Yalçın Topçu, “İlişkilerimizin gelişmesi, bölge ve dünyanın faydasınadır”

Yalçın Topçu, “Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinin artarak büyümesi, iki ülkenin faydasına olduğu kadar bölgenin ve dünyanın da faydasınadır.” dedi.

Yalçın Topçu, “İlişkilerimizin gelişmesi, bölge ve dünyanın faydasınadır”
Yalçın Topçu, “İlişkilerimizin gelişmesi, bölge ve dünyanın faydasınadır”
GİRİŞ 06.04.2021 11:59 GÜNCELLEME 06.04.2021 11:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Denetleme Kurulu Üyesi Yalçın Topçu, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev’i ve Kırgızistan eski Kültür ve Bilişim Bakanı Sadyk Şer Niyaz’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki makamında ağırladı.

İlişkilerimizin gelişmesi, bölge ve dünyanın faydasınadır

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Topçu, “Türkiye-Kırgızistan stratejik ortak, kardeş iki ülkedir. İki ülke ilişkilerinin artarak büyümesi, iki ülkenin faydasına olduğu kadar bölgenin ve dünyanın da faydasınadır. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, bölgede marka değeri olan bir yükseköğretim kurumudur.

Türk-İslam dünyası içinde önemli bir rol model olan Kurmancan Datka Atamızın hayatını anlatan sinema filminin yönetmeni, ulusal ve uluslararası birçok ödülün sahibi; devlet, siyaset ve kültür adamı olan sayın bakana ve değerli büyükelçime bu nazik ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR 8
  • Cavit 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrasya Birliği bakanlığı şart başkanım.
    Cevapla
  • Cavit 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrasya Birliği bakanlığı şart başkanım.
    Cevapla
  • Sezai Gözütok 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk Konseyi Zirvesi sonuç bildirisi ile Türkistan Türk dünyasının manevi başkenti olarak ilan edildi başkanım.Rabbim yar ve yardımcınız olsun.Cumhur İttifakı neferi sizin kardeşiniz.
    Cevapla
  • Doğru Davut 3 yıl önce Şikayet Et
    “Türk eriyiz, silsilemiz kahraman... Müslümanız, Hakk’a tapan müslüman.” Dün Muhsin başkanla,bu gün beraber Reisle..Söz konusu vatan ise parti bize teferruat.O iş tabela vekilleri için.
    Cevapla
  • Karadeniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Dilde...Şimdi Fikirde ..Şimdi İşde...Bir olmanın..,İri olmanın...,Diri olmanın...Hep birlikte Ekonomik ve siyasi Türk-İslam Birliğini kurmanın tam da zamanıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...