Şentop'tan CHP'lilere hukuk dersi! Pratisyen hukukçulukla olmaz bu işler...

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, bütçe görüşülürken CHP’li vekillerle Berberoğlu tartışmasında “Hükmü en uzun ben beklettim, 17 ay. Siz ne yaptınız arkadaşınız için? Hiçbir şey yapmamışsınız. Şimdi benden bekliyorsunuz her şeyi. Pratisyen hukukçulukla olmaz bu işler” dedi.

Şentop'tan CHP'lilere hukuk dersi! Pratisyen hukukçulukla olmaz bu işler...
Şentop'tan CHP'lilere hukuk dersi! Pratisyen hukukçulukla olmaz bu işler...
GİRİŞ 30.10.2020 08:31 GÜNCELLEME 30.10.2020 08:41
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

TBMM bütçesinin görüşüldüğü Meclis komisyonu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile CHP’li üyeler arasında, eski CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yargılanma süreciyle ilgili atışmalara sahne oldu. Berberoğlu kararını 17 ay beklettiğini anlatan Şentop, CHP milletvekillerine, “Ha, Meclis Başkanı’nın sırtına yıkın siz, sonra da bağırın arkadan. Siz ne yaptınız arkadaşınız için? Pratisyen hukukçulukla olmaz bu işler” diye seslendi.

 

Plan-Bütçe Komisyonu’nda zaman zaman tansiyon yükseldi. CHP ve HDP’lilerin eleştirilerini yanıtlayan Mustafa Şentop, şunları söyledi: “Meclis Başkanlığı’na gelip de kesin hükmü en uzun süre bekleten benim. 26’ncı dönemde hemen okunmuş gelen hükümler. En fazla ben... Sayın Berberoğlu ve diğer 2 arkadaşımız Sayın Güven ve Farisoğulları’yla ilgili beni bir tek noktadan eleştirebilirsiniz ‘Niye çok beklediniz?’ diye; budur, ‘Niye okuttunuz?’ diye değil. Hiçbir Meclis Başkanı bu kadar beklemedi. Örnek (Eski HDP milletvekili) Kemal Aktaş’la ilgili Cemil (Çiçek) Bey’in yaptığı işlemdir, 1 ay beklemiş. Ben ne kadar beklemişim Sayın Berberoğlu’nunkini? 17 ay beklemişim.

NEDEN TEKLİF VERMEDİNİZ?

 

Pratisyen hukukçulukla olmaz bu işler. AYM’nin yargılama usulleriyle ilgili kanuna bir cümle eklenerek milletvekilliğinin düşmesi sonucunu doğuracak olan hususlardaki bireysel başvuru kararları 2 ay, 3 ay içerisinde sonuçlandırılır. Niye kanun değişikliği teklifi vermediniz? Ha, Meclis Başkanı’nın sırtına yıkın siz, sonra da bağırın arkadan ‘Meclis Başkanı sahip çıksın arkadaşıma’. Siz ne yaptınız arkadaşınız için? Ne yaptınız? Hiçbir şey, hiçbir şey yapmamışsınız. Şimdi benden bekliyorsunuz her şeyi.

Ben net söyledim, AYM kararı kanun gereğince bağlayıcıdır, ilgili mahkemeler buna uymak zorundadır. Beğenirsin beğenmezsin, Yargıtay kararını beğenmedik uyguladık; AYM’nin kararını beğenmeyenler olabilir ama Anayasa ve kanun gereği uymak zorundadır.”

YORUMLAR 10
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye teklif versinler ki ,onlar ayrıcalık istiyor. Yasa orada dursun ama onlara uygulanmasın. Olur da onların işine gelen biri olursa ona uygulansın. Böyle mikropturlar bunlar.
    Cevapla
  • Memleket sevdalısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet herkese lazım köprüler havalimanı yapılmasın başörtülü memur olmasın mehmetçik pkk ya vurmasın bırak libya naparsa yapsın akdenizde ne işimiz var yunanla uğraşma din özgürlüğü olmasın meyhaneler kanuni kısıtlamalara tabi olmasın ermeniler sürgününe soykırım densin.işte chp nin kanun tekliflerinden bazıları .memleket yerinde saysın teklifleri bunlarımı dikkate alaydı ....
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    chp nin hangi kanun teklifini dikkate aldınız işinize nasıl gelirse öyle hareket ediyorsunuz aym işinize uygun karar verirse mutlu oluyorsunuz vermezse eleştiri yağmuruna tutuyorsunuz sayın şentop hukuk herkese lazım.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    sizin gibilerin klişe lafı hukuk herkese lazım. Ama en çok hukuk tanımayanlar sizlersiniz. Hukuku kendi lehine en çok eğip bükenler sizlersiniz. Teklif verilir uygun görülürse yapılır. Her verilen teklif senin açından doğru olabilir ama benim açımdan değildir. Daha 3 ay önce yine bir kanun taslağı hazırlanırken bir madde için CHP nin verdiği teklife istinaden madde taslaktan çıkarıldı.
    Cevapla
  • Miso 3 yıl önce Şikayet Et
    La Bi get saf chp li
    Cevapla
  • doktor 3 yıl önce Şikayet Et
    pratisyen hukukçu ilk kez duydum
    Cevapla
  • Way Be 3 yıl önce Şikayet Et
    o zaman size sormak lazim sayin şentop neden 17 ay beklettiniz ?
    Cevapla
  • Hukuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehapekakkanin ne mal olduğu belli olsun diye bekletti .reis bekletti ne kadar sahip çıkılacak diye .Anladınmı adamı yem.yaptilar kk ne yaptı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor