Türkiye'den Rusya'ya Azerbaycan cevabı!

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Dağlık Karabağ'da sadece Rus askerlerinin olacağı vurgulandı. Bu açıklamadan kısa süre sonra konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sahada ve masada hep Azerbaycan'ın yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi.

GİRİŞ 10.11.2020 17:45 GÜNCELLEME 11.11.2020 11:15
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Azerbaycan karşısında ağır bir yenilgi yaşayan Ermenistan cepheden çekilerek Dağlık Karabağ'ı bırakmayı kabul etti ve teslim oldu. Taraflar Rusya'nın da içinde bulunduğu bir anlaşma yaptı. Anlaşma kapsamında açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Dağlık Karabağ'da sadece Rusya askerinin bulunacağını duyurdu.

 

 

Bu açıklamadan çok kısa süre değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin bugüne kadar masada ve sahada Azerbaycan'ın yanında olduğunu söyledi ve bundan sonra da yanında olacağını vurguladı.

 

 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde

"Dün gece ateşkes imzalandı. Bunun nasıl gözetleneceği, denetleneceği konusu var. Bunlar görüşülüyor. Sahada ve masada hep Azerbaycan'ın yanında olduk. Bundan sonra da kardeş Azerbaycan'ın yanında olacağız. Bu Azerbaycan için büyük bir zaferdir.

"7 RAYONUN TAMAMININ AZERBAYCAN'A TESLİM EDİLMESİNE KARAR VERİLDİ"

7 tane rayon işgal altındaydı. Daha önce farklı formüller vardı. Şimdi sahadaki kazanımların faydalarıyla kısa süre içerisinde 7 rayonun tamamının kardeş Azerbaycan'a teslim edilmesine karar verildi.

"BUNUN BEDELİNİ ÖDETTİRİRLER"

Burada savaşı başlatan Ermenistan'dı. Önce işgal altında olmayan topraklara saldırdı, daha sonra ise çatışma altındaki sivillere saldırdı. Hem işgalcisin hem de saldırgansın. Bunun bedelini ödettirirler, ödettiler de.

"KIRGİZİSTAN HALKI FETÖ'CÜLERİ MEYDANLARDAN ATTI"

Kırgızistan seçimleri sonrası boy gösteren FETÖ'cülere dikkat çeken Çavuşoğlu, "Seçimlerden sonraki olaylarda ilk boy gösteren FETÖ'cüler oldu. Halk bunu gördü ve meydanlardan FETÖ'cüleri attı" dedi.

YORUMLAR 142
  • Şimal 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden Karabağ'da Türkiye'de olacak diyemiyor.Bir sıkıntı mı var.
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya orda yalniz olur ise ermenilere yeni zemin hazirlamak icin olacak ruslarini azaeri askerleri konrol edecek ve tr olacak rusya ermenileri sevmez ermeni finolar usa ve avrupa son zaman yakin idi iyi ders vermek icin vur dedi yarin adami geldimi yine rusya kalleslik yapar hic guvenme onun icin o tarafi askeri bølge ilan et sivil olsa bile en ufak saldiri olur ise ermenileri vurun
    Cevapla
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Rusya ne sanıyor kendini Azerbeycan vura vura kazandı haklı davasını Anlaşmak isteyen ermeni tarafı ozaman şartlarında kabul edecek Allah ın izniyle yoksa orayı da vura vura Alırdı Azer BEYCAN Allah ın izniyle rusyaya neeeee oluyor
    Cevapla
  • Tural 3 yıl önce Şikayet Et
    Tesekkurler
    Cevapla
  • Taner Erbaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce kardeşlerimizin ülkesinin adını doğru yazsanız ve doğru telaffuz etseniz çok iyi olmaz mı? Gerçi sizi ayıplamıyorum çünkü;A dan Z ye devlet erkanımız da , birkaç istisna dışında aynı durumda... Hatırlatayım:::: A-Z-E-R-B-E-Y-C-A-N değil A-Z-E-R-B-A-Y-C-A-N O kadar da zor değil. Yani ; ülkemizin adını yanlış telaffuz etseler ve yazsalar hoşumuza gider mi?
    Cevapla
  • Q.Q 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan hemen TSK ya Davetiye çıkarsın, Türk Askerini önemli uç noktalara yerleştirin.! Masayı felan dinlemeyin.
    Cevapla
  • Fatihin fedaisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu antlaşma tamamen ermenileri korumak için uyduruldu ,Azarbaycan kendi topraklarını işgalden kurtarıyor, unutmayın bunu..Sonra ne oluyor 30 yıl öncesine kadar Azarbaycan toprağı olan bölgeye Ruslar geliyor varmı böyle bir oldu bitti,Siz kimi kimden koruyorsunuz hem toprağın için mücadele et şehitler ver sonra Rusyayı çağır demekki baştan bu şekilde anlaşma yapılmış ...Bu başarımı şimdi 30 yıl öncesine kadar Türklere ait olan topraklarda Rusya tampon bölge oluşturuyor Türk milletleri ve devletleri iddaa ediyorum Rusyayı haritadan silebilecek güçte ama pasif olan her zaman Türk tarafı çünkü senin gücünün %1 ini sana kullandırıyorlar..Bu Her zaman bu şekilde olmuştur ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar