Erdoğan'dan Arınç'a sert tepki! İstifa sonrası toplantıda açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK toplantısında Arınç’la görüşmesini anlattı: Sözlerimin onu üzdüğünü söyledi. Ben de kendisine, ‘Sen bizi daha çok üzdün’ dedim.

Erdoğan'dan Arınç'a sert tepki! İstifa sonrası toplantıda açıkladı
Erdoğan'dan Arınç'a sert tepki! İstifa sonrası toplantıda açıkladı
GİRİŞ 25.11.2020 06:13 GÜNCELLEME 25.11.2020 08:35
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK toplantısında kurmaylarına Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını anlattı.

 

 

Erdoğan, "Bugün Arınç’la konuştuk. Sözlerimin onu üzdüğünü söyledi. Ben de kendisine 'sen bizi daha çok üzdün' dedim. Yasin Börü ve ellerinde Kürtlerin kanı olan adamları başımıza çıkarıyorsunuz. İnşallah, bundan sonra böyle açıklamalar yapmaz. Ben açıklamasını doğru bulmadığımı kendisine de ilettim" dedi. Bunun üzerine kurmaylar, AK Parti tabanından Bülent Arınç’ın sözlerinin tepki gördüğünü, ancak istifasının olumlu karşılandığını iletti.

"REFORMLARDA KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda, Adalet Bakanlığı ve partisinde yürütülen reform çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmeler yaptı. Erdoğan, "Bizim her zaman reformlarımız oldu. Bu reformlarımızda her zaman kararlı olduk, kararlılığımız devam edecek" diye konuştu.

 


Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç'la Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen son konuşmayı yazdı. 

BÜLENT ARINÇ: YANLIŞ YAPTIM

Abdulkadir Selvi'nin yazındaki ilgili kısım şu şekilde; 

Randevu talebi Arınç’tan geliyor ama Cumhurbaşkanı telefonla arıyor. Karşılıklı olarak diyalogların yaşandığı bir görüşme gerçekleşiyor. Arınç, "Ben isimler konusunda konuştuğum için yanlış yaptım. Onu kabul ediyorum. İsimler üzerinde konuşmamalıydım. Ama ben sadece bunları söylemedim. 4 saatlik programda şunları da anlattım" diye bir özet yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan sabırla dinliyor. Arınç, "İsimler üzerinde konuşmakla hem partiye, hem size, hem cumhur ittifakına zarar verdim. Partimden ayrılmayacağım. Ama müsaade ederseniz Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa edeceğim" diyor. Cumhurbaşkanı, "Peki o zaman" diye karşılık veriyor.

Tabii ki zor bir durum. Ancak edindiğim bilgiye göre Arınç ile Erdoğan’ın arasında bir polemik yaşanmıyor. Seviyeli bir konuşma gerçekleşiyor. Netice itibarıyla bir istifa konuşması ama karşılıklı olarak bir kırgınlık ifadesi kullanılmıyor...

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 49
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    karakutu arınç , ihraç veya istifa edemez bence...
    Cevapla
  • tepki 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir değil,iki değil üzülmüşler miş miş!
    Cevapla
  • Yazık 3 yıl önce Şikayet Et
    En yakın zamanda partiden de istifasını bekliyoruz oğluda akp de milletvekili yarın oda aynısı yapar armut dibine düşer demişler yakınken oda istifa etsin
    Cevapla
  • Rafet ue 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin yeni cühurbaşkanı adayı.
    Cevapla
  • dısarı 3 yıl önce Şikayet Et
    partide hangi yüzle duruyor? hangi müşterek davada dik duruyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!