BBP lideri Destici'den İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine ilişkin açıklama

BBP lideri Destici, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin açıklama yaptı. İstanbul Sözleşmesi'nin yaşatmadığını, aksine daha çok ölüme sebebiyet verdiğini kaydeden Destici, "Kadına şiddet sorununu uluslararası sözleşmeler yerine kendi kanunlarımızla çözebiliriz" görüşünü belirtti.

BBP lideri Destici'den İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine ilişkin açıklama
BBP lideri Destici'den İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine ilişkin açıklama
GİRİŞ 20.03.2021 12:34 GÜNCELLEME 20.03.2021 12:34

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle ilgili açıklama yaptı. 

Parti olarak İstanbul Sözleşmesi'ne daha önce de hep karşı çıktıklarını hatırlatan Destici, "Aziz milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDEN FESHEDİLDİ?

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ İMZALADILAR AMA YÜRÜRLÜKTE DEĞİL

 

Kadına şiddet sorununun uluslararası sözleşme yerine kanunlarla çözülebileceğine vurgu yapan Destici, İstanbul Sözleşmesi'nin kabul edildiği 2012'den beri kadın ölümlerinin arttığına dikkat çekti. Destici, "Yani yaşatmamış aksine daha çok ölüme sebebiyet vermiştir" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Pusulamız AB olmamalı, tekrar özümüze dönmeliyiz
    Cevapla
  • 1071 5 yıl önce Şikayet Et
    Zehirli hançeri vücudumuzdan çıkardık şimdi zehir'ini giderme zamanı !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kartal'a Paşa çelmesi! Deplasman kabusu sürüyor
İran'ın üst düzey yetkilisinden ABD'ye olumlu sinyaller: 'Tahran hazır'