Vefatının onuncu yılında 'Erbakan' etkisi!

Milli Görüş Platform Sözcüsü Necmettin Aydın, Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın vefatının 10. yılı sebebiyle yazılı bir açıklama yayımladı.

Vefatının onuncu yılında 'Erbakan' etkisi!
Vefatının onuncu yılında 'Erbakan' etkisi!
GİRİŞ 26.02.2021 11:22 GÜNCELLEME 26.02.2021 11:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Necmettin Aydın'ın yayımladığı açıklama şu şekilde;

Yarın 27 Şubat 2021 Merhum Erbakan Hocamızın vefatının onuncu yılı, Rahmetle , Minnetle yaad ediyoruz. Nasıl ki yanlarından uzaklaşıldıkça uludağların azameti ancak fark edilirse büyük liderler de zaman geçtikçe daha da büyürler. Tarih büyük liderlerin saksısıdır. Defnedildiklerinde bir fidan gibi, tohum gibi mezarlarına dikilir ve oradan ulu bir çınar gibi yeniden doğarlar. Bu gün hayırla, hürmetle, rahmetle andığımız tarihi liderlerimiz hep böyledir. Ertuğrul Gazi, Sultan Fatih, Sultan Abdulhamit gibi onlarca sultanların şahı olan hakanların azameti zamanla ortaya çıkar. Onların manevi şahsiyetleri yaşayan bir rehber gibidir, güneş gibi, ay gibi, kutup yıldızı gibi hep aydınlatırlar yol gösterirler.

Necmettin Erbakan Hoca

"KADRO YETİŞTİREN BÜYÜK LİDER"

Merhum Erbakan Hocamızda öyledir, yol açan, hedefler veren, örnekler yapan ve kadro yetiştiren büyük liderdir. Merhum Erbakan Hocamız beş temel konuda Türkiye’nin yeni hedeflerini belirlemiştir. Bu belirleme önce kişiliği ile örnek olma, proje sunma ve ilk temel uygulamaları yapmak şeklinde olmuştur.

Bu hedeflerin birincisi maneviyatçılıktır. Öncelikle kendisi İslami açıdan ilmi ve manevi yönüyle çok özel yetişmiş bir şahsiyettir, zirvedir, ilk kaldırdığı da ahlak ve maneviyat bayrağıdır. Milletin ve ümmetin ERBAKAN HOCASIDIR. Dört yıllık iktidarı döneminde yüzlerce İmam hatip lisesi, kuran kursu açarak en büyük manevi hamleyi yapmıştır.

İkinci önemli özelliği ve hedefi müsbet bilimlere yönelik örnek oluşudur. Merhum Erbakan, mühendislik ilminin de dünya çapında zirvesidir, Almanya’daki doktora çalışmaları mühendislik literatürüne girmiş, yüzlerce talebe yetiştirmiş ve talebeleri bu gün Türk sanayileşmesinin kahramanlarıdır.

Milli Görüş Platform Sözcüsü Necmettin Aydın

Mesela Türk ihalarını dünya lideri yapan Bayraktar firmasının sahibi Özdemir Bayraktar Merhum Erbakan’ın üniversiteden talebesidir ve Merhum Erbakan bu çalışmalarla vefatına kadar yakinen ilgilenmiş, yönlendirmelerde bulunmuştur. Merhum ERBAKAN HOCA’ mız ittifakla hem manevi ilimlerde, hem müsbet ilimlerde zirvedir ve bu iki özelliğe sahip milyonlarca öğrenci yetiştirmiştir.

