İstanbul 2 Nolu Baro'dan emekli amirallere sert tepki

İstanbul 2 Nolu Barosu, emekli amirallerin hadsiz bildirisine ilişkin, "Bildirinin altında boğularak batmaya mahkumlar" açıklamasında bulundu.

İstanbul 2 Nolu Baro'dan emekli amirallere sert tepki
İstanbul 2 Nolu Baro'dan emekli amirallere sert tepki
GİRİŞ 06.04.2021 15:00 GÜNCELLEME 06.04.2021 15:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Emekli amirallerin, Kanal İstanbul ve Montrö tartışmalarını bahane ederek hükümeti hedef alan darbe imalı bir bildiri yayınlaması sonrası, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında imzacılardan 10 emekli asker gözaltına alındı, 4 amiral ise yaş durumları göz önüne alınarak ifadeye çağrıldı.

AMİRALLER BATTI

Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü bildiriyle ilgili bir açıklama da İstanbul 2 Nolu Barosu'ndan geldi. 104 emekli amiralin gece yarısı yayımladıkları talihsiz bildiri ile Türk ordusunun, devletin ve milletin nezdindeki itibarını sarsma teşebbüsünde bulunulduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"04.04.2021 saat 00:01’de uykusu kaçan 104 emekli Amiral, toplumun huzurunu kaçırmak için darbe çağrısı yapan sözde bildiriye imza atmışlardır. Gerek İstanbul Sözleşmesi’nin haklı feshi, gerekse Kanal İstanbul Projesi bahane edilerek, Montrö Boğazlar Sözleşmesi Polemiği yapılarak kendilerinde pervasız darbe tehdidi yapma hakkını görmüşlerdir. 104 Amiralin yaptığı tam bir hukuksuzluk olup, gerekli takibat Türk Ceza Kanunumuz kapsamında Adli Makamlarımız tarafından yapılmaktadır.

İşte açıklamanın tamamı:

Bu bildiri nezdinde tüm Darbe İstek, Çaba ve Teşebbüslerini ve bunların müsebbiplerini şiddetle ve esefle kınadığımızı belirtir, Adli makamlarca yapılacak adli ve idari soruşturmaların İstanbul 2 Nolu Barosu olarak takipçisi olacağımızı bildiririz. 104 Emekli Amiral bu gece yarısı bildirisinin altında boğularak batmaya mahkumdur."

SORU VE CEVAPLARLA AMİRAL BİLDİRİSİ

YORUMLAR 10
  • Peygamber Ocağı -2 3 yıl önce Şikayet Et
    fıratın doğusuna darbeyi indirmedik diye böyle şımardınız. gayrı fıratın doğusuna darbe indirmenin vakti gelmiştir de geçiyor bile. bakın bakalım darbe nasıl indirilirmiş. Pyd nin pkk nin itlerinin kelleleri sahiplerinin önüne nasıl atılırmış bir seyredin.
    Cevapla
  • Peygamber Ocağı-1 3 yıl önce Şikayet Et
    bu bildiriyi yayınlayanların yanında birde kendilerine denizin aslanları diyenler var. onlardan aslan değil olsa olsa meddah olur. onuda yarım yamalak yaparlar. onlarda bir bildiri yayınlamışlar. şimdi onlar gerçekten aslan olsalardı pkk onların zamanında bu kadar palazlanmazdı. pkk nın koltuk değneği milletimizi pkk sizi tükrüğü ile boğar diye tehdit edemezdi. benim ordum Peygamber ocağıdır ve aslandır. ordumuz hainlerden temizlendikçe kükremiş kükremeside tüm dünyayı dize getirmiştir. suriyede ırakta libyada karabağda akdenizde karadenizdeyiz.
    Cevapla
  • antlaşma-2 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz tam yenilmiş olmamamıza rağmen müttefiklerimiz yenildiği için yenik sayılmışızdır. Tek başımıza tüm dünya ile savaştık. Ne abd ne rusya iki devlete karşı aynı anda savaşamaz. Biz bütün dünya ile tek başımıza savaştık. Anadolu işgal altında iken biz düşmanı denize döktük EvvelAllah. öyle yabancı müdahalesi falan bunlar palavradır. ne abd ne rusya bizimle teke tek savaşamaz. varsa kendine güvenen buyursun gelsin biz burdayız. eski devirler bitti. yok öyle bir anlaşmadan çıktık diye o ne der bu ne der ne yaparlar endişesi bitti. kendi menfaatlerimiz doğrultusunda istediğimiz anlaşmayı imzalar istediğimizide yırtarız. varmı itirazı olan.
    Cevapla
  • antlaşma-1 3 yıl önce Şikayet Et
    vay montrö şöyle böyle vay montrö ihlal edilirse yandık bittik kül olduk diye feryat eden zavallılar. montrö ihlal edilirse yok yabancı müdahaleye kapı aralanır gibi eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmaya çalışan zavallılar. Osmanlı devletimizi gereksiz yere 1. dünya savaşına sokan hainler Osmanlı devletimizi yıktıktan sonra kaçıp gitmişlerdir. her zaman bize karşı savaşmış haçlılarla, bizi birinci dünya savaşında aynı cephede güya ittifak içinde haçlı olan almanlarla yanyana savaşmamızı sağlamışlar, aynı cephede olmamıza rağmen haçlı müttefiğimiz bizi sırtımızdan bıçaklamış ve Osmanlı devletimizin yıkılmasını sağlamışlardır.
    Cevapla
  • gemi - 2- 3 yıl önce Şikayet Et
    boğazın güvenliği de kanal İstanbul ile sağlanmış olur. esas can alıcı nokta dış güçlerin istanbul havalimanına karşı çıktığı gibi kanal istanbulada karşı çıkmaları. çünkü bize burdan çok para gelecek. bu paranın bize gelmesini istemiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular