Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesinin açılışında konuştu. Erdoğan, "Tarihe ve sanata kendi sığ ideolojilerinin merceğinden bakanlar, uzun yıllar müzelerimizi bakımsızlığa, yıkıma, talana mahkum etmiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar
GİRİŞ 28.12.2020 19:15 GÜNCELLEME 28.12.2020 19:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesinin açılışında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

 

Ankara Resim ve Heykel Müzesi 3 yıllık titiz çalışmanın sonucunda daha modern, kullanışlı altyapıyla hizmete hazır hale geldi. Müzenin başkentimizin çekim merkezlerinden biri olmayı sürdüreceğine inanıyorum. 

81 vilayetimizin tamamı ayrı medeniyetin, farklı kültürlerimizden eserlerin olduğu birer açık hava müzesidir. 

Tarihe ve sanata kendi sığ ideolojilerinin merceğinden bakanlar, uzun yıllar müzelerimizi bakımsızlığa, yıkıma, talana mahkum etmiştir.

Atalarımız fethettiği topraklara görkemli eserleriyle de mührünü vurmuştur.

Müzeler her yönüyle birer kültür ve tarih köprüsüdür. Tarihimizle ve coğrafyamızla ilişkimiz ne kadar sağlam olursa esen rüzgarlara direncimiz de o kadar güçlü olur.

Göreve geldiğimizde 42 olan kültür merkezi sayımız 116'ya çıktı. 

Son 18 yılda 4 bin 440 eseri yeniden ait olduğu topraklara kavuşturduk.

Ülkemizin kültür ve sanat hayatına ilave değer katacak, bu alanda çeşitliliği artıracak her türlü nitelikli esere destek veriyoruz. 

YORUMLAR 5
  • Şems 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi zillet itifagi isteğiniz oldu. Sizin çalışmanız içinde bi çalışma alanı kuruldu. Artık bişey yapılmıyor demezsiniz!?
    Cevapla
  • aksaraylı 3 yıl önce Şikayet Et
    chplandda yaşayan arkadaşlara selam
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis bize İslami kültür ve sanata uygun eserlerle gel, bize ne Avrupa kültür ve sanatından. Artık sıyrılalım Avrupa kültüründen, sanatından. İslam kültür ve sanatı Avrupa kültür ve sanatından fersah fersah üstündür, yeterki biraz önem verelim, üstünlüğü çok kısa zamanda anlaşılacaktır.
    Cevapla
  • niksarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden ve arkadaşlarından razı olsun REİS iyiki varsınız..rabbim sizleri başımızdan eksik etmesin..Allah bizleri İKİ koyunu güdemeyenlere muhtac etmesin..
    Cevapla
  • 16brs59 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu