ABD'ye uyarı: Bu adımın karşılığı olur

Türkiye ve ABD’nin yeni yönetimi arasında çözüm bekleyen konulara S-400, F-35, FETÖ ve PKK'dan sonra sözde Ermemi soykırımı iddiaları da girdi.

ABD'ye uyarı: Bu adımın karşılığı olur
ABD'ye uyarı: Bu adımın karşılığı olur
GİRİŞ 31.03.2021 06:47 GÜNCELLEME 31.03.2021 06:54
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Ruanda ve Bosna-Hersek'te olduğu gibi mahkeme kurulup yargılama gerektiği, ama ortada yargı kararı olmadığı hatırlatıldı. ‘Soykırım’ ifadesinin 1947'den sonra ortaya çıktığı, geriye doğru işletilemeyeceği belirtildi. ABD’nin ‘soykırım’ ifadesini kullanması hâlinde ilişkilerin ağır bir yıkıma uğrayacağının altını çizdi. Son olarak ABD’nin böyle bir adım atması halinde Türkiye’nin de karşılık vereceği aktarıldı.
 

Bu karar kriz çıkarır: Joe Biden yönetiminden Türkiye'ye 24 Nisan sinyali


Diplomatik kaynaklar, “Bu konudaki hassasiyetlerimizi muhataplarımıza ifade ettik. ABD tarafı, ‘Evet bir baskı var ama böyle bir niyetimiz yok. Yunan basınına da o haberi (ABD’nin sözde soykırımı tanıyacağı) düzelttirdik’ dedi” açıklamasını yaptı.

ESKİ BAŞKANLARE 'BÜYÜK FELAKET' DEMİŞTİ

24 Nisan tarihinde Biden’ın yapacağı açıklama merakla beklenirken, eski başkanlar Trump ve Obama yaşananları “Meds Yeghern” yani “Büyük felaket” olarak adlandırmıştı.

ABD Kongresi'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi ile Kongre'nin üst kanadı Senato 2019'da, 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıyan yasayı onaylamış ancak Trump bu kararları desteklemediğini açıklamıştı.

ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bu karara en sert tepki ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. Kararın siyasi olduğunu ifade eden Erdoğan, “Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik’i de kapatırız, Küreci’i de kapatırız” demişti.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 36
  • Kizilderili 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya öldürdükleri Müslümanlar
    Cevapla
  • hakikatlı yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    hollanda krizinde portakal bıçaklamıştım şimdiyse dolar yakarak tepkimi dile getireceğim ama on dolar yaksam nerdeyse yüz lira yapıyor
    Cevapla
  • goktuglord 3 yıl önce Şikayet Et
    onlar önce şu yok ettiği kızırderelilerin hesabini versinler
    Cevapla
  • Sultan Sencer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların bu ermeni soykırımı yalanları bıktırdı artık. Bu iftiracı kafirler cehenneme gitsin artık. Asıl soykırımı müslümanlara yapan kafirler Osmanlı Türklerini Balkanlarda, Kafkasya da Kırım da ve daha bir çok yerde yok eden alçak kafirler bize soykırım yalanını atıyor.
    Cevapla
  • zafer42 3 yıl önce Şikayet Et
    Incirligi kapatin kapatiiiiiin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!