Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine getirilen Derya Yanık'tan ilk açıklama geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan ilk açıklama
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan ilk açıklama
GİRİŞ 21.04.2021 06:51 GÜNCELLEME 21.04.2021 06:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine getirileceği haberini gün içinde aldığını söyleyen Yanık, "Öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum. Görevi devreden bakanlarımızın her birisi çok kıymetli, çok özveriyle çalışmış isimler. Onlardan aldığımız bayrağı biz taşıyacağız." diye konuştu.
 

SON DAKİKA: İki yeni bakanlık kuruldu! 3 yeni bakan atandı


Bakanlığın Türkiye'de pek çok konuya temas eden, önemli alanları bünyesinde barındırdığına işaret eden Yanık, "Bizim için önemli olan bundan sonraki süreçte aldığımız sorumluluğu hakkıyla yerine getirmek. Milletimize mahcup olmamak." ifadesini kullandı.

Yanık, salgın döneminde kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine, kadınların bir şekilde tarafı olduğu konuların Türkiye'de her zaman güncelliğini ve önemini koruduğunu, salgın döneminde de bunun değişmediğini anlattı.

EŞİTLİK MESAJI

Özellikle şiddetle mücadele noktasında ileriye dönük hedeflerine ilişkin soru üzerine Yanık, şu değerlendirmeyi yaptı:

"AK Parti iktidarları olarak en başından itibaren gözettiğimiz bir sonuç var; o da Türkiye'de kadın, erkek her bir yurttaşın eşit, adil ve müreffeh bir hayata kavuşması. Bunu sağlayabilmek için kadınlarla alakalı özellikle politikaların, stratejilerin geliştirildiğini hepimiz biliyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın geçmiş hükümetler döneminde de gösterdiği hassasiyeti, ilgili bakanlıkların bu konudaki çalışmalarını hepimiz biliyoruz. Benim de hedefim bu perspektifteki çalışmaları olabildiği kadar ileriye taşımak. Spesifik bir hedef ya da sonuç şu anda telaffuz etmek çok doğru, gerçekçi olmaz. Biz Türkiye'de kadınların şiddete uğramadığı, sosyal, siyasal, ekonomi çarklarına olabildiği kadar geniş bir biçimde ulaşabildikleri bir sonuç elde etmeye çalışıyoruz. Ben de bunun için çalışacağım."

DERYA YANIK KİMDİR?

Avukat Derya Yanık, 1972 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kadirli'de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aralık 1996 itibariyle İstanbul Barosu'na bağlı olarak Avukatlık Stajını tamamladı. Aynı tarihten bu yana serbest avukat olarak çalışmaya devam ediyor.

AK Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olup 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AK Parti Grup Sözcülüğü görevlerinde bulundu.

YORUMLAR 11
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bütün suç erkekten çıkarda bir an önce Türk aile sistemine döneriz. Erkeğe ikinci bir hayat kurma fırsatı verilir. Bide İstanbul sözleşmesini geri getirmezler inşallah
    Cevapla
  • Kastamonulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun Allah yar ve yardımcınız olsun Sayın Bakanım.
    Cevapla
  • Fatma Türkoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Engelli personel alımlarını Unutmayın sayın Bakanım. bazı kurumlar KİT ler engelli alımı yapmıyor bilginize sunarız. Görevinizde başarılar diliyoruz.
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı Olsun,
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Boşanmalarda maalesef hep erkekler haksızdır hemen maddi tazminat ödesin manevi tazminat ödesin malı varsa yarısını veya tamamını versin çocukların velayeti anneye verilsin çocuklara nafaka ödesin anne onları baba ya ve ailesine karşı düşmanca yetiştirsin ancak icra yolu ile görsün kadına ömür boyu Nafaka ödesin ikide bir nafaka artırma davası açsın ödeme yapmazsa hapis cezası alsın erkek ne yapsın bir canı kaldı onuda versin tam olsun artık on dan sonra da cinnet geçiren çok kişi görürüz artık çoğu kişi artık resmi nikah yapmayıp birliktelik yaşıyor bir an önce Nafaka sorunu çözülsün artık
    Cevapla
  • Bilinçli Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin mağduriyetlerinizi bilselerde duymamazlıktan gelirler çünkü kadınlara farklı haklı sebepler yüzünden pozitif ayrımcılık var bu durumu elbet istismar eden çıkacaktır tek çözüm tüm kanun ve kuralların 2 tarafa eşit yürümesi uygulanması cahilliğin bitirilmesidir ama bu iş çok zor gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor