvekiliyim. En fazla yurt dışına gider yaşarım. Sen ve ailen insan içine çıkamazsınız" ifadelerini kullanmıştı.

 

HDP, seçim nedeniyle olayın üstünü örterken, genç kadın mücadelesini sürdürerek şikayetçi olmuştu. HDP'li Çelik rezaletin ardından partisinden istifa ederken, HDP sembolik bir karar ile istifa eden Çelik'i ihraç etmişti.

Türkiye'yi sallayan olayın ardından HDP'li Tuma Çelik'in yargılanması için milletvekilliğinin düşürülmesi gerekiyordu. Hazırlanan fezleke ile Çelik'in vekilliği düşürüldü. Çelik, yargı önünde hesap verecek.

YORUMLAR 2
  • Bora 3 yıl önce Şikayet Et
    Idam çıksın ilk bu asilsin
    Cevapla
  • Sucu Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Asın gitsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço