Akbaşoğlu'ndan Özel'e 'irtica' yanıtı: FETÖ'ye arka çıkan siz değil misiniz?

Siyasette 'irtica' tartışması devam ediyor. AK Partili Akbaşoğlu, sözlerine çarptıran CHP'li Özel'e sert tepki gösterdi.

Akbaşoğlu'ndan Özel'e 'irtica' yanıtı: FETÖ'ye arka çıkan siz değil misiniz?
Akbaşoğlu'ndan Özel'e 'irtica' yanıtı: FETÖ'ye arka çıkan siz değil misiniz?
GİRİŞ 30.03.2021 20:45 GÜNCELLEME 30.03.2021 20:45
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış
  • AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, muhalefetin 'irtica' suçlamalarına tepki göstererek, "28 Şubat'ta 'irtica' vardı. FETÖ'yü engelledi mi?" diye sordu. 
     
  • CHP'li Özgür Özel, Akbaşoğlu'nu suçlamaya devam etti. "İrticaya göz yumarsanız 15 Temmuz'daki görüntüler çıkar" dedi. 
     
  • Akbaşoğlu, Özel'in açıklamalarına tepki gösterdi. 28 Şubat zihniyetinden hiçbir şey kaybetmediklerini gösterdiğini kaydeden Akbaşoğlu, "Biz mücadele ederken FETÖ'ye arka çıkan siz değil misiniz?" diye sordu.
     

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Harp Okulları yönetmeliğindeki değişikliğe ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında, "İrticaya göz yumarsanız 15 Temmuz'daki görüntüler çıkar. AK Parti'li siyasetçiler FETÖ'ye dokunmadık, MİT raporunun gereğini yapmadık diye övünüyorlardı" dedi. 

Özel, AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'nun Kanal7 ekranlarında yayımlanan Başkent Kulisi programındaki açıklamalarına da değinerek, "Akbaşoğlu, ağzını açacaksa bu milletten özür dilemek için açsın" ifadelerini kullandı. 

"BAKMAYIN BAŞÖRTÜSÜ TAKİYYESİNE!"

Akbaşoğlu, Özel'in açıklamalarına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akbaşoğlu şunları söyledi: 

"Siz bakmayın bunların başörtüsü takiyyesine!

İrtica paranoyasıyla dindar insanlara zulmedilen 28 Şubat zihniyetinden hiç bir şey kaybetmediklerini her fırsatta gösteriyorlar.

Biz FETÖ ile mücadele ederken FETÖ ile yol yürüyen, onlara arka çıkan siz değil misiniz?"

AK Parti'den muhalefete manidar 'irtica' göndermesi

AKBAŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz pazar günü Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında konuşan Akbaşoğlu, 'irtica' tartışmalarına yönelik önemli açıklamalar yapmıştı. 

Muhalefetin tavrını eleştiren Akbaşoğlu, "Yapılan doğrudur. Burada eleştirenler irtica kavramı çıktı diye eleştiriyorlar. Ama irticanın hemen başında ve sonunda yıkıcı ve bölücü kavramları da geçiyor. Hiçbir şekilde o kavramlara temas etmeyenler irticaya takılmış" ifadelerini kullanmıştı. 

"İRTİCA FETÖ'YÜ ÖNLEDİ Mİ?"

Muhalefetten yapılan suçlamlara da değinen Akbaşoğlu, "İrtica yaygarasının tek bir sebebi var. 15 Temmuz'da hep beraber neler olduğunu yaşadık. 28 Şubat'ı da yaşamıştık. İkisini beraber değerlendirmek lazım. 28 Şubat'ı hatırladığımızda birtakım kavramsallaştırmalarla, muğlak ifadelerle içini istediği gibi doldurarak maalesef bu vatan için, devlet için canını feda eden insanları ordudan uzaklaştırmaya dönük uygulamalar yapılmış oldu. İrticayla ilgili kavramlar 28 Şubat'ta vardı. FETÖ'yü önledi mi peki irtica kavramını?" demişti. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • Kurtuluş 3 yıl önce Şikayet Et
    İrtica deyip gercek inançlı insanları cemaatların kucağına itenler tekrar irticayi hortlatıp halkı illegal cemaatların kucağına iterek ne kazanacaklarını sanıyorlar.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ne irticası cemaat mebaat yokm edin bunları Ordudan bu kadar mı zor bunlar yapmak arkadaş halaa şak şak lak lak
    Cevapla
  • ERTUĞRUL 3 yıl önce Şikayet Et
    Onu bunu bırakalım, Devlet içinde ciddi bir cemaat yapılanması var bir dedikleri iki edilmiyor, inşallah yanılan BİZ OLURUZ
    Cevapla
  • Tosun 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar istiklal mahkemesi üstadları..
    Cevapla
  • Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp hdp saadet ip 15 temmuz da kadiköyde kahve icerler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...