HDP'li Pervin Buldan'dan İYİ Parti'ye: Demirtaş'a terörist diyenle görüşmeyiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gara operasyonu sonrası başta Meral Akşener olmak üzere İYİ Parti'den yapılan açıklamalardan sonra, kendileriyle görüşmeleri askıya aldıklarını söyledi.

GİRİŞ 17.02.2021 23:55 GÜNCELLEME 18.02.2021 00:31
Bu Habere 246 Yorum Yapılmış

Kuzey Irak'taki Gara bölgesinde terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen Pençe Kartal - 2 operasyonunun siyasetteki yankıları sürüyor.

Özellikle teröristlerin yaklaşık 6 yıldır rehin tuttukları asker, polis ve sivil 13 Türk vatandaşını şehit etmeleri sonrası, İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener ve milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun yaptığı sert açıklamalar, HDP'yi rahatsız etti.

"İYİ PARTİ İLE GÖRÜŞMEYİ ŞU AN DÜŞÜNMÜYORUZ"

Terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen Medya Haber TV'ye konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gara operasyonu sonrası, Selahattin Demirtaş'a yönelik Meral Akşener ve İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'nun söylemleri nedeniyle, İYİ Parti ile görüşmeyi şu anda düşünmediklerini belirtti.

"DEMİRTAŞ'A TERÖRİST DİYENLE GÖRÜŞMEYİZ"

Pervin Buldan'ın açıklamaları şöyle:

"Biz İYİ Parti'den randevu talep edeceğimizi her zaman söyledik, 3 gün öncesine kadar. Niye? Meral Akiener'in HDP ve Selahattin Demirtaş'a dair çok ağır ithamları oldu. Bir muhalefet partisinin iktidar diliyle konuşmasını asla kabul etmeyiz.

Meral Hanım'ın ne partimize ne de eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş'a yönelik terörist deme hakkına sahip olmadıklarını söyleyebilirim.

O yüzden İYİ Parti ile yapacağımız görüşmenin bir gerçekliği yok."

KAYNAK: ENSONHABER
YORUMLAR 246
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    PALAVRA TARTIŞMALAR!! HDP AKLI SIRA iyi partiyi aklıyor!!! Akşener gibi üç kagıtçı birini aklamak için yapılmış bir açıklamadır bu açıklama HALBUKİ akşenerin demirtaşı kahvaltıya çagırdığını bu millet unutmaz
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay be Bizler 30 .40 çalışalım emekli olmak için Askerlik yapıp vergimizi ödeyelim. Üstüne Yaşa Takılıp. Devlet bu yükü kaldıramaz. Diye bi 10 sene daha çalışalım .Askere polise kurşun sıkan Devletin altını oyanlar Teröristlere kur yapıp kol kola gezenler. Bizim sırtımızdan Maaş alıp keyf sürsünler Allah tan Yaradan ölüm vermiş .Çok şükür Rabbim, Sana .
    Cevapla
  • Kirmencioglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Hdp pkk nin resmi partisidir ve bunu goren devletin kurumlari gormezden geliyorlar bu bir parti olamaz adamlar resmen pkk nin reklamini yapiyorlar chp ve iyi partide pkk ta degnek gorevi yapiyorlar gazeticiler hdp nin pkk li olmadigini savunan aklini tirlatan degilde islerine gelmedikleri icin pkk yi savunan sunepeler var.
    Cevapla
  • Hasan Ferit ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Seni kanı bozuk namussuz
    Cevapla
  • sezayi 3 yıl önce Şikayet Et
    çevik paşamı hatırlıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti