Çok konuşulacak anket! O partiyi şoke edecek sonuçlar...

Rasat Strateji tarafından 29 Kasım-4 Aralık 2020 tarihleri arasında 26 ilde CATI yöntemi ile yapılan son anket çalışmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Çok konuşulacak anket! O partiyi şoke edecek sonuçlar...
Çok konuşulacak anket! O partiyi şoke edecek sonuçlar...
GİRİŞ 18.12.2020 13:47 GÜNCELLEME 24.12.2020 17:38
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Haber 7 ÖZEL

Rasat Strateji tarafından Türkiye genelinde yapılan araştırmada partilerin muhtemel oy oranları ile ilgili tahminlere yer verildi.

 

Anket 18 yaş ve üzeri 3013 kişi ile gerçekleştirildi.

 


CHP DÜŞÜŞTE

Katılımcılara "Bu pazar bir Milletvekili Genel Seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusunun yönlendirildiği ankette çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankette soruya AK Parti cevabını verenlerin oranı yüzde 42.7 olarak belirtildi. CHP ise 24 Haziran 2018'deki seçimlere oranla oy kaybederek yüzde 20.7 ile ikinci sıra yer aldı. 

Ankette MHP yüzde 9.4, HDP yüzde 11.7 ve İYİ Parti ise 9.7 sonuçlarını elde etti.

BAŞKAN ERDOĞAN FARK ATTI

Ankete katılanlar "Bu Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu kime verirdiniz?" sorusuna açık ara fark ile Recep Tayyip Erdoğan cevabını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ankette katılımcılarda yüzde 33.1'lik bir oy aldı. Cevap vermeyenlerin oranı yüzde 19.7, "Adaya bağlı" diyenlerin oranı yüzde 15.8 "Oy kullanmam" diyenlerin oranı yüzde 14.1, "Kararsızım" diyenlerin oranı ise yüzde 3.9 çıktı.

Ankette direk olarak Ekrem İmamoğlu cevabını verenlerin yüzdesi 2.6, Mansur Yavaş diyenlerin yüzdesi ise 2.5 olarak belirtildi. 

EN BEĞENİLEN SİYASETÇİ

Katılımcılara sorulan "En beğendiğiniz siyasetçi kimdir?" sorusuna ise büyük çoğunluk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cevabını verdi.

MUHALEFETİN PERFORMANSI 'BAŞARISIZ' OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Rasat Strateji tarafından yapılan ankette "Genel olarak düşündüğünüzde muhalefet partilerinin performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna başarısız cevabını verenlerin oranı yüzde 30.5. Yüzde 20.9'luk kısım ise soruya "Çok başarısız" cevabını verdi. "Çok başarılı" diyenler ise yüzde 1.9'la sınırlı kaldı. 

Ankette "Genel olarak düşündüğünüzde mevcut hükümetin performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna katılımcılar yüzde 27.3 ile başarılı cevabını verdi. "Çok başarılı" cevabını verenlerin yüzdesi 15.3, "Ne başarılı ne de başarısız" cevabını verenlerin oranı ise yüzde 27.9 çıktı. 

VATANDAŞ PANDEMİ İLE MÜCADELEDE DAHA SERT KISITLAMALAR İSTİYOR

"​Pandemi ile mücadelede alınan sokağa çıkma yasağı, lokanta ve kafelerin kapatılması, yüz yüze eğitime ara verilmesi gibi önlemleri yeterli buluyor musunuz?" sorusuna "Daha sert yasaklar olmalı" diyenler yüzde 65.6 ile baskın gelirken "Evet yeterli buluyorum" diyenlerin oranı da 30.7 olarak belirlendi. 

'KORONAVİRÜS AŞISI YAPTIRIR MISINIZ?' SORUSUNDA DİKKAT ÇEKEN SONUÇLAR

"Koronavirüse karşı geliştirilen bir aşıyı yaptırır mısınız?" sorusu sonucunda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 

"Türkiye'nin onayladığı her aşıyı yaptırırım" diyenlerin oranı yüzde 32.3, "Kesinlikle aşı yaptırmam" diyenlerin oranı yüzde 31.7, "Güvendiğim ülkenin aşısını yaptırım" diyenlerin oranı yüzde 23.7, "Kararsız" olanların oranı ise yüzde 12.3 çıktı.

Son olarak katılımcılara "Genel olarak değerlendirdiğinizde hükümetin pandemi ile mücadelede başarılı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu yöneltildi. 

Ankete katılanların yüzde 44.3'ü hükümetin pandemi ile mücadelesini başarılı bulurken yüzde 33.4'lük kısım ise hükümeti başarılı bulmadığını belirtti. "Kısmen başarılı" diyenlerin oranı da yüzde 20 şeklinde oluştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 57
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Aksine Mhp yine çok oy alacak ve bu sefer hdp meclis dışında kalacak.
    Cevapla
  • CELAL KARAGÖZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlayamıyorum Yeniden Refah Partisi bu anketlerde niçin yok. YENİDEN REFAH YENİDEN ERBAKAN
    Cevapla
  • Karakartal 3 yıl önce Şikayet Et
    Ankete katmak için partiden para talep ediyormuş anket şirketleri. Onlarda böyle bir ödeme yapmayacaklarını söyledikleri için yokmuş.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    40 milyon seçmen nere 3013 kişi nere
    Cevapla
  • Isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Dr fatih erbakan nerde ne kadar dogru bu anketler?
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi partililerin %53 ü Selahattin DEMİRTAŞ ı istiyormuş ne milliyetcilik ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!