HÜDA PAR'dan İstanbul trafiğine çözüm önerisi!

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Cuma akşamları İstanbulluların şehirden ayrıldığını ve bu nedenle trafiğin çok yoğunlaştığını söyledi. Elibüyük,” Yoğunluk yaşanan saatlerde Yavuz Sulatan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli geçişleri indirimli veya ücretsiz olmalı.” dedi.

HÜDA PAR'dan İstanbul trafiğine çözüm önerisi!
HÜDA PAR'dan İstanbul trafiğine çözüm önerisi!
GİRİŞ 19.12.2020 13:52 GÜNCELLEME 19.12.2020 14:00
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Cuma akşamları çekilmez hale gelen İstanbul trafiği ile ilgili çözüm önerisinde bulundu. 

 

 

'CUMA GÜNLERİ VE PAZARTESİ GÜNLERİ AŞIRI YOĞUNLUK YAŞANIYOR'

Yazılı açıklama yapan Elibüyük, "Hafta sonu kısıtlama nedeniyle İstanbullular yakın illere giderek mini bir tatil yapıyor. Bu nedenle Cuma günü mesai bitimi bir hayli trafik yoğunluğu oluşuyor. Yoğunluk zaman zaman yüzde 80’leri aşıyor. Bu durum birkaç haftadan beri tekrar ediyor ve artık vatandaşlar bu durumdan bezmiş durumda. Böyle durumlarda halk genellikle toplumu ulaşımı tercih eder ancak pandemi koşulları ve toplu ulaşımda yetersizlik maalesef şahsi araçların yoğunluğunu arttırıyor. Gördüğümüz kadarıyla yasaklar bir süre daha devam edecek. Cuma günü akşam saatlerindeki yoğunluk Pazartesi günü sabah saatlerinde de benzer şekilde yaşanıyor." dedi.



'TRAFİK YOĞUNLUĞUNU BİR NEBZE DE OLSA AZALTACAKTIR'

Yoğunluğun azaltılması için çözüm önerisi sunan Elibüyük, “Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapıldığı için geçişler burada diğer köprülere göre daha pahalı. Dolaysıyla trafik yoğun olsa bile vatandaşlar bu yolları boş olmasına rağmen tercih edemiyor. Cuma günleri mesai saatlerinin bitiş saatlerinde Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçişlerinin ücretsiz veya indirimli olmasını öneriyoruz. İnanıyorum ki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği koordinesinde yapılacak bu düzenleme trafik yoğunluğunu bir nebze de olsa azaltacaktır. En azından vatandaşlar saat 21.00’den önce evlerinde olabilecektir. Aksi takdirde yasaklar başlamasına rağmen halen binlerce kişi işten eve gitmeye çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 30
  • halk 3 yıl önce Şikayet Et
    aslında tam tersı olmalı mesela yoğunluk akşam saat altı damı başlıyor ,saat 3 ten 5 e kadar yuzde elli 5 ten 6 ye kadar yuzde 25 saat 6 dan sonra yuzde 50 zamlı yapacaksın ki belki bölunur yoğunluk
    Cevapla
  • yok daha 3 yıl önce Şikayet Et
    cuma günleri 5 katına çıkaracaksın ki herkes evinde kalsın. parası olanda hemen
    Cevapla
  • Erol 3 yıl önce Şikayet Et
    Ooo parası olanlar hafta sonları evlerinde istanbulda sıkılıyor diye kolaylık yapılacakmış ooo ne güzel bak ben hiç sıkılmıyorum o parası olanlar sizin düşündükleriniz varya onlar ya biryere gitmesin bizim gibi yada param var gezicem evde sıkılıyorum diyen parası devlete gidincede acımadın 3. Köprüyü avrasyayı parasını ödeyerek kullansın kendinizi fikir adamı zannetmeyin işinize bakın
    Cevapla
  • Uysal 3 yıl önce Şikayet Et
    Erol bey bende çalışanım evime 2 saat de gidiyorum anlaşılan sen boş fikirler adamısın belli oluyor. Sadece bi öneri
    Cevapla
  • dünya 3 yıl önce Şikayet Et
    bulduğu çözüme bakarmısın , way bunlara oy verenlere
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu millete bunlar bile çok emin olunuz .Başlarına bela gelince anlayacaklar kimin ne mal olduğunu,ama umarım geç kalmış olmazlar.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış. Acil bir durumu olan avrasyayi kullanır. Dediğin gibi yapılırsa her yer kilit olur. Siz bence İran aşkınızın ümmete ihanet olma sorunu ile uğraşın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı