Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu tatlı su kurnazlığı yapıyor!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kendi partisini kuran Muharrem İnce arasında yaşanan 'Fermuar' atışmasını köşesine taşıdı.

Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu tatlı su kurnazlığı yapıyor!
Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu tatlı su kurnazlığı yapıyor!
GİRİŞ 12.03.2021 13:12 GÜNCELLEME 12.03.2021 13:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Abdülkadir Selvi'nin yazısından ilgili kısım şöyle;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li kadın milletvekillerinin alkışları arasında “Bu teklife birinci imzayı atmaktan son derece mutluyum” diyerek imzasını attı. Teklif, seçimlerde yüzde 50 kadın kotasının getirilmesini öngörüyor. Fermuar sistemine göre bir erkek, bir kadın aday gösterilecek. Ama bunun önce Meclis’te kabul edilip yasalaşması gerekiyor.

İNCE’NİN TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu’na tepki beklemediği yerden geldi. Kendi partisini kurmak üzere CHP’den ayrılan Muharrem İnce, “Benim partimin tüzüğünde yüzde 50 kadın kotası yazıyor. Müracaat olması halinde seçimlerde adaylar yüzde 50 kotasına uygun olarak, fermuar yöntemi benim tüzüğümde var” dedi.

Muharrem İnce’ye, “Siz daha partiyi kurmadan fermuar yönteminin sizin tüzüğünüzde yer aldığı nereden bilinecek” diye itirazım oldu. Ama parti kuracağını ilan ettiği basın toplantısı başta olmak üzere çıktığı her yayında, “Kadın-erkek konusunda fermuar yöntemi uygulayacağız” dediğini aktardı. Araştırdım, Muharrem İnce haklı çıktı.

Ama kadınların siyasi yaşamda daha etkin bir şekilde yer alması açısından yararlı bir öneri.

CHP’NİN TÜZÜĞÜNDEKİNİ UYGULAMIYOR

Bu kez itiraz Muharrem İnce’den geldi.

“Kılıçdaroğlu tatlı su kurnazlığı yapıyor. Bunu yasa olarak Meclis’ten çıkarma imkânı yok. ‘Ben önerdim, AKP kabul etmedi’ diyecek. Sen samimiysen tüzüğünde değişiklik yap. Uygula. Ona bir engel yok. Hem bizim tüzüğümüzdeki fermuar yöntemiyle olursa kadınlar kotayı doldurmak için seçilmeyecek yerlere yazılmaz. Bir erkek, bir kadın aday yazılır” diye konuştu.

Muharrem İnce, kadın kotası üzerinden Kılıçdaroğlu’na bir de taş attı. “CHP’nin tüzüğünde yüzde 33 kadın kotası var. Ama seçimlerde uygulanmadı. Yüzde 14.3’te kaldı. Sen önce tüzüğündeki kotayı uygula” dedi.

Hürriyet

YORUMLAR 6
  • İNCE BİR HESAP 3 yıl önce Şikayet Et
    Muharrem ince farklı düşündüğü için CHP’den ayrılmadı. Esad’ın adamları tarafından ele geçirilen CHP, açıkça Ermeni terör örgütü olan PKK/YPG’nin siyasi kolu olan HDP’yi desteklemeye başlayınca CHP seçmenlerinin bir kısmı bundan rahatsız oldu. Aynı şekilde İP seçmenlerinin de bir kısmı kendi partisinden rahatsız oldu. Bu durumda Millet ittifakının göstereceği hiçbir adayı C.B. seçimlerini kazanma ihtimali de kalmadı. CHP, İP ve diğerlerinden kaçan seçmeni toplayıp Millet ittifakının sepetine doldurması için Muharremi görevlendirdiler. PKK’yı desteklemeyen Muharrem C.B. adayı olacak, Millet İttifakı ve PKK’yı destekledikleri için bunlardan kaçan seçmenin oylarıyla seçimi kazanması planlanıyor
    Cevapla
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    kismen doğru ancak, kılıçdaroğlu'nun ne işimiz var sözleri doğrultusunda bidon talimatları ile Erdoğan nefreti oluşturma algısı içerisinde millet ittifakı oluşturması muhafazakar chp kanadında kopmalar oldu. bunu bastırmak için ince teorisi oluşturuldu. yoksa cumhur ittifakına geçiş olacak ki bunu anladılar. yine bidon talimatı ince erdoğan fikirlerine yakın oluşumla hareket etti. seçim sonu yine birleşecekler. lakin bu millet farkına vardı ama bu seferde bidon iyi para bastı.
    Cevapla
  • selim 3 yıl önce Şikayet Et
    adamların projelerinde bile fermuar akıllarında sürekli
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu gözden kaçırılıyor artık ideoloji yok etnisite var mezheb var bir de hayat tarzı olarak mesela adam ayyaş kumarbaz hovarda pavyoncu gazinocu beyaz kadın taciri vs bunlar kime oy verir tabii ki chp o zaman şunu söylemek lazım chp kazanınca kötü alışkanlık sahibi kötü işlerle uğraşan ne kadar çok insan varmış bu ülkede vah bize vah ki ne vah dememiz gerekiyor öyle değil mi ?
    Cevapla
  • hmemet@hotmail.com 3 yıl önce Şikayet Et
    Yasaya gerek yokki CHP kendisi istiyorsa yüzde 50 değil %70'de kadın kontenjanı yapabilir. kimsede sen niye böye yapıyorsun demez.
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    boş işler, boş laflar, kota yüzde elli olsa ve aynen uygulansa ne olacak !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar