Berberoğlu yeniden yargılama yapılmaması kararına itiraz etti

Anayasa Mahkemesi'nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği yeniden yargılama kararının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmesine, bir üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde itiraz edildi.

Berberoğlu yeniden yargılama yapılmaması kararına itiraz etti
Berberoğlu yeniden yargılama yapılmaması kararına itiraz etti
GİRİŞ 15.10.2020 14:25 GÜNCELLEME 15.10.2020 14:28
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Enis Berberoğlu'nun mahkeme kararına itirazıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. İtiraf reddedilirken dosya İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi

MİT tırlarının durdurulması görüntülerini Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası alan ve milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Başvuruyu değerlendiren Anayasa Mahkemesi Enis Berberoğlu'nun haklarının ihlal edildiğini belirterek yeniden yargılama kararı vermişti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ise “yerindelik denetimi kapsamında kaldığı” gerekçesiyle, yeniden yargılamaya yer olmadığına karar vermişti.

Enis Berberoğlu avukatları aracılığıyla İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi sundu.

Dilekçede “İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi açıkça keyfilik içerir yorum ile kanuni görevin yerine getirilmemesi, bariz takdir hatasıdır ve itiraz yoluyla bu kararın kaldırılması gereklidir. Zira ihlal kararı verilen hallerde yargılamanın yenilenmesinin gerekliliği hususundaki takdir derece mahkemelerine değil ihlalin varlığını tespit eden Anayasa Mahkemesine bırakılmıştır” denilerek yeniden yargılama talep edildi.

 

 

Dilekçe İstanbul 15 Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

YORUMLAR 11
  • ReisEmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatanını milletini seven hakimler de varmış demek ki. Böyle hainlerin bırakın milletvekili olmayı insan içine çıkmaması lazım da bunlarda utanacak o yüz nerde.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    binlerce ŞEHİD'in katili teröristleri hainleri geleciğimizi karartanları bizi yok etmek isteyenleri din vatan millet düşmanlarını hapiste besliyoruz veya hapisten çıkarıyoruz başkalarını idam etmeye kalkıyoruz böyle beka kurtuluş savaşı mı olur bu işte çok büyük bir yanlışlık var mantık nerede akla yatmıyor düşmanlarla böyle mücadele olmaz olamaz ?!
    Cevapla
  • MUHSİN BAŞKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    vatan millet din düşmanı teröristleri hainleri casusları her ülke idam eder hangisi etmez maalesef bizim ülkemiz idam etmez hapiste besler hangi akla hizmet ediyorsa idam etmiyor hayret bir şey mantığı yok bunun ?!
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    yeniden yargilama olur ise suclu cikti mi iki kati ceza alacak baska mahkeme yeniden yargila diyor da sucu olmadigina dair delil mi var bence en yuksek mahkeme devlet olacak su an cok pkk ve fetøcu var o mahkeme de
    Cevapla
  • kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    sen suçlusun zaten berberoğlu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı