Yalçın Topçu: Karabağ Kafkasya’nın ve büyük Türk İslam milletinin ikinci Çanakkale’sidir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı kazandığı zaferi değerlendirdi.

Yalçın Topçu:  Karabağ Kafkasya’nın ve büyük Türk İslam milletinin ikinci Çanakkale’sidir
Yalçın Topçu: Karabağ Kafkasya’nın ve büyük Türk İslam milletinin ikinci Çanakkale’sidir
GİRİŞ 11.11.2020 18:01 GÜNCELLEME 11.11.2020 18:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Azerbaycan’la Ermenistan arasında 9 Kasım’da imzalanan antlaşmayı Azerbaycan medyasına değerlendiren Topçu, “Karabağ Kafkasya’nın ve büyük Türk İslam milletinin ikinci Çanakkale’sidir. 1915 de Çanakkale’de destan yazanların ikiz kardeşi olan Azerbaycan halkı, 1918 de ve Kara Yanvar 20.1.1990 de Bakü’de, 8 Kasım 2020’de Şuşa’da yazmışlar, bu antlaşmayla da öz toprakları Karabağ’ın tamamını saldırgan Ermenistan’ın 30 yıllık zalim alçak işgalinden kurtarmışlardır.” dedi.

“CAN AZERBAYCAN’IMIZIN KAHRAMAN EVLATLARINA VE ONUN ALİ BAŞKOMUTANINA EŞG OLSUN”

Azerbaycan’ın bu tarihi zaferiyle ilgili, “Azerbaycan milli şairi şehid atamız Ahmed Cevad bugün sağ olsaydı Kafkas İslam Ordusu’na yazdığı “Bismillah” şiirinin benzerini Karabağ’ı işgalden kurtaran Can Azerbaycan’ın muzaffer ordularına ve baba vasiyetini yerine getiren hayırlı evlat ali başkomutan cenap Başkan İlham Aliyev için de yazardı” diyen Yalçın Topçu, “Allah’a hamdolsun Karabağ’ın hukuksuz işgaline uluslararası hukukun içinde kalarak insan haklarına çevreye özen gösterilerek Ermenistan işgal ve tecavüzlerine son verilmiştir. Bize bu insani zaferi yaşatan Can Azerbaycan’ımızın kahraman evlatlarına ve onun ali başkomutanına eşg olsun.” dedi.

“AZERBAYCAN’IN BU ZAFERİNİ İNSANLIK TARİHİ “İNSANİ ZAFER” DİYE YAZACAKTIR”

Azerbaycan’ın, kahraman askeri cephede, sivil halk evlerinde, bürokratları, siyasetçileri masada, ali başkomutanın sevk ve idaresinde vermiş oldukları başarılı diplomatik ve siyasi incelikle birleşmiş dünya tarihinin gördüğü en büyük insani bir zafer gerçekleştirdiğini belirten Topçu, “Azerbaycan’ın bu zaferini insanlık tarihi “İnsani Zafer” diye yazacaktır çünkü Azerbaycan uluslararası hukuka, sivil insan haklarına ve doğaya, savaş hukuku ve şartları içinde parmak ısırtacak derecede riayet etmiş üstün iken bile mağlup mütecavize barış elini uzatmıştır.” dedi.

“HEP YAŞA SEN ŞANLI VATAN CAN AZERBAYCAN”

Topçu, Karabağ’ın, Kafkasya ve büyük Türk İslam milletinin ikinci Çanakkale olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:  “1915 de Çanakkale’de destan yazanların ikiz kardeşi olan Azerbaycan halkı, 1918 de ve Kara Yanvar 20.1.1990 de Bakü’de, 8 Kasım 2020’de Şuşa’da yazmışlar, bu antlaşmayla da öz toprakları Karabağ’ın tamamını saldırgan Ermenistan’ın 30 yıllık zalim alçak işgalinden kurtarmışlardır. Azerbaycan’ın bu zaferi aynı zamanda 28 yıldır Ermenistan’a aldıkları kararı uygulatamayan BM’ in de, yara alan prestiji için de derman olacaktır. Bu “İnsani Zafer” ile 1915’de Nemesis-Taşnak-Hınçak Ermeni teröristlerince Türkiye’nin Ardahan, Kars, Erzurum illerinde, 1970-80 arası dünyanın çeşitli şehirlerinde Türk diplomatlarına ASALA Ermeni terör saldırıları ile 1918 ve 20 Ocak (Kara Yanvar) 1990 da Bakü’de,1988-1994 Karabağ geneli, Hocalı özelinde, bu Ekim ayında Gence ve Berde’de  şehid edilen bir yaşındaki Medine ve yedi yaşındaki Aysun ve diğer bütün şehidlerimizin ruhları inanıyorumki cenneti ala da haberdar olmuşlar ve geride bıraktıklarına şimdi haklarını helal ederek razı olmuşlardır. Bölge ve dünya halkları emin olsun ki Azerbaycan’ın bu “İnsanı Zafer”i bölgeye barışı ve refahı getirecek, bundan bölgedeki bütün başkentler ve insanlar faydalanacak aynı zamanda dünya başkentlerinin de refah ve huzuruna katkısı olacaktır. Hep Yaşa Sen Şanlı Vatan Can Azerbaycan.”

YORUMLAR 7
  • Şehriyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Iğdır’dan Bakü’ye kara yolu ile gideceğiz.Allah Türk’e yar olsun.Ankara -Bakü şad olsun.
    Cevapla
  • Demedi Demeyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi masada da kazanmanın zamanıdır,Lavrova dikkat etmek lazım soyu nedeniyle taraflı durmaya meyilli görünüyor.
    Cevapla
  • Zelim Han 3 yıl önce Şikayet Et
    Mehmetçik Karabağ’a ayak basarsa Zafer’in sonuçları garantiye alınmış olur,Rusya ve Ermenistan baba oğul ilişkisi var güvenmemek gerekir.
    Cevapla
  • Sevim 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler çok güzel değerlendirme.
    Cevapla
  • Ülkü Alp Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir nefeste okudum ağzına yüreğine aklına sağlık sayın bakanım.Reisin yanındayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü