Fatih Erbakan: Herkesin saadet ve selameti için çalışıyoruz

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Mardin’de partisinin 2. Olağan Kongresine katıldı.

Fatih Erbakan: Herkesin saadet ve selameti için çalışıyoruz
Fatih Erbakan: Herkesin saadet ve selameti için çalışıyoruz
GİRİŞ 28.03.2021 20:34 GÜNCELLEME 28.03.2021 20:34

Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Sacit Günbey , Naim Öztürk, Doğan Bekin, Erkan İlyas Helvacı, çok sayıda MKYK üyesi ve çok sayıda partinin il başkanının hazır bulunduğu kongrede konuşan Erbakan, partilerinin kuruluşundan bu yana kısa sürede çok mesafe katettiklerini ifade etti.

Fatih Erbakan

AYRIM GÖZETMEDEN HERKESİN SAADET VE SELAMETİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Artuklu Üniversitesi Vali Kılıçlar Salonu'nda yapılan kongrede konuşan Erbakan, “Biz Mardinlileri seviyoruz. Erbakan hocamız Mardinlileri seviyordu. Mardinliler de Erbakan hocamızı seviyordu. Bu kadar kısa sürede, bu kadar uzun mesafe kat etmemiz Mardin'de şu muazzam coşkulu toplulukla il kongremizi yapmamız davamızın bereketidir, Cenabı Allah'ın yardımıdır ve Milli Görüşün bereketidir. Cenabı Allah bizleri bu istikametten bu hak davadan ayırmasın. Milletimize, Mardin'e, ülkemize, İslam alemine, bütün insanlığa faydalı olmayı, hayırlı hizmetler yapmayı, mazlumların, ezilenlerin derdine derman olmayı nasip eylesin inşallah dedi. Herkesin hiçbir ayrım gözetmeksizin saadet ve selametini hedefleyen anlayışla geliyoruz." dedi.

ESNAFIN BORÇLARI EN AZ 1 SENE ERTELENMELİ

Bölgenin en önemli sorunun işsizlik ve geçim sıkıntısı olduğunu söyleyen Erbakan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sağlık alanında Türkiye eskiden beridir iyi bir noktada ve sağlıkta pandemi sürecinde de büyük başarılar gösterildi. Ama hayatta kalanlar bu sefer ekonomi olarak çöktü. 2020 yıllında Türkiye'de 99 bin 588 esnaf dükkanını kapattı. 40 bin 735 şirket kapandı. Milyonlarca insan demektir bu. Böyle bir noktada esnafın kredi taksitlerinin en az 1 yıl ertelenmesi lazım. O kredi borcunun faizinin, hiç değilse yarısının devlet tarafından karşılanması lazım. Esnafa doğrudan nakit desteğinin artırılarak sürdürülmesi lazım. Esnafın su, doğal gaz, elektrik ve SGK borcunun mutlaka faizsiz şekilde en az 1 yıl ertelenmesi lazım. Kısa çalışma ödeneğinin de en az 6 ay daha devam ettirilmesi lazım.”

ÇIFTÇİYE DE DESTEK İSTEDİ

Salgın sürecinde çiftçilerin girdi maliyetlerine yönelik adımların atılması gerektiğini dile getirerek çiftçinin perişan olduğunu kaydeden Erbakan, “Mevcut iktidar, enflasyonla mücadele etmek, sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek istiyorsa yapacağı iş tanzim satış mağazası açmak değil köprü, otoyol, tünel zamlarını geri çekmektir. Elektrik ve doğal gaz zamlarını acilen geri çekmektir. DSİ’nin sulama ücreti zamlarını ve vergi artışlarını acilen geri çekmektir. Temel gıda maddelerinde ve akaryakıtta vergilerin en azından bir yıl süreyle sıfırlanması gerekmektedir. Tarım ve hayvancılık üretimine en güçlü destekler verilmeli.” dedi.

EKONOMİDEKİ ÇÖZÜM: KATMA DEĞERLİ ÜRETİM İHRACAT EKONOMİSİ

Dövizdeki dalgalanmayı da değerlendiren Erbakan, çözümün katma değerli üretim ve ihracat ekonomisi oludğunu belirterek “Vatandaşın geçim derdini, İşsizliği, yoksulluğu ortadan kaldırabilmek için bakan değiştirmek Merkez Bankası başkanı değiştirmekle sonuca ulaşamazsınız.  Faizleri artırarak, döviz bozdurarak, borcu borçla kapatarak, manavı marketi kasabı bakkalı azarlayarak, fiyat denetim komitesi kurarak bu sıkıntılı gidişattan kurtulabilmeniz mümkün değil 130 milyar dolar döviz satıldı. Merkez Bankası'nın rezervleri eksiye düştü ancak döviz gene de durmadı. Hala daha koşarak artmaya devam ediyor. Geçen haftadan bu haftaya dolar yüzde 12 değer kazandı. Bunlarla ekonomiyi düzeltemezsiniz, asıl yapılması gereken tarım ve teknoloji ve sanayi alanında üreten Türkiye’yi hayata geçirmek, katma değerli ürün üretmektir.” Şeklinde konuştu.

Tek listeyle gidilen seçimde delegelerin oylarıyla mevcut il başkanı Abdulalim Çiftçi yeniden seçildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor