Erdoğan noktayı koydu: ‘Çıkın, anlatın, konuşun’

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 128 milyar dolar yalanı hakkında ‘Çıkın, anlatın, konuşun’ talimatı verdiğini yazdı.

Erdoğan noktayı koydu:  ‘Çıkın, anlatın, konuşun’
Erdoğan noktayı koydu: ‘Çıkın, anlatın, konuşun’
GİRİŞ 21.04.2021 09:04 GÜNCELLEME 21.04.2021 09:12
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Abdülkadir Selvi'nin bugünkü köşe yazısı şöyle;

Meclis’te dün grup toplantıları vardı. Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve Mithat Sancar’ın gündeminde de 128 milyar dolar konusu vardı.

BAHÇELİ’NİN ÇIKIŞI

Bahçeli, “Bre utanmazlar, 128 milyar doları bırakın da, 104 emekli amiralin 4 Nisan bildirisinin hesabını verin. Çünkü alayınız işin içindesiniz. Aradığınız para devletin kasasında, peki siz neredesiniz?” çıkışını yaptı.

KILIÇDAROĞLU’NUN İDDİASI

Kılıçdaroğlu ise 128 milyar dolar üzerinden iktidara yüklenmeye devam etti. “128 milyar doları arka kapıdan kodamanlara sattılar” dedi.

Muhalefet, bu işi sürdürme kararında.
 

Bakan Elvan'dan 128 milyar dolar açıklaması


ERDOĞAN: MUHALEFETİN YALANLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce bu konuya değinmişti. Kılıçdaroğlu’nun, “128 milyar dolar nerede” sorusuna, “Bir süredir maruz kaldığımız ekonomik tuzaklarla mücadele ederken, salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere, elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu’nun sürekli sorduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır. Bu sayede, kuru ve faizi çok yükseklere taşıyarak toplumsal kargaşa peşinde olanların oyunlarını da bozduk” yanıtını vermişti.

95 MİLYAR DOLAR KASADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasetten gelme birisi. O nedenle en teknik konuyu dahi halkın anlayacağı dilden anlatmayı biliyor. AK Parti grubunda da yine 128 milyar dolar konusuna değinmiş; “Bunlar sahtekâr, ne diyorlar? Şu anda Merkez Bankası’nın döviz rezervi sıfırlandı, hatta daha ileri gittiler, sıfırın altına düştü. Göreve geldiğimizde 27.5 milyar dolar rezervi vardı Merkez Bankası’nın, şimdi 95 milyar dolar döviz rezervi var. Başbakanlığım döneminde döviz rezervi 132 milyar dolara kadar çıktı. Ondan sonra bir düşüşle 95’e indik. Bu ne demektir, biz yeniden 132’ye de çıkarız, 200’e de çıkarız. Çünkü biz bu işi biliyoruz” demişti.

ERDOĞAN’IN KURMAYLARINA TALİMATI

128 milyar dolarla ilgili tartışmalar siyasetin tansiyonunu yükseltti ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda rahat olduğu gözleniyor. Çünkü Erdoğan, yapılan her işlemin kaydının tutulduğunu ve Merkez Bankası kaynaklarının gerektiği zamanda ve doğru bir şekilde kullanıldığını düşünüyor. Erdoğan’ın bu konuda kendine olan güveni tam diyorum ama o, bunun topluma doğru bir şekilde anlatılması gerektiğine inanıyor. O nedenle AK Parti MYK toplantısında, kurmaylarına, “Çıkın, anlatın, konuşun. Ne yapıldığını millete izah edin” talimatını veriyor. “Muhalefetin yalanlarını millete izah edin arkadaşlar” diyor.

GRUP TOPLANTISINDA KONUŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda gelen her dalgayı göğüsleyen bir lider. Erdoğan’ın bugün AK Parti grubunda 128 milyar dolar konusunda ayrıntılı açıklamalar yapacağı söyleniyor. Erdoğan’ın hem işin ekonomik boyutunu anlatması hem de muhalefetin, “Buharlaştı, arka kapıdan birilerine satıldı” şeklindeki ithamlarına yanıt vermesi bekleniyor. Yine ne varsa Erdoğan’da var.

Hürriyet

YORUMLAR 19
  • Sultan Sencer 2 yıl önce Şikayet Et
    Chpden tiksindiğim ve iğrendiğim kadar hiçbir şeyden tiksinip iğrenmedim. Cehennemde yatacak yeri yok bu chplilerin.
    Cevapla
  • 43 HALİL 07 2 yıl önce Şikayet Et
    bu parayı biz koyduk deyin.. geldiyinizde parami vardi bir dünya borç vardı bir de hesap soruyorlar .. bunların taaaaa
    Cevapla
  • Çankırılı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kemal beyden hesap uzmanı değil de yalan uzmanı daha yakışıyor.
    Cevapla
  • ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyi anlatacak boş adamlar bunlar algı yapıyo herkesde biliyo suyu döv hala su hiç konuşmayacaksın çatlayacaklar konuşursan sen suşlu olursun
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Engin ALTAY "Bu hükümet Dünya'nın en DOĞRU işini bile yapsa, Bizim bu hükümeti ALKIŞLAYACAK halimiz yok." dedikten sonra siz bu adamlara neyi ispatlayacaksınız. Bırakın çukurlarında debelensinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!