Üçüncü önemli hedef ise Türkiye’nin hızla sanayileşmesi konusudur. Kendisi bu akademik birikiminin teoriden pratiğe geçmesi için üç temel büyük hamle yapmıştır. Birincisi tamamen yerli, ilk motor fabrikasını Gümüş motoru kurmuştur, ana hedefi işaretlemiştir. İkinci olarak ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ hamlesidir. Hızlı ve yaygın bir sanayileşmenin en önemli yöntemi olan bu fikir Merhum Erbakan tarafından çok hızlı bir şekilde uygulamaya konulmuş, Odalar Birliği döneminden 1977 koalisyon hükümetlerinin sonuna kadar 77 organize sanayi bölgesi kurmuştur. Bu merkezler Türk sanayisinin okulu olmuş, bütün Anadolu sanayi ağı ile örülmüş, bu sayı bu gün üç yüzü aşmış iki milyondan fazla kalifiye insan buralarda çalışmaktadır.

Milli Görüş Platform Sözcüsü Necmettin Aydın

Türk Sanayileşmesindeki üçüncü önemli adımı ise ağır sanayi hamlesidir. Dört yıllık koalisyon hükümetleri zamanında İki yüz büyük sanayi tesisi planlanıp temeli atılmış, yetmişi bitirilmiş, Türk sanayisinin bir nevi ana omurgasını çatmıştır. Yüz yıl önce kaçırdığımız sanayi devrimini başkalarının hayal bile edemeyeceği kadar kısa bir zamanda gerçekleştirmiştir. Bu gün Türk ekonomisi, sanayisi ve ihracatı onun attığı bu temeller üzerinde büyüyerek güçlenmektedir.

Dördüncü önemli hedefi ise Siyaset alanın da olmuştur. En büyük ibadet Cihad, Cihad ise tüm insanlığın saadeti için siyaset yapmaktır diyerek muazzam bir içtihat yapmıştır. Milli Görüş ana fikri ile Türk siyasetinin rotasını yeniden belirlemiş ittihat terakkinin türevleri olan milletin inanç ve kültür dokusuna yabancı, sağ-sol partileri tasfiye etmiştir. Kırk yıllık siyasi hayatında kimsenin burnu kanamadan dünyanın en büyük sivil devrimini gerçekleştirmiştir. Kendinden sonraki kırk yılda da fikirleri milletçe hedefimiz, talebeleri-evlatları da görevde olacaktır. Ak Parti onun ricat planıdır ve önümüzdeki seçimin en güçlü iki adayı Erdoğan ve Gül onun talebeleridir. Kendisi yasaklı bir siyasi kişi olmasına rağmen üç milyon kişinin katılımı ile, dünyanın en kalabalık sivil cenaze Merasimine ordu dahil, bütünü ile devlet-millet katılmış, fikir ve hedeflerini kabullenmiş, konferansları en çok dinlenen olmuştur.

Beşinci önemli hedefi ise YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE ve YENİ BİR DÜNYA hedefidir. Merhum Erbakan tartışmasızı bütün İslam Aleminin doğal lideridir. D-8 gibi muazzam bir teşkilatı bir yıl gibi çok kısa bir süre içinde kurması bunun kanıtıdır. D-8 çekirdeği etrafında kurmayı planladığı İslam Birliği ve mazlumlar dayanışması fikri yeni ve adil bir dünyanın temel taşı olacaktır. Bu gün Libya’dan Azerbaycan’a Afrika’dan Avrupa’ya O’nun temellerini atıp hedeflerini gösterdiği Yeniden Büyük Türkiye’nin ayak sesleri duyulmaktadır. Tek cümleyle dizel motorda kendinden sonraki bütün yanmaları yapan ilk yanma gibi temelleri atıp, hedefleri gösterip gitmiştir. Rahmet ve Minnetle anıyoruz.

YORUMLAR 5
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok kıymetli bir insandı Necmettin Erbakan , Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • (¹⁴⁵³) 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun amin fakat şu anda parti artık hocanın cizgisinden çıktı bu temel ve buna benzerler olursa o parti solcuların güdümüne girdi tuncellili kemal yönetiyor.
    Cevapla
  • Ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Her öğretmenin bir kötü öğrencisi olur. Rahmetli Erbakan Hocamızın da kötü öğrencisi Temel'dir.
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    sadece o mu?
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Gani Gani Rahmet Eylesin Tüm Geçmişlerimizin de
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!