Ali Babacan'ın partisi DEVA'dan kayyum sonrası HDP'ye destek

6-8 Ekim olayları kapsamında tutuklanan HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in yerine Vali Öksüz başkanvekili olarak atandı. CHP'den sonra DEVA Partisi'nden de HDP'ye destek geldi. Partiden yapılan açıklamada, "kayyum atamalarının demokrasiye darbe olduğu" savunuldu.

Ali Babacan'ın partisi DEVA'dan kayyum sonrası HDP'ye destek
Ali Babacan'ın partisi DEVA'dan kayyum sonrası HDP'ye destek
GİRİŞ 03.10.2020 09:55 GÜNCELLEME 03.10.2020 09:55
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

2014'te yaşanan 6-8 Ekim olaylarına ilişkin HDP'li milletvekili ve belediye başkanlarının da aralarında olduğu çok sayıda isim gözaltına alındı. O isimlerden Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, tutuklandı. Bilgen'in yerine Kars Valisi Türker Öksüz, başkanvekili olarak görevlendirildi. 

Görevden alınan Bilgen'e, CHP'den sonra DEVA Partisi de sahip çıktı. Partiden yapılan yazılı açıklamada, "kayyum atamalarının demokrasiye darbe" olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Kayyum politikasını reddediyoruz.

Belediye Kanunu’nun 45. maddesine KHK ile eklenen bir fıkraya dayandırılan tüm kayyum atamaları, Anayasa’ya ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır.

İstisnai bir şekilde, zorunlu ve hukuka uygun sebeplerle belediye başkanlarının işten el çektirilmesi halinde ise, belediye meclisinin kendi içinden seçim yaparak yeni başkanını belirlemesine imkân sağlanmalıdır. Fakat bu hakkın bazı belediye meclislerine tanınıp, bazılarına tanınmaması bir başka çelişkidir."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 134
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Nedesem boş. Yazıklar olsun. Bintane oyum olsa 1 oyu sana vermem.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ali bacadan tüttürüyor
    Cevapla
  • Ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi Terörü destekleyeceksinki demokrasi güçlensin
    Cevapla
  • İnce siyaset 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis bunları boşa kovmamış, bunlar menfaatı için hainlere bile sahip çıkıyorlar . Bizde bunları adam sanmıştık ,bunlara makam sözü verdiler, umut verdiler aynı Mumcu ve diğerlerine verdikleri gibi bunlarda inandı hemen atladılar halbuki geriye dönüp bir baksalar yeter
    Cevapla
  • MetehanGülşah 3 yıl önce Şikayet Et
    devam edin.....edin ki.... bu millet ne olduğunuzu görsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı