Topçu’dan 28 Şubat açıklaması: Sivil bir Anayasa şart

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve dernek Onursal Başkanı Yalçın Topçu, “Dış güçlerin desteklediği hiçbir vesayet odağının etkin olamayacağı, üniter yapımız ile birlik ve dirliğimizin zırhı olacak, lafsı da hıfzı da topyekûn milletimizin ruh köküne uygun, bütün erkleri yerli yerinde konumlandıran sivil bir anayasanın yapılması elzemdir.” dedi

Topçu’dan 28 Şubat açıklaması: Sivil bir Anayasa şart
Topçu’dan 28 Şubat açıklaması: Sivil bir Anayasa şart
GİRİŞ 01.03.2021 11:30 GÜNCELLEME 01.03.2021 11:32
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

28 Şubat’ın yıl dönümü vesilesiyle Yerli Düşünce Derneği genel merkezinde konuşan Yalçın Topçu, her türlü vesayet anlayışına karşı olduklarının altını çizdi ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun sözlerini anımsatarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Demokrasiye balans ayarı yapmak sivil otoritenin emrinde olan askere düşmez. Demokrasilerde yönetme hakkı siyasetçilerindir.” diyerek “28 Şubat bin yıl sürecek.” diyenlere selam durmayan Muhsin Başkan’ı, 28 Şubat cuntasının Başbakanlık teklifini elinin tersi ile iterek hapis yatan merhum Hasan Celal Güzel Bey’i, demokrasimizi, millî iradenin, millet egemenliğinin üstünlüğünü ve sivil siyaseti korumak için büyük gayret gösteren “savunan adam” Eski Başbakanımız merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mızı ve cuntaların şehit ettiği bütün demokrasi şehitlerimizi selamlıyoruz. Cenab-ı Hak onları cenneti ve cemali ile mükafatlandırsın, biz millet olarak onlardan razı olduk Rabbü’l-âlemîn’in de razı olsun inşallah.

 Sivil Bir Anayasa Şart

Anayasa değişikliğine de vurgu yapan Topçu, “Yerli Düşünce Derneği ve Dergisi mensupları olarak; dış güçlerin desteklediği hiçbir vesayet odağının etkin olamayacağı, üniter yapımız ile birlik ve dirliğimizin zırhı olacak, lafsı da hıfzı da topyekûn milletimizin ruh köküne uygun, bütün erkleri yerli yerinde konumlandıran sivil bir anayasanın yapılması elzemdir. Bu sebeple partilerin ve demokrasiden yana olan bütün sivil toplum kuruluşlarının da bu süreçte katkılarının çok önemli olacağını ve bu tarihî hizmetten ne adına ve ne gerekçe ile olursa olsun kaçanların, tarihin sayfalarında ve milletin sinesinde iyi bir yerlerinin olmayacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 14
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    parlamenter sistem ülkemiz için bir tuzaktan ileri gitmemiştir. darbe anayasaları, fetö yapılanmasında muazzam iş yaptı. nerdeyse ülkemiz bölünme aşamasına geldi.
    Cevapla
  • Alp Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Aktif siyasete dönmenizi istiyoruz başkanım.
    Cevapla
  • Alp Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Aktif siyasete dönmenizi istiyoruz başkanım.
    Cevapla
  • Vatanı Hayriye 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede yaşayan herbir ferdin güvencesi olacak bir sivil anayasa Cumhur ittifakının milletimize hediyesi olacak.Anayasa çalışmalarına katılmayanlar patlayacak lağımlarını temizlemekle meşgül olsunlar.
    Cevapla
  • Halkım Ben 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım,MHP nin Ak parti ile birlikte hareket etmesi sizin ve Tuğrul beyin devletin bekası için Sayın Cumhurbaşkanının yanında olması devlet ve millet düşmanı çevreleri çıldırtıyor.Ana muhalefet partisi Anayasa masasında yokum diyor düşmanlıkta sınır tanımıyor.DP iktidarındaki CHP hortladı sanki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor