İstanbul 2 No'lu Barosu'ndan 'Özlem Zengin' açıklaması

İstanbul 2 No'lu Barosu basın bildirisi yayınladı. Yapılan açıklamada "14 Mart 2021 tarihinde Baromuz üyelerinden bir meslektaşımız kendi sosyal medya hesabından Milletvekili Sayın Özlem Zengin hakkında yakışıksız ifadeler içeren bir mesaj paylaşmıştır. Baromuz olarak ilgililer hakkında gerekli tüm yasal müracaat haklarımız kullanılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul 2 No'lu Barosu'ndan 'Özlem Zengin' açıklaması
İstanbul 2 No'lu Barosu'ndan 'Özlem Zengin' açıklaması
GİRİŞ 16.03.2021 13:52 GÜNCELLEME 16.03.2021 13:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul 2 No'lu Barosu basın bildirisi yayımladı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yanıltıcı Mesaj Baromuzdan Yapılmamıştır

14 Mart 2021 tarihinde Baromuz üyelerinden bir meslektaşımız kendi sosyal medya hesabından Milletvekili Sayın Özlem ZENGİN hakkında yakışıksız ifadeler içeren bir mesaj paylaşmıştır. Akabinde 14 Mart 2021 tarihli Cumhuriyet Gazetesi ve Milli Gazete‘de Milletvekili Sayın Özlem ZENGİN ve İstanbul 2 No'lu Barosu hedef gösterilerek ilgili meslektaşın mesajı, kamuoyunda Baromuz tarafından paylaşıldığı algısı oluşturulmak ve yanıltıcı ifadeler kullanılarak bu görüşleri destekliyormuş gibi gösterilmeye çalışılmıştır.

İstanbul 2 No'lu Barosu'nun üyesi bulunan meslektaş, kendi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım sebebiyle milletvekilimiz Sayın Özlem ZENGİN'e yapılan yakışıksız ifadeler içeren paylaşımı kullanılarak Cumhuriyet Gazetesi ve Milli Gazete tarafından hem Baromuz hakkında yapılmaya çalışılan kirli tezviratı hem de yanıltıcı yayımları şiddetle kınıyoruz.

İstanbul 2 No'lu Barosu paylaşımlarını kendi kurumsal web sitesinden ve kendi kurumsal adını taşıyan sosyal medya hesaplarından yapmaktadır. Baromuz adına sınırlı olarak bilgilendirme mesajları hariç hiç bir zaman kişisel paylaşım yapılmamaktadır.

Baromuz olarak ilgililer hakkında gerekli tüm yasal müracaat haklarımız kullanılacaktır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

İstanbul 2 No'lu Barosu Başkanlığı"

YORUMLAR 7
  • Harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem Sn. Boynukalın'ın hem de Sayın Baro yetkilisinin açıklamalarını okudum. Her ikisinin açıklamaları gayet nazik açıklamalardı. Hakaret ettiler demek vicdana sığmaz. Asıl sorun, Özlem Zengin'in "dini referans alarak" bize karşı açıklamalar yapılıyor demesi. Neyi referans alacaklardı?
    Cevapla
  • Müslüman Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın İstanbul sözleşmesini savunduğun dan veri mesafeli bakıyorum...
    Cevapla
  • Düşünmek Gerek 3 yıl önce Şikayet Et
    Baro ne derse desin ama Sn. Boynukalın'ın sözlerine katılıyorum. Maalesef İşi cinsiyetçilik noktasına getirip kadın erkek ayrımını her fırsatta ön plana çıkaran ve farkında olmadan feminizm illetine müptela olan bir muhafazakar kitle oluşmaya başladı. Herkesin işine bakması gerekiyorsa kadının gerçek işinin toplumun geleceği olan ailenin korunup kollanması, gelecek nesillerin mimarı olarak çocukların yetiştirilmesi olduğunu bir kez daha hatırlatmak mı gerekiyor illa ki. Allah cc., siyasi arenada yoğun olarak boy gösteren bir politikacı olmamıza mı yoksa geleceğin neslini yetiştiren fedakar bir anne-bir eş olmamıza değer verecek bir kez daha düşünmeli değil miyiz?
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş yorumcusuna sesleniyorum. Sen Kuran'ı Kerim i okumamışsın, iyi oku orada göreceksin. Yanlış konuşma! İmanın tehlikeye gider... İbadetler konusunda kadın erkek eşit, ama dünya işleri ve aile gibi bir konuda farklı vazifeleri var, Erkek kadının koruyucusudur...
    Cevapla
  • Orhan Aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşın zoruna gitmiş
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi oradan. kadınlar ve erkekler eşit olarak yaratılmışlardır. sadece böyle düşünenlerin zihniyetinde ayrıştırılıyor. hangi ayette kesin olarak kadınların erkeklere bağlandığı ve emrine amade olduğu yazıyor. kadınlar da erkeklerle beraber cennete yada ceheneneme gitmeyeceklermi? yada kadınlara ayrı erkeklere ayrı cennet ve cehnnem mi var. olayı annelikle ilişkilendiriyorsan aynı anda babalıklada ilişkili olduğunu unutma ve kadınları hizmetçi, köle, cariye vs.vs gibi kullanma.
    Cevapla
  • İ:Karaoğlan 3 yıl önce Şikayet Et
    yani bundan dolayı birileri edepsizlik yapması normal diyorsun anlaşılan.birilerine durupdururken hakaret etmek farzmı oluyor.muhafazakar olmak suçmu neyin peşindesiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Milyonları gözü Beştepe'de! Erdoğan başkanlığında kritik toplantı başladı...
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı