YSK: '17 parti seçimlere girme yeterliliğine sahip'

Yüksek Seçim Kurulu seçimlere girme yeterliliğine sahip olan siyasi partileri belirledi. Resmi gazetede yayımlanan kararda 17 siyasi partinin seçimlere katılma yeterliliği bulunduğu ifade edildi.

YSK: '17 parti seçimlere girme yeterliliğine sahip'
YSK: '17 parti seçimlere girme yeterliliğine sahip'
GİRİŞ 30.01.2021 12:33 GÜNCELLEME 30.01.2021 12:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, 298 sayılı "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun" ile 2820 sayılı "Siyasi Partiler Kanunu"nun ilgili maddelerine göre, 1 Ocak'tan en az 6 ay öncesi itibarıyla illerin en az yarısında teşkilat kurdukları ve büyük kongrelerini yaptıkları saptanan 17 siyasi partinin seçimlere katılma yeterliliği bulunduğu ifade edildi.

Kararda bu partilerin Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi olduğu belirtildi.

Kararda diğer partilerin ise genel kongre veya teşkilatlanma koşulunu taşımamaları nedeniyle 298 sayılı kanunun 14. maddesinin 11. bendi ile 2820 sayılı kanunun 36. maddesinde öngörülen nitelikleri kazanmadıklarının belirlendiği kaydedildi.

YORUMLAR 4
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    chp listedeyse durum vahim tecavüzü meşru olarak anlatan chp seçime girmemesi lazım.
    Cevapla
  • samii 3 yıl önce Şikayet Et
    Bayram değil seyran değil. Niye seçime katılabilecek partilerin listesi yayınlanıyor. Ysk bir takım partilere mağdur edebiyatı yapmak için ön ayak oluyor bunun başka açıklaması yok. Gereği yapılmalıdır.
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu her yıl ocak ayında yapılan rutin bir kuraldır. Bir yorum yapacaksanız önce araştırın, öğrenin ondan sonra yorum yapın.
    Cevapla
  • Sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hdpye devleti bölmesi için zaman tanımıştır ysk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama