Yalçın Topçu: Türkmenistan’la ilişkilerimiz her alanda yüksek seviyede

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Türkmenistan Cumhuriyeti’nin daimi tarafsızlığının 25’inci yıl dönümü etkinliğine katıldı.

Yalçın Topçu: Türkmenistan’la ilişkilerimiz her alanda yüksek seviyede
Yalçın Topçu: Türkmenistan’la ilişkilerimiz her alanda yüksek seviyede
GİRİŞ 17.12.2020 11:46 GÜNCELLEME 17.12.2020 11:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Büyükelçi İşankuli Amanliyev’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene siyaset ve iş dünyasından isimler katıldı. ‘Türkmenistan Tarafsızlığın Ülkesi’ yılı olarak belirlenen ve birçok ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanan Türkmenistan’ın daimi tarafsızlığının 25’inci yılı vesilesiyle Ankara Latanya Otel’de bir kutlama düzenlendi. Etkinliğe Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun yanı sıra milletvekilleri Bedri Yaşar ve İbrahim Aydemir, büyükelçiler ve iş dünyasından isimler katıldı. Etkinlik Türkiye ve Türkmenistan milli marşlarının okunmasıyla başladı. Etkinlikte gerek kültür sanat faaliyetleriyle gerek etkinliklerle bağımsızlık günü kutlamalarına öncülük eden isimlere plaket taktim edildi.

“İlişkilerimiz her alanda yüksek seviyede”

Etkinlikte bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu kardeş Türkmenistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke kardeşi Türkiye olduğunu belirterek, Türkmenistan-Türkiye ilişkilerinin yüksek düzeyde, stratejik özelliğe sahip olduğunu, iki ülkenin aynı zamanda uzun vadeli ve güvenilir ticari-ekonomik ortak olduğunu belirtti. Türkiye’nin Kardeş ülke Türkmenistan'ın dış ticaret ortakları arasında ilk sıralarda yer almakta olduğunu da söyleyen Topçu, “ilişkilerimiz her alanda yüksek seviyede artarak devam etmektedir.” dedi.

“Türkmenistan savaşa karşı, barışın tarafında”

Topçu, Türkmenistan'a verilen daimi tarafsızlık statüsünün 12 Aralık 1995’de BM Genel Kurulu'nda 185 üyenin oy birliğiyle onaylandığını belirterek, “bölge ve dünyanın barışına da  büyük katkısı olan Türkmenistan'a verilen daimi tarafsızlık statüsünün 25. inci yıl dönümü kutlu olsun. Savaşa karşı, barışın tarafında olan kardeş Türkmenistan dünya durdukça var olsun. Sayın büyükelçimizin şahsıma takdim ettiği plaketi kardeşliğimizin nişanı olarak görüyor, kendilerine saygı ile şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanliyev yaptığı konuşmasında “Türkiye’deki kardeşlerimiz, 1995 yılında BM Genel Kurulu Türkmenistan’a daimi tarafsız uluslararası hukuk statüsü tanıdı” dedi. Tarafsızlık günü kutlamaları kapsamında birçok etkinliğin yapıldığına dikkat çekti.

YORUMLAR 7
  • Şahin Kendirci 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaliteli,köşeli ve dava siyaseti yapanlara selam olsun.Sizi kutluyoruz çok farklısınız.
    Cevapla
  • Hilal Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Türk’e yar olsun.Türk -İslam ülkücüleri var olsun.
    Cevapla
  • Nizamı Alem 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB ülkeleri ile İsrail kol kola PKKHDPYPGPYD=ASALA ve DEAŞ terör örgütlerini kullanarak Türkiye’yi hizaya sokmak istiyor.Türk -İslam dünyasının herbir ferdine Erdoğan’ın yanında durmak yakışır.Türkiye’yi çökertirlerse birbuçuk milyar sahipsiz kalır.
    Cevapla
  • Ahıskalı Şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    “Kim ne yaparsa yapsın.Önümüzdeki Asır,Türk asrı olacak.Bu asırda en gür seda islamın sedası olacak.”diyen Yalçın Topçu ile beraberiz.
    Cevapla
  • Kadir Sait 3 yıl önce Şikayet Et
    Değerli Bakanım.Türk ve islam Dünyası ekonomik ve siyasi birlikteliğini kurarsa ne Libya,ne Suriye,ne Irak nede Yemen ve Doğu Türkistan ile Arakan problemleri yaşanırdı... Gayretlerinize minnettar ve duacıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu