Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Papa pulu'na sert tepki

Papa’nın Irak ziyareti sonrası pul bastıran IKBY büyük bir skandala imza atarak, puldaki haritada Hatay, Sivas, Erzurum, Kars gibi birçok ilimizi sözde Büyük Kürdistan haritasına dahil etmişti. Türkiye'nin skandala tepkisi sert oldu. Dışişleri'nden yapılan açıklamada " Bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz." denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Papa pulu'na sert tepki
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Papa pulu'na sert tepki
GİRİŞ 10.03.2021 14:00 GÜNCELLEME 10.03.2021 15:02
Bu Habere 245 Yorum Yapılmış
  • Papa'nın ziyareti şerefine pul bastıran IKBY pulda sözde Büyük Kürdistan propagandası yapmış,  Papa'nın başının üzerinde bulunan haritada Hatay, Sivas, Erzurum, Kars gibi birçok ilimizi sözde Büyük Kürdistan haritasına dahil etmişti.
     
  • Dışişleri Bakanlığı, Papa'nın Irak ziyaretinde ortaya çıkan haritaya ilişkin bir an önce açıklanma beklendiğini duyurdu.
     
  • Açıklamada, " IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz." denildi.
     



BAZI HADDİNİ BİLMEZ YÖNETİCİLER...

Dışişleri Bakanlığı, 6 Mart'ta Irak'a ziyarette bulunan Papa Francesco'nun ziyareti sırasında IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları ile ilgili açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Papa Fransuva’nın Irak’ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir" ifadeleri yer alırken "Bazı haddini bilmez IKBY yöneticileri bu ziyareti, Irak’ın komşu ülkelerinin toprak bütünlüklerine yönelik ham hayallerini açığa vurmak için kullanmaya yeltenmektedir" denildi.
 

Papa'nın Irak turu sözde Kürdistan rezilliğiyle bitti


DERHAL DÜZELTİLMELİ

Dışişleri, "Bu tür sinsi emellerin ne şekilde hüsranla sonuçlandığı en iyi IKBY makamları tarafından hatırlanacaktır. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR 245
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Hataaaa bizdeeeeee… "Barnabas İncilindeki "Benden sonra gelecek Ahmet (Muhammed)i müjdeliyorum" cümlesini kullanıp Vatikan dahil kumdan kalelerini yıkmadık. Barnabas İncilini hasır altı yaptık. Bu konuda film çekmek isteyen Muhsin YAZICIOĞLU süikastini bile aydınlatmadık..Şimdiii …Papa'nın mahallemizde salyangoz satmasını seyrediyoruz..
    Cevapla
  • Berat 3 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerin değil pkk ve destekçilerin kankisi PAPA, kürtler müslüman millettir, siyonist proje müthiş tiyatro
    Cevapla
  • Duygu su 3 yıl önce Şikayet Et
    Havalarını alırlar avuçlarını yalarlar .Türküz türkiye hiçbir zaman bölünmez. Hiçbir kuvvet bölemez
    Cevapla
  • şahin44 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar yalnızca birbirlerinin dostlarıdırlar. Ve hanginiz onları dost edinirse, kesinlikle onlardan olur. MAİDE - 51
    Cevapla
  • Tosun 3 yıl önce Şikayet Et
    TC muhalefeti ne haltla meşgul acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor