Derya Yanık kimdir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın görev aldığı yerler! (Biyografi)

Derya Yanık, Resmi Gazetede yayınlanan karar ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı oldu. Yeni kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında koltukta ilk oturacak ismin hayatı, aldığı görevler, yaptığı vazifeler herkes tarafından araştırılıyor. Peki Derya Yanık kimdir, kaç yaşındadır? İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Hukuk komisyonu başkanlığı AK Parti Grup Sözcülüğü gibi görevlerini yerine getiren Derya Yanık’ın hayatı..

Derya Yanık kimdir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın görev aldığı yerler! (Biyografi)
Derya Yanık kimdir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın görev aldığı yerler! (Biyografi)
GİRİŞ 21.04.2021 10:55 GÜNCELLEME 21.04.2021 10:55

Derya Yanık aslen nereli? 21 Nisan’da yayınlanan resmi gazeteye göre Kabinede görev değişiklikleri yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla alınan karara göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık getirildi. Avukatlık yapan Derya Yanık’ın daha önce aldığı görevler ve üstlendiği sorumluluklar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Görevi teslim almasının ardından ilk değerlendirmeyi yapan yeni Bakan, kadınların sosyal hayata karışması, ekonominin bir parçası haline gelmesiyle ilgili yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Peki Derya Yanık kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın biyografisi…

Mehmet Muş kimdir? Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un görev aldığı yerler! (Biyografi)

Derya Yanık Kimdir?

Derya Yanık, 1972 yılında Osmaniye’de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde alan Yanık, serbest avukat olarak görev yapmaya başladı ve aynı zamanda siyasete atıldı. 2020 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulunda çeşitli görevlerde bulundu. 2003 yılında AK Parti 1. Olağan Kongrede İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Radyolarda ve televizyonlarda yapılan hukuk programlarına katılan Derya Yanık çeşitli dergilerde Hukuk yazıları kaleme aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk defa bir kadın meclis üyesi olarak Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yerine vekalet etti. Şuan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Üyesi olan Derya Yanık insan hakları, aile hukuku, çocuk ve kadın haklarıyla ilgili birçok çalışmada yer aldı. 21 Nisan günü yayınlanan Resmi Gazeteye göre yeni kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev almaya başladı.

Eğitim Hayatı

İlköğrenimini Kadirli’de tamamlayan Derya Yanık, ortaokul ve lise eğitimini Adana Anadolu Lisesi’nde aldı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden lisans derecesi ile üniversite mezunu oldu. 1996 yılında İstanbul Barosu’na bağlı olarak avukatlık stajını tamamladı.

Derya Yanık’ın Daha Önce Aldığı Görevler

  •  Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu'nda yer aldı.

  • 2003'de Ak Parti 1. Olağan Kongresinde bir kez daha İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

  • İstanbul İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Birimi Hukuk Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi.

  • 2004-2014 yılları arası İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı. 

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı yaptı.

  • Mecliste Ak Parti Grup Sözcülüğü yaptı.

  • Kadın ve Demokrasi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

  • 24 Mart 2021 Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeliğine seçildi. 

  • 21 Nisan 2021 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına atandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